Yönetmen Martin Scorsese, 20. Marakeş Uluslararası Film Festivali’ne katılacak

Yönetmen Martin Scorsese, 20. Marakeş Uluslararası Film Festivali’ne katılacak

Yayın: 29.08.2023 14:58
Paylaş:
A+ A-

Festivalden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Scorsese, bundan önce 5 kez katıldığı festivale yeniden dönmekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizzat katılamadığım yıllarda ruhum hep oradaydı. Festivalin bu yılında genç sinemacılarla irtibat kurup çıktıkları yolda rehber olacağım. Hem eski dostlarımı görmeyi hem yeni dostlar edinmeyi umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Festival, Fas’ın Marakeş şehrinde 24 Kasım-2 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Bugüne kadar çok sayıda uluslararası oyuncu ve yönetmeni genç sinemacılarla buluşturan festival, Kovid-19 nedeniyle 2020 ve 2021’de yapılamamıştı. (AA)

2 kişi görüş bildirdi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısı yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 14.05.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında yapıldı.

Genç, Belediye Meclisi salonundaki toplantıda, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Hafif raylı sistem hattının protokolünün 24 Nisan'da imzalandığını anımsatan Genç, şunları söyledi:

“Bu ulaşım aksımız 32 kilometreden müteşekkil planlandı. Birinci etabını imza altına aldığımız 8,7 kilometresiyle ilgili Akyazı'dan Meydan Atatürk Alanı bölgemize olacak şekilde proje çalışmaları başladı. Yatırım programıyla birlikte hızlı ve kararlı şekilde projemizi fiiliyata geçirmek istiyoruz. Ardından havalimanı ve üniversitemizi kapsayacak şekilde 2. etabına geçilecek. Akabinde Akçaabat'ımız ve Yomra'mız şeklinde devam edecek. Hedefimiz 2028 itibarıyla birinci etabımız olan 8,7 kilometrelik kısmı hizmete almak. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile iki kez toplantı yaptık. Kendisine desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.”

Meclis üyelerinin söz aldığı toplantıda, daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda gündemin ilk 5 maddesi görüşülüp oy birliğiyle kabul edilirken, diğer 40 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.