Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
10 Ekim, 2022 13:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Wushucu Irmak Taşbaş Balkan şampiyonu oldu

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen 5. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'na katılan Şehit Nurettin Seki İlkokulu öğrencisi Irmak Taşbaş, altın madalya kazandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şampiyonada wushu sanda branşı light dalında 33 kiloda Irmak Taşbaş birinci, Safranbolu 15 Temmuz Demokrasi Ortaokulu öğrencisi Ömer Eymen Kara da 48 kiloda üçüncü oldu. Başarılarından dolayı Karabük bölgesel wushu antrenörü Ali Aghayev ve sporcuları tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen müsabakalara Karabük'ten öğrencilerin katılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Akbaş, şunları kaydetti: "Özveriyle müsabakalara hazırlanan öğrencilerimiz, bu yarışmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ediyor ve bunun sonucunda ise Türkiye ve dünya dereceleri elde etmeye devam ediyoruz. Bu manada gerek beden eğitimi öğretmenlerimiz, gerekse antrenörlerimizin öğrencilerimizi ne kadar disiplinli ve doğru çalıştırdığını görüyoruz ve bunun da meyvelerini topluyoruz. Öğrencilerimizi, ailelerini ve teknik ekibi tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."  (AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 17:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Öğr. Gör. Eroğlu: “Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir”

Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik sorunu olduğunu tabir etti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun bir zihin manipülasyonu aracı olduğunu ve çağın en sinsi tehditlerinden biri olduğunu belirtti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital şiddetin bir çeşidi olarak dezenformasyonun bireyleri, kurumları ve hatta devletleri nasıl etkilediğini ayrıntılı bir halde kıymetlendirdi.
Eroğlu, dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılan aldatıcı bilgilerle kamuoyunu yönlendirme emeli taşıdığını belirterek, bu kavramın günümüzde dijital şiddetin bir tipi hâline geldiğini söyledi.
Birbirine söz olarak benzeyen kavramların manalarının farklı olduğunu belirten Eroğlu, "Dezenformasyon, mezenformasyon ve malenformasyon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılsa da her birinin farklı manalar taşıdığını söz eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Mezenformasyon makûs niyet olmadan yapılan yanlış bilgi paylaşımıdır. Malenformasyon ise gerçek bilginin, kamuoyunu yanıltmak hedefiyle fikrinden koparılarak sunulmasıdır" dedi.
Yapılan araştırmalara nazaran palavra haberlerin, gerçek içeriklere kıyasla altı kat daha süratli yayıldığını vurgulayan Eroğlu, bunun nedeninin bireylerin bilgiye kolay erişme isteğiyle doğrulama zahmetinden kaçınmaları olduğunu söyledi.
"Dijital medya çalışanları da basın mensubu statüsüne alındı"
Dijitalleşmenin medya üzerindeki tesirlerine de değinen Özçağlar, artık haberlerin büyük oranda dijital ortamda üretildiğini ve yayıldığını, bu durumun ise basın mensuplarına daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen 7418 Sayılı "Basın Kanunu İle Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’un da bu süreçte kıymetli bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken Özçağlar, internet haberciliğinin "süreli yayın" olarak kabul edilmesinin akabinde dijital medya çalışanlarının da basın mensubu statüsüne alındığını söyledi.
Dezenformasyonla uğraşta bireylerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, dijital içeriklerin süratle silinebildiğine dikkat çekerek, "Ekran imgesi almak ve Noterler Birliğinin e-Tespit sistemi üzere araçlar, palavra haberlere karşı kanıt oluşturmak açısından büyük ehemmiyet taşıyor." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.