Yazın toz duman, kışın çamur!

Yazın toz duman, kışın çamur!

Yayın: 23.08.2023 16:46
Paylaş:
A+ A-

CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın Karabük’ün değişik noktalarından AK Parti iktidarına yönelik yaptığı çıkışlar devam ediyor

CHP Milletvekili Cevdet Akay, 22 yıllık AKP iktidarının Karabük’ün 70 kilometrelik stabilize yolunu görmezden geldiğini belirterek, yol yapmakla övünen iktidarın Türkiye yüzyılında köylü vatandaşlara yol çilesi çektirdiğini söyledi.

AKAY’A ÖVGÜLER ARTIYOR

CHP Milletvekili Akay’ın Karabük’ün değişik noktalarından AK Parti iktidarına yönelik yaptığı çıkışlar devam ediyor. Akay’ın ziyaret ettiği, inceleme yaptığı yerlerdeki sıkıntıları kamuoyu ile paylaşıp iktidar partisini göreve davet eden yaklaşımları büyük takdir toplarken, “Karabük’te yıllardır özlenen bir tabloyu görüyoruz. Muhalefet milletvekilinin ne denli önemli olduğunun en bariz örneğini oluşturmaya başlayan CHP’li Cevdet Akay gündeme getirdiği konular, uzlaşmacı tavrı ve önerileri ile Karabük’ün makus talihini değiştirecek gibi duruyor” şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.

KARAŞAR’DAN SESLENDİ

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün Merkez’in en uç noktasındaki köyleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Milletvekili Akay, Karabük’ün Merkez ilçesine yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan Karaşar köyünün stabilize yolla ulaşımının sağlandığını ifade ederek, kilometrelerce uzunluktaki yolun stabilize olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak iktidara eleştirilerde bulundu.

 70 KM’LİK YOL TOZ DUMAN İÇİNDE

Seçim bölgesindeki köy yollarının durumuna dikkat çeken Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Karabük merkezden yaklaşık 70 kilometre yol kat ederek en uzak köylerinden birine Karaşar’a geldik. Buraya gelirken Mehterler, Ortaca, Tandır köylerimizden geçtik. Bu 70 kilometrelik yol toz duman içerisinde, stabilize halde. AKP Türkiye Yüzyılı diyor. Türkiye Yüzyılında AKP yollar yapmakla övünüyor, ama burada gördük ki yollar toz duman içerisinde.” dedi.

 STABİLİZE KÖY YOLLARI NEDENİYLE KÖYLÜLER ZOR DURUMDA

Karabük’te stabilize durumda olan köy yolları nedeniyle vatandaşın zor durumda olduğunun altını çizerek yolların asfaltlanması çağrısında bulunan Milletvekili Akay, “Bunun karı var, kışı var. Bu köylü bu yolla nasıl evine ulaşacak. Bu yolun bir an önce süratle asfaltlanması ve ulaşımın rahat hale getirilmesi gerekiyor. Buradan yetkilileri uyarıyoruz; durumun takipçisi olacağız. Önümüz kış, kar yağacak. Bu yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Öğretmenlere Atama Müjdesi

Yayın: 07.05.2024 11:16
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının, Sınıf Öğretmenliğine 3.263, Özel Eğitim Öğretmenliğine 2.499, Rehberlik için 1.597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için 1.594, İngilizce için 968 öğretmenin en çok alım yapılacak branşları resmi sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Buna göre bir sınav takvimi belirlendi.  Sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları ve sözlü sınav merkezleri için tercihler 20-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adayların sözlü sınava alınacağı sınav merkezleri 10 Haziran’da ilan edileceği, sınavlarının ise 1 Temmuz’da başlayacağı duyuruldu.

Başvuru için taban puan ve kontenjan listesine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.
Atama takvimine ulaşabilirsiniz. Burayı tıklayınız.