Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
04 Mart, 2018 21:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ören’den “HES” Tepkisi

Yenice'li İl Genel Meclis üyesi Mehmet Ören, Yenice Şeker kanyonuna yapılması planlanan HES projesine karşı çıktığını açıkladı. Yenice İlçesi için özellikle Turizm başta olmak üzere birçok yönden sakıncalı olan "HES"'e tüm Yenice halkı gibi Yenice İl Genel Meclisi üyeleri olarak karşı olduklarını bildiren İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ören yaptığı açıklamada," Şeker Kanyonuna yapılacak olan HES’e Yenice İl Genel Meclisi Üyeleri olarak karşıyız. Bu su Yenice açısından çok önemli, 34 tane köyümüz Şeker Pamuklu Meşe suyu için talepte bulundu, bu sudan Yortan Pazarı ve çevre köylerin su ihtiyacı karşılanmaktadır. Bizler Yenice İl Genel Meclisi Üyeleri olarak HES’lere karşı olmadığımızı bu projenin 5 kilometre yukarıya yapılmasını talep ettik. Ancak Yüklenici Firma sahipleri Şeker Kanyonundaki sudan vazgeçmeyeceklerini söylediler. Ayrıca Biz İl Genel Meclisi Üyeleri olarak Bolkuş ile Yenice Kayadibi arasındaki mesafenin 35-40 kilometre olduğunu söyledik ve Filyos çayı üzerinde HES yapılmasını yüklenici firma sahiplerinden talep ettik. Bize yine ısrarla bu sudan vazgeçmeyeceklerini bildirdiler. Dünyada 100 Sıcak Bölgeden bir tanesi, Ülkemizde de 10 Sıcak Bölgeden birisi olan Şeker Kanyonunda ayrıca Şimşir, Ardıç, Kelebek Türü Ağaçlarının yetişmesi sebebiyle, bölgenin ülkemiz ve İlimiz açısından büyük önemi var. Burası Yenicemizin turizme açılan ilk penceresidir. Yenice, Şeker kanyonu ile birlikte turizme açılmıştır. Yenice’nin turizmi açısından Yenice Belediyesi tarafından 150 yataklı dinlenme tesisi ve konferans salonları yapılmıştır. Biz İl Genel Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Örgütleri olarak Şeker Kanyonunda yapılacak olan HES’e karşıyız. Yenice ve çevre İller ile Karabük halkı olarak bu HES’i yaptırmayacağız, sonuna kadar direneceğiz, Şeker Yenice’nin geleceğidir"dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

21 Yorum

  1. yasemin koyun

    Yillardir kimsenin umursamadigi unuttugu yesilligin doganin en nadide yerlerinden biri olan Yenicemiz simdi dogasini bozmak isreyenler yuzunden gundemde ne degisti simdi Seker bizim Yenice bizim uzak durun SEKER KANYONU NDA HES E HAYIRRRR Diyor siddetle karsi cikiyoruz

  2. Neşet Tezer

    Yenice buraya kıymayın kiydirmayin sonuna kadar direnin.gerekirse bizlerde gelelim insan getirelim destek olalım.cocuklugumuzun gençliğimizin geçtiği yer orada çok anılarımız var tüm yenice bilir bizim piknik alanımızdı.

  3. Dışarda yasayan yeniceli

    Zorla mı yapıyorlar anlamış değilim karabük siyaseti tamamiyle hükümetin elinde karabükün bütün milletvekilleri hükümette,yenice belediye başkanı hükümette madem siyasi irade istemiyor o zaman yapmazlar,kimse birbirini kandırmasın bu hese izin verenler belli herkes 3 maymunu oynuyor yenice hakkıda boşuna hes istemiyoruz diye ağlamasın ne ekersen onu biçersin bu hes 2 günlük olay değil sen buna zamanında izin verenleri cezalandirsan bu olay buraya gelmezdi ama yenice halkı napti kendine bunu reva görenleri sadece ödüllendirdi

  4. Hamido

    Amaç enerji üretmekse. Güneş panelleri ve rüzgar panelleri ile yapın. Doğa yı ve Müslüman ların yaşadığı topraklarda insanlara zulüm yapmayın. Cennet TÜRKİYE yi cehenneme çevirmenize izin vermeyeceğiz. YENİCE ŞEKER DE HES E HAYIR.

  5. Egemen çayli

    Yenice nin en güzel turizm cenneti olan kanyonumuza dinamit koyamaz kimse.allah bunun vebalini ödetir.yeciceli olarak düsunmedim insan olarak dusuncem bu.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 10:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

“Aşırı düşünme ile başa çıkmak mümkün”

