blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 17:07 tarihinde yayınlandı

Yolcu dolu minibüs park halindeki tıra çarptı: 12 yaralı

Artvin’in Hopa ilçesinde yolcu dolu dolmuş minibüsün park halindeki tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada 12 kişi yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere nazaran, kaza ilçenin Yanmış Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, Y.K. idaresindeki 08 D 5020 plakalı dolmuş minibüs, bilinmeyen bir nedenle park halindeki 08 ABP 684 plakalı tıra arttan çarptı. Çarpmanın tesiriyle dolmuşun şoförü Y.K. ve 11 yolcu yaralandı. Olay yerine sevk edilen sıhhat grupları, yaralıları ambulanslarla etraftaki hastanelere sevk etti. Yaralıların sıhhat durumunun genel olarak düzgün olduğu öğrenildi. Kazanın anı ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 12:28 tarihinde yayınlandı

BARÜ’nün AB destekli vizyon projesi başarıyla tamamlandı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) iklim değişikliğine ahenk ve dayanım noktasında sürdürülebilir tahliller geliştirdiği projenin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Avrupa Birliği IPA II Çerçeve Muahedesi kapsamında hazırladığı "İklim Değişikliğine Ahenk Stratejileri: Bartın’da Taşkın ve Su Kıtlığı Risklerinin Azaltılması" (BİRUS) Projesinde sona gelindi. Bartın Valiliği Vilayet Özel Yönetimi ve Bartın Belediyesinin de ortakları ortasında yer aldığı projenin, BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" ihtisaslaşma alanını da kapsayan çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kapanış toplantısı düzenlendi. Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Gümüş’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Projede doğal afetlerin risklerini düşürmek amaçlandı
Taşkın ve su kıtlığına karşı faal tahliller üretmenin değerine değinen Prof. Dr. Gümüş, "Üniversitemiz tarafından taşkın ve su kıtlığı sorunlarını tıpkı anda yaşayan Bartın’da iklim değişikliği tesirlerini en aza indirecek kıymetli bir proje hayata geçirildi. BİRUS projesi ile disiplinler ortası bir konsorsiyumla oluşabilecek doğal afet risklerini azaltacak stratejiler adım adım ilerletildi. Kentimizin ve ülkemizin daha yaşanabilir yarınları olsun diye çalıştığımız bu süreçte elde ettiğimiz çıktıların alana katkı sunacağına inanıyoruz" dedi. Akabinde BİRUS Projesi Koordinatör Yardımcısı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ercan Gemici tarafından proje aktivitelerini içeren bir sunum yapıldı. Proje sürecinde uygulanan yol haritasını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Gemici, "Taşkın erken ikaz sistemi geliştirdiğimiz bu süreçte 50’den fazla köy, 250’den fazla lokasyon yerinde incelendi. Belirlenen yerlerde taşkın ve data izleme sistemi kuruldu. Haritalama ve planlama faaliyetleri yürütüldü. Yağmur suyu hasadı ve yeşil çatı pilot uygulamaları için alanlar incelendi. Farkındalık artırma çalışmaları kapsamında sempozyumlar düzenlenerek kitapçıklar basıldı. Okullarda ve kırsal yerleşimlerde eğitimler verildi. 18 aylık bu süreci proje grubu olarak muvaffakiyetle tamamladık" diye bilgilendirmelerde bulundu.
Soru ve karşılıkların alınmasının akabinde proje takımı sahnede günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
Program, iştirakçilerin yeşil çatı uygulamasının bir örneği olarak kütüphane binasında düzenlenen alanın yerinde incelenmesiyle son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin