Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
21 Ağustos, 2023 12:52 tarihinde yayınlandı

Yarım asırdır terzilik mesleğini sevgiyle yapıyor

Yarım asırdır terzilik mesleğini sevgiyle yapıyor
- Terzi Recep Püsür: - "Hazır giyimin başlamasıyla terzilik mesleği öldü. İnsanlarımız elbise siparişi vermiyor. Artık ünlü firmaların markalarını istiyor. İnsanlarımız da marka hevesi başladı. Etiket meraklısı olduk"
AMASYA (AA) - Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Recep Püsür, terzilik mesleğini elinden düşürmediği makas ve mezurasıyla yarım asırdır büyük bir aşkla yapıyor. Püsür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskiden terziliğin revaçta olduğunu, diğer mesleklere göre daha çok ilgi gördüğünü söyleyerek, hazır giyim sektörünün yaygınlaşmasıyla mesleğinin sönmeye başladığını ifade etti. Emekli olduktan sonra memleketine dönerek mesleğini yapmaya devam ettiğini belirten Püsür, şöyle konuştu: "İlkokulu bitirdikten sonra 13 yaşımda İstanbul’a gittim ve terzilik mesleğini seçtim. Bir terzinin yanında 5 yıl çırak olarak çalıştım ve bu sürenin sonunda kendi iş yerimi açtım. 20 yıl kadar kendi iş yerimde çalıştım. O dönemde iş çoktu. Farklı firmalara ve iç piyasaya çok iş yaptık. Eskiden çırak bulabiliyorduk, iş gücü fazlaydı ancak son yıllarda çırak bulamaz olduk. Hazır giyim sektörü artığından dolayı çıraklık yapan olmadığı için eleman sıkıntısı başladı. Konfeksiyon sektörü ile birlikte insanlar terzide çırak olmaktansa, konfeksiyonlarda makineci olmaya heves etti." Şu dönemde insanların pahalı geldiği için özel dikim elbise giymediğini kaydeden Terzi Püsür, "Ben kendim bile hazır giyim tercih ediyorum ucuz olduğu için. Artık herkes ısmarlama giyemiyor. İlk başladığımız yıllarda çok yoğun iş vardı, şimdi o işlerimiz yok. Şimdi insanlarımız hazır giyime döndü. Hazır giyimin başlamasıyla terzilik mesleği de öldü. İnsanlarımız elbise siparişi vermiyor, artık ünlü firmaların markalarını istiyor, insanlarımızda marka hevesi başladı. Etiket meraklısı olduk." diye konuştu. Püsür, yarım asırdır bu mesleği yaptığını dile getirerek, "Emekli oldum ancak mesleğimi sürdürmek istiyorum. Çocuklarımı bu mesleğimle büyütüp okuttum ve evlendirdim. Emekli olmama rağmen makasım ve mezuram hala elimde. İşimi severek yapıyorum, ölünceye kadar da mesleğimi yapmaya devam edeceğim. Emekli oldum diye işimi, mesleğimi bırakmak istemiyorum, insanlarımıza hizmet etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı

Kanserden ölen Kaplancan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden,aynı vakitte Alaplı TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni olan 27 yaşındaki ismet Kaplancan son seyahatine uğurlandı.
Zonguldak’ın Alaplı İlçesi TSO Meclis Başkanı Nedim Kaplancan’nın yeğeni, Kaplancan Orman Eserleri Sahiplerinden Ahmet Kaplancan’ın oğlu, İsmet Kaplancan (27) akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ankara’da tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İsmet Kaplancan’nın cenazesi Alaplı Merkez Cami’nde öğlen namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında defnedilmek üzere Osmanlı Köyü Çandırlı Mahallesinde defin edildi. Gerçekleştirilen cenaze merasimine Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ile Cenazeye çok sayıda sevenleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin