Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
13 Ağustos, 2020 23:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yenice Belediyesinden İtfaiye Aracı Kampanyası

Yenice Belediyesi, yangınlara anında müdahale eden itfaiyelerden birinin ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle yeni bir itfaiye aracı alımı için kampanya başlattı. Gerekli izinlerin alındığı kampanya için Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın şahsi sosyal medya hesabı ile Yenice Belediyesinin sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapılarak kampanyanın başladığı duyuruldu. Yapılan duyuruda , “Haydi bir kıvılcımda sen söndür, hep birlikte elele diyelim itfaiyemizi hep birlikte alalım. Haydi çorbada sizin de tuzunuz olsun. İlçemizde yaşanan ev, işyeri ve fabrika yangınlarına anında müdahale eden itfaiyelerimizden birinin ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle yeni bir itfaiye alınması gerekmektedir. Bu nedenle bir kampanya düzenlenmiştir. Kampanyadan elde edilen rakamlar günlük olarak sosyal medya hesaplarımızdan ve belediye binamızın girişinde ilan edilecektir. Bir çok şeyi hep birlikte başardığımız gibi bunu da başaracağız. Haydi omuz omuza itfaiye aracımızı birlikte alalım. Biz, birlikte Yeniceyiz .Kampanya Hesap Numarası T.C Ziraat Bankası Yenice Şubesi IBAN : TR19 0001 0005 3308 9477 6350 17” denildi. Yenice Belediyesi’ne alınacak olan itfaiye aracı için ilk kampanyaya katılım Belediye Başkanı Zeki Çaylı 500 TL ile katarak destek verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

2 Yorum

  1. Ne Yazmışlar Bakın

    ·

    BELEDİYEDEN İTFAİYE KAMPANYASI
    İLÇEMİZ Belediyesi, mevcut itfaiyelerden birisinin ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle, bir itfaiye alım kampanyası açtı.
    Açılan kampanyaya tüm Yenicelilerin destek vermesi istendi. Yenice Toplum Gazetesi olarak kampanyanın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yangının nerede,ne zaman çıkacağı belli olmaz. Onun için ilçe merkezi ve köylerdeki yurttaşlarımızın katkı sunmaları bir görev olarak görülmelidir.
    Açılan kampanya ile ilgili olarak Önceki Belediye Başkanı Mustafa Akay, bir açıklama yaptı. Akay, açıklamasında ” Belediyenin açtığı kampanyayı olumlu buluyorum. Biz de ilk göreve geldiğimizde, 1974 yılında rahmetli Sabri Akay döneminde alınan ilk itfaiyemiz miadını doldurmuştu. Belediyemizin de yeni bir itfaiye almaya ekonomik anlamda gücü yoktu. Almanya’da çalışan hemşehrilerimizin önerisi ile bir kampanya açtık. Özellikle Almanya’daki hemşerilerimizin yoğun katılımı ile belli bir miktar para toplayarak ilçemizi 30 yıl sonra bir itfaiyeye kavuşturduk. Ancak, o dönemde bizi üzen olaylar da yaşandı. Kampanyaya destek vermek isteyen bazı kurum ve kuruluşların işçi ve memurlarına baskı yapılarak katkıları önlendi. O günün belediye muhalifleri, Yenice’nin itfaiyeye kavuşmasını nedense engellemek istediler. Oysa, itfaiye tüm Yenice’nin olacaktı. Nitekim, itfaiye alındıktan sonra Yamaç Köyümüzde çıkan bir yangına ilk müdahalesini yaparak yararlı bir çalışma ortaya konuldu.
    Kısacası, itfaiye kampanyasını gönülden destekliyoruz. Tüm Yenicelilerin de bu kampanyaya katılarak destek vermelerini istiyoruz. Herkesin bu çorbada bir tuzu bulunmalıdır. Belediye yöneticilerinden de 2004 yılında alınan ve o günden bu yana bakım ve boyası yapılmayan mevcut itfaiyenin boyasının yaptırılmasını istiyoruz. Aynı, şekilde cenaze aracının da boyanması gerekir” dedi.
    Acılan itfaiye kampanyasına katılmak isteyen hemşehrilerimiz Yenice Ziraat Bankası’nda açılan TR 19 0001 0005 3308 9477 6350 17 numaralı hesaba para gönderebilirler.

