blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
28 Ekim, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı

Yarım kalan üniversite hayalini oğluyla aynı fakültede gerçekleştiriyor


GÜMÜŞHANE (AA) - SİNAN UÇAR - Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 48 yaşındaki Sinan Şahinöz ile oğlu birinci sınıf öğrencisi Yusuf Arda Şahinöz, eğitim hayatlarını birlikte sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Sinan Şahinöz, 1995'te Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bakü Tıp Fakültesini birinci sınıfta ekonomik nedenlerle bırakmak zorunda kaldı.

Memleketinde uzun yıllardır pestil, köme tesisi işleten Şahinöz, üniversite hayalini gerçekleştirmek için 3 yıl önce sınavı kazanarak Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne kaydoldu.

Sinan Şahinöz'ün 18 yaşındaki oğlu Yusuf Arda Şahinöz de bu yıl aynı bölümü tercih ederek üniversite eğitimine başladı.

Üçüncü sınıf öğrencisi 48 yaşındaki Sinan Şahinöz, AA muhabirine, oğlunun ticaret yapmak istediğini, ticaretin de iyi bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Mesleği dolayısıyla sık sık farklı yerleri ziyaret ettiğini belirten Şahinöz, "Kendimi yetiştirdim, çok gezdim ancak eğitim çok farklı bir şey. Bunu görsellikle değil de bilen insanlardan dinlemek daha başka. Bu yüzden halkla ilişkiler bölümüne geldim." dedi.

Oğlunun, pestil, köme işini devam ettirmeyi hedeflediğini anlatan Şahinöz, "Oğlumun özellikle bu bölüme gelmesini istedim çünkü oğlum ticaret yapmak istiyor. Ticaret eğitimle başlar. Biz bir şekilde görerek öğrendik ama şimdi her şey teknoloji ile beraber gidiyor." diye konuştu.

Şahinöz, notlarını dikkatli alarak dersleri iyi takip ettiğini belirterek, "Tuttuğum notlar ve anlattıklarımla beraber oğlumun başaracağına inanıyorum. Hocaların anlattığı bilgileri de kendisi öğrenecek." ifadelerini kullandı.

Geçmişte üniversite eğitimini yarıda bıraktığını dile getiren Şahinöz, "İçimde bir ukde kaldı. 'Okul sıralarında mürekkep yalayacağım, dirsek çürüteceğim' dedim, o yüzden buradayım." dedi.

- "Babamın notlarından yararlanıyorum"

Kendisinin birinci, babasının ise üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu anımsatan Yusuf Arda Şahinöz de "Babamın notlarından yararlanıyorum. Evde de bir rekabet ortamı oluşuyor, babamı geçmek istiyorum. Ödevlerde birbirimize yardımcı oluyoruz." dedi.

Şahinöz, mezun olunca aile işini devam ettirmek istediğini belirterek, "Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünün getirileriyle birlikte kendi işimle alakalı web sitesi, pazarlama ve sunum gibi alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum." diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
12 Haziran, 2025 13:10 tarihinde yayınlandı

Sezgin Mert ve Celal Bulut Hentbol U16 Milli Takım Kadrosunda

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 16-20 Haziran 2025 tarihleri arasında Giresun'da düzenlenecek olan U16 Erkek Milli Hentbol Takımı kamp kadrosu açıklandı. Açıklanan listede Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü’nden Sezgin Mert Özdemir ve Celal Bulut Özdemir yer aldı.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü’nü başarıyla temsil eden Sezgin Mert Özdemir sağ kanat, Celal Bulut Özdemir ise sol kanat pozisyonunda U16 Erkek Milli Hentbol Takım Kampına davet edildi.

Milli takım kampı 16 Haziran’da Giresun’da başlayacak ve 20 Haziran’a kadar sürecek. Kamp boyunca genç sporcular teknik ekip gözetiminde antrenman ve hazırlık maçları yaparak uluslararası düzeydeki müsabakalara hazırlanacak.

yapılan açıklamada; "Karabük’ten çıkan bu iki genç yeteneğin, gelecekte A Milli Takım formasıyla da ülkemizi temsil etmesi en büyük temennimiz" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin