Ekim 28, 2024 20:22

Yarım kalan üniversite hayalini oğluyla aynı fakültede gerçekleştiriyor

Anadolu Ajansı
A+ A-
 
 

– Gümüşhane’de yaşayan 48 yaşındaki Sinan Şahinöz, 29 yıl önce bırakmak durumunda kaldığı üniversite eğitimine Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde oğluyla devam ediyor
– Üçüncü sınıf öğrencisi Sinan Şahinöz:
– “Üniversiteyi bırakmıştım. İçimde bir ukde kaldı. ‘Okul sıralarında mürekkep yalayacağım, dirsek çürüteceğim’ dedim, o yüzden buradayım”

GÜMÜŞHANE (AA) – SİNAN UÇAR – Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi 48 yaşındaki Sinan Şahinöz ile oğlu birinci sınıf öğrencisi Yusuf Arda Şahinöz, eğitim hayatlarını birlikte sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

Sinan Şahinöz, 1995'te Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bakü Tıp Fakültesini birinci sınıfta ekonomik nedenlerle bırakmak zorunda kaldı.

Memleketinde uzun yıllardır pestil, köme tesisi işleten Şahinöz, üniversite hayalini gerçekleştirmek için 3 yıl önce sınavı kazanarak Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne kaydoldu.

Sinan Şahinöz'ün 18 yaşındaki oğlu Yusuf Arda Şahinöz de bu yıl aynı bölümü tercih ederek üniversite eğitimine başladı.

Üçüncü sınıf öğrencisi 48 yaşındaki Sinan Şahinöz, AA muhabirine, oğlunun ticaret yapmak istediğini, ticaretin de iyi bir eğitimden geçtiğini söyledi.

Mesleği dolayısıyla sık sık farklı yerleri ziyaret ettiğini belirten Şahinöz, “Kendimi yetiştirdim, çok gezdim ancak eğitim çok farklı bir şey. Bunu görsellikle değil de bilen insanlardan dinlemek daha başka. Bu yüzden halkla ilişkiler bölümüne geldim.” dedi.

Oğlunun, pestil, köme işini devam ettirmeyi hedeflediğini anlatan Şahinöz, “Oğlumun özellikle bu bölüme gelmesini istedim çünkü oğlum ticaret yapmak istiyor. Ticaret eğitimle başlar. Biz bir şekilde görerek öğrendik ama şimdi her şey teknoloji ile beraber gidiyor.” diye konuştu.

Şahinöz, notlarını dikkatli alarak dersleri iyi takip ettiğini belirterek, “Tuttuğum notlar ve anlattıklarımla beraber oğlumun başaracağına inanıyorum. Hocaların anlattığı bilgileri de kendisi öğrenecek.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte üniversite eğitimini yarıda bıraktığını dile getiren Şahinöz, “İçimde bir ukde kaldı. 'Okul sıralarında mürekkep yalayacağım, dirsek çürüteceğim' dedim, o yüzden buradayım.” dedi.

– “Babamın notlarından yararlanıyorum”

Kendisinin birinci, babasının ise üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu anımsatan Yusuf Arda Şahinöz de “Babamın notlarından yararlanıyorum. Evde de bir rekabet ortamı oluşuyor, babamı geçmek istiyorum. Ödevlerde birbirimize yardımcı oluyoruz.” dedi.

Şahinöz, mezun olunca aile işini devam ettirmek istediğini belirterek, “Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünün getirileriyle birlikte kendi işimle alakalı web sitesi, pazarlama ve sunum gibi alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum.” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Editör: Halil Kızılyer
A+ A-
 
 

Her yıl 2 – 8 Kasım Tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, lösemi hastalığına karşı toplumsal farkındalık yaratmak ve tedavi sürecindeki çocuklara moral vermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl, mimar Elif Köse, Yeşilyurt Gündüz Bakımevi çocuklarıyla bir araya geldi ve anlamlı bir mesaj verdi.

Köse, çocuklarla yaptığı buluşmada şunları söyledi: “Sevgi, iyilik ve umudu ile lösemiye karşı tek yürek olduk. Çünkü biliyoruz, lösemi değil, iyilik bulaşıcıdır. Lösemiye karşı mücadele veren herkese kucak dolusu sevgilerimizi yolluyoruz.” dedi.

Lösemili Çocuklar Haftası, özellikle çocuklar arasında görülebilen lösemi hastalığına karşı toplumsal duyarlılığı arttırmayı amaçlıyor. Bu özel hafta, lösemi tedavisi gören çocuklara moral vermek ve onlara umut aşılamak için önemli bir fırsat sunuyor. Mimar Elif Köse’nin, çocuklara verdiği mesajda vurguladığı gibi, “iyilik” ve “umudun bulaşıcı olması bu süreçte en büyük motivasyon kaynağı. Bu anlamlı hafta, toplumda lösemiye karşı güçlü bir dayanışma ruhu oluşturarak, hastalıkla mücadelede birlikteliği pekiştiriyor.