Çok düşünmenin, çağın en yaygın ruhsal problemlerinden biri olduğunu ve zihinsel sıhhati önemli formda etkilediğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, "Kişilerin, bir durumu ya da olayı gereğinden fazla tahlil etmesi, niyetlerini daima zihninde tekrar etmesi, çok düşünmenin esas belirtilerindendir. Çok düşünmenin zihinsel ve fizikî sıhhat üzerindeki olumsuz tesirlerini azaltmak için bireylerin, profesyonel yardım almayı ve sağlıklı başa çıkma formüllerini kullanmayı düşünmeleri önerilir" dedi.
VM Medical Park Samsun Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Zekeriya Bahçe, aşırı düşünme (overthinking) hakkında bilgilendirmede bulundu. Son yıllarda zihinsel sıhhat bahislerinin giderek daha fazla dikkat çektiğini belirten Uzm. Dr. Bahçe, "Özellikle aşırı düşünme (overthinking), birçoğumuzun hayatını etkileyen, lakin birden fazla vakit göz gerisi edilen bir durum haline geldi. Bireylerin, bir durumu ya da olayı gereğinden fazla tahlil etmesi, fikirlerini daima zihninde tekrar etmesi, çok düşünmenin esas belirtilerindendir" açıklamasında bulundu.
Aşırı düşünmenin, ekseriyetle dert, gerilim ve depresyon üzere ruhsal rahatsızlıklarla ilişkilendirildiğini söyleyen Uzm. Dr. Bahçe, "Bireyler, geçmişte yaşadıkları olumsuz tecrübeler yahut geleceğe dair belirsizlikler hakkında fazlaca endişelenebilirler. Bu durum, zihinsel yorgunluğa ve fizikî rahatsızlıklara yol açabilir. Baş ağrısı, mide bulantıları ve uyku sorunları üzere somatik belirtiler, çok düşünmenin bedensel tesirlerinden sırf birkaçıdır. Şahıslar çoklukla, tahlil bulmak için fikirlerinin denetimini kaybeder ve daha fazla telaşa yol açan bir döngüye girerler" formunda konuştu.

"Psikolojik bozukluklarla alakalı olabilir"
Aşırı düşünmenin kökenlerinin ekseriyetle ruhsal bozukluklarla bağlantılı olduğunu belirten Uzm. Dr. Bahçe, "Anksiyete, depresyon ve obsesif-kompulsif bozukluklar üzere durumlar, kişinin zihnindeki kanıların denetimini zorlaştırabilir. Ayrıyeten, mükemmeliyetçilik ve denetim gereksinimi üzere kişilik özellikleri, çok düşünmeye yol açan başka kıymetli faktörler ortasında yer alır. Genetik ve nörolojik faktörler de, bireyin çok düşünmeye yatkın olmasında tesirli olabilir" dedi.

"Sosyal alakalarda de sıkıntılara yol açabilir"
Aşırı düşünmenin yalnızca ferdî sıhhati etkilemekle kalmadığını, birebir vakitte toplumsal bağlantılarda de problemlere yol açabileceğini söz eden Uzm. Dr. Bahçe, "İnsanlar, sürekli tahlil yaparak ve küçük ayrıntılar üzerinde takılarak, bağlarında güvensizlik ve yanlış anlamalar yaşayabilirler. Bu da, toplumsal hayatı ve iş hayatını olumsuz etkileyebilir. Kişinin zihinsel sıhhati bozulduğunda, genel verimliliği de düşer; odaklanma zahmeti, iş yahut okul performansının azalmasına neden olabilir" diye konuştu.

"Aşırı düşünme ile başa çıkma yolları"
Günümüzde, çok düşünme ile başa çıkma stratejileri üzerine birçok metot geliştirildiğini belirten Uzm. Dr. Bahçe, şu bilgileri paylaştı:
"Mindfulness yani farkındalık teknikleri, çok düşünme ile çabada en tesirli araçlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bireylerin, anı yaşamalarını ve fikirlerini yargılamadan gözlemlemelerini sağlayan mindfulness uygulamaları, zihni sakinleştirir ve niyet döngülerini denetim altına alır. Derin nefes alma antrenmanları, meditasyon ve yoga üzere uygulamalar da emsal biçimde zihinsel rahatlama sağlayabilir. Bir başka tesirli strateji ise ’düşünceyi erteleme’ metodudur. Bu teknik, muhakkak bir vakit diliminde tasa ve tasaların üzerine ağırlaşmayı ve geri kalan vakit diliminde bu fikirlerden uzak durmayı amaçlar. Ayrıyeten, bireylerin dikkat dağıtıcı aktivitelerle meşgul olmaları da çok düşünmenin önüne geçebilir. Yürüyüş yapmak, yeni hobiler edinmek yahut üretici aktivitelerle ilgilenmek, zihnin meşgul olmasını sağlar ve fikirleri yönlendirmek açısından yararlı olabilir."

"Profesyonel yardım alınabilir"
Profesyonel yardım almanın da çok düşünme ile başa çıkmada kıymetli bir adım olduğunu belirten Uzm. Dr. Bahçe, "Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) üzere psikoterapi sistemleri, bireylerin olumsuz fikir kalıplarını tanıyıp bunları daha sağlıklı kanılarla değiştirmelerine yardımcı olabilir. Uzman bir terapistin rehberliğinde uygulanan terapi, bireyin çok düşünme durumunu denetim altına almasına yardımcı olabilir" dedi.

"Çağımızın en yaygın ruhsal problemlerinden biridir"
Aşırı düşünmenin çağımızın en yaygın ruhsal problemlerinden biri olduğunu ve zihinsel sıhhati önemli halde etkileyebileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Bahçe, "Ancak farkındalık, bilişsel terapi ve toplumsal takviye üzere stratejilerle bu durumla başa çıkmak mümkündür. Çok düşünmenin zihinsel ve fizikî sıhhat üzerindeki olumsuz tesirlerini azaltmak için bireylerin, profesyonel yardım almayı ve sağlıklı başa çıkma metotlarını kullanmayı düşünmeleri önerilir" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.