  2. Karabükspor Sevdalısı

    Kampanyaya ne gerek var. Almanya’da veya yurt dışında yaşayan Yenicelilerle irtibat kurulup veya Dernek vasıtasıyla Almanya’da kampanya başlatsalar, yada Almanya’da bir belediye ile kardeş belediye uygulaması yapılsa, burada kampanyaya gerek kalmaz. Çünkü bunun bir sürü örnekleri var. Diğer belediyeler özellikle Zonguldak İlçesi Belediyeleri bunu böyle yaptı sanırım. Veya hibe yoluyla devletimizden de alınabilir diye düşünüyorum.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Şafak Zeki Akca tarafından
13 Mayıs, 2025 00:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KÖY NEYİME DEMEYİN!

SON İSTANBUL DEPREMİ VATANDAŞLARI KÖYLERİNE GİTMEYE ZORLADI.

Dedelerimizin., büyük büyük Dedelerimizin kavimler halinde yaşamış oldukları kırsal yaşam alanlarına KÖY denir.

60’LI VE 70’Lİ kuşaklar köyün ne kadar değerli olduklarını iyi bilir.

Daha sonraki kuşaklar ise Köyü gereksiz bir yer olarak görürler.

Ama şunu bilmezler ki gün gelir o ata toprakları çok değerli olur.

Bu son deprem bize bunu gösterdi.

Ve onun içindir ki köyler artık eski değerlerini kazanmaya başlamış gözüküyor.

*

Köyün en güzel yeri  neresidir? diye söylesem HARMAN dır dersiniz.

Çocukluğumuz da çok giderdik ata topraklarımıza,

Dört gözle hasretle beklerdik hafta sonu köye gidebilmek için...

Güz zamanı Harman da öküzlerle atlarla tüven sürülürdü bizlerde tüvenlerin üstüne oturur buydağın samandan ayrılmasını seyrederdik.

NE GÜZELDİ O GÜNLER..

ANLATIMAZ YAŞANIR DERLER YA...

*

Geçtiğimiz bayram köyleri biraz dolaştım kendi köyüme de gittim.

En çok dikkatimi çeken köyler de ve köyümüz de o eski ahşap evlerden o kerpiç evlerden artık eser yoktu.

Yeni yeni binalar yapılmış her taraf olmuş betonarme

Köyler köylük ’ten çıkmış yani

Şehirlerde yaşayanlar biraz parası olanlar o eski evleri yıkıp yerlerine beton evler kondurmuş o köyün estetiğinde, güzelliğinden eser yoktu sadece bizim köy için değil diğer köylerde de durum farklı değil.

O eski köyümüzden artık eser kalmamıştı.

*

Şimdiki köyler de;

O ahır kokulu evler var mı? YOK...

Bahçe ve Bostan işleri var mı? YOK...

Her evin altında inekler, keçiler, atlar eşekler var mı? YOK…

Tarlada ekin ekmek var mı? YOK...

Köy Taş Fırınlarında Çörek ve Göbü yapmak var mı? YOK

KÖY odaların da ihtiyarların toplanıp eğlenceler yapılması var mı? YOK

Köyde öküzlerle kağnı arabaları ile saman taşımak var mı?  YOK...

Horoz ve tavuk beslemek var mı? YOK...

Hatta tavuk yüzünden komşu kavgaları bile YOK...

DAHA NELER? NELER?

Biz bu değerlerimizi kaybettik.

NE OLACAK ŞİMDİ?

Yeni yetişen nesil köy yaşantısını bilmiyor.

Eski nesiller de yaşlandı artık.

Bu genç nesillere kim öğretecek bu yaşantıyı

*

Şu anki neslin yaptığı tek şey var

Eski ahşap evleri yıkmak!..

Köye gelen manav arabasından ekmek almak,

sebze ve meyve almak bunlarla beslenmek.

Tereyağını, yumurtasını sütünü etini şehre inince marketten almak.

BEN KÖYDE YAŞIYORUM MU DİYECEĞİM?

Devletimizin ve büyüklerimizin bu konuya el atması gerekir.

Köye yerleşecek misin ilk önce AHŞAP EV YAPACAKSIN

Devlet bu konuda üzerine düşen Ağaç desteğini vermesi gerekir

Ahşap ev yapanlara şart getireceksin ki Tarım ve hayvancılık yapacaksın diye

O evin mutlaka bir ineği olacak, bahçesinde tavukları olacak,

Bahçe ve bostan işlerini mutlaka yapacak

Ekip biçeceği tarlası olacak

Buna benzer konularda devlet desteği olursa o köy yaşantılarımız tekrar geriye gelir.

Yoksa ne ekonomi düzelir, ne köyler düzelir nede şehirler düzelir!..

Bu şekilde devam ederse hayat yaşanmaz hale gelir herhalde…

Ne dersiniz? Yorum sizlerin…

Kalın sağlıcakla….

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.