Yıldırım Karabük’ün Valisi mi Oluyor!

Yıldırım Karabük’ün Valisi mi Oluyor!

Yayın: 08.08.2023 13:40
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Fuat Gürel’in merkeze çekilmesi, yerine ise Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım’ın atanması bekleniyor. Zonguldak Z Haberin yaptığı habere göre Karabük Valisi Fuat Gürel’in merkeze çekileceği, yerine ise Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım’ın atanacağı belirtildi.  Zonguldak Z Haberin yapmış olduğu haber şu şekilde:

Valiler Kararnamesi için sayılı günler kala Karabük Valisi Fuat Güler’in ismi merkeze çekilecek valiler arasında geçiyor.
Güler’in yerine yeni vali olarak atanması beklenen isim ise Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım.
Arif Yıldırı’ın ismi son dönem İBB ve İmamoğlu’ya yönelik soruşturmayı devralarak devam ettiren isim olarak gündeme gelmişti.

ARİF YILDIRIM  KİMDİR?

1965 yılı Mersin Silifke Doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Silifke’de tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. 1987-1989 Yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğünde Dernek Denetçisi olarak çalıştı. 1989 yılında Mersin Valiliği Kaymakam Adaylığına atandı. 1990 yılında 1 yıl süre ile İngiltere’de Dil Eğitimi ve mesleki eğitim gördü.

1991 yılında İvrindi/Balikesir Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 1992 yılında 77. Dönem Kaymakamlık Kursunu dönem birincisi olarak tamamladı.1992-2000 yılları arasında sırasıyla Gülşehir/Nevşehir, Korkut/Muş, Kahta/Adıyaman ve Hopa/Artvin kaymakamı olarak görev yaptı.

2000 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı. 2003-2007 yılları arasında bir yılı Başkanlık olmak üzere Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığında görev yaptı. 2007-20011 yılları arasında Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2010 ABD Northern Illinois Universitesi’nde, “İşletme Yönetimi ve Liderlik” eğitimi gördü ve “ABD Genel İdari Usul Kanunu” konusunda inceleme yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce biliyor.(Haber Merkezi)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fatih’in “tılsımlı madalyonu” Londra’da satıldı

Yayın: 21.05.2024 15:28
Paylaş:
A+ A-

Londra’da açık artırmaya çıkan Fatih’in “tılsımlı madalyonu” 1,4 milyon sterline satıldı

Fatih Sultan Mehmet’in şehzadelik dönemine ait olduğu düşünülen ve bilinen en eski Fatih portresini taşıdığı değerlendirilen bronz madalyon, Londra’daki açık artırmada 1,4 milyon sterline (yaklaşık 57 milyon lira) satıldı.

Londra’daki Bonhams Müzayede Evi’nde İslam ve Hint eserlerinin satışa çıkarıldığı açık artırmada Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser de alıcısını buldu.

Müzayedenin en önemli parçaları arasında yer alan ve Fatih portresini taşıyan 1450 tarihli madalyon, 900 bin sterlin (yaklaşık 37 milyon lira) başlangıç fiyatıyla açık artırmaya çıktı.

Madalyon, açık artırma sonucunda 1,4 milyon sterline satıldı.

Tılsım amaçlı kullanıldığı iddiası

Müzayedede satılan madalyonun üzerine işli Fatih’in resminin, Osmanlı padişahının en eski portresi olduğu düşünülüyor.

Bonhams, Fatih Sultan Mehmet’in şehzadeliğinde yapıldığı belirtilen ve üzerinde “Büyük Prens, Büyük Emir, Sultan Mehmet Efendi” ifadelerinin yazılı olduğu madalyonu 1450’ye tarihliyor.

Üzerinde yer alan delik nedeniyle boyna takıldığı ya da bir yere asıldığı düşünülen madalyonun, tılsım amaçlı kullanıldığı iddiası da Bonhams’tan paylaşılan bilgiler arasında.

İznik çinileri de satıldı

Müzayedede 25 santimetreye 25 santimetre ölçülerinde, İznik yapımı olduğu düşünülen 3 çini karo, 12, 14 ve 15 bin sterline (yaklaşık 490 bin, 570 bin ve 613 bin lira) alıcı buldu.

Yine İznik’te yapıldığı tahmin edilen 1575 tarihli 30 santimetre çapındaki çini tabağın satışı ise 55 bin sterline (yaklaşık 2,2 milyon lira) yapıldı.

Müzayedede Osmanlı dönemine ait gümüş tütsü kabı 2 bin sterline (yaklaşık 81 bin lira), gül suyu dökmek için kullanılan gülabdan ise 3 bin 200 sterline (yaklaşık 130 bin lira) satıldı.