Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
24 Ağustos, 2025 09:30 tarihinde yayınlandı
0

Yüksel Yıldırım: “Dünyaya iyi örnek olmaya devam edeceğiz”

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, 2-1 kaybettikleri Panathinaikos maçının akabinde Samsunspor taraftarlarının stattaki çöpleri toplayarak maçtan ayrılmasının memleketler arası kamuoyunda gündem olmasından gururlandığını belirterek, düzgün örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off birinci müsabakasında Yunan temsilcisi Panathinaikos’un karşısına çıkan Samsunspor’un oynadığı futbol kadar deplasmana giden taraftarların sergilediği davranış da takdir topladı. Kırmızı-beyazlı grubun taraftarlarının maç sonu ile birlikte Atina Olimpiyat Stadyumu’ndan ayrılmadan evvel çöpleri toplaması hem Yunanistan hem de dünyanın birçok ülkesindeki medyada geniş yankı buldu.

Kendisine ilişkin toplumsal medya hesabından o anların görüntüsünü paylaşan Lider Yüksel Yıldırım, “İşte Samsunsporlu olmaktan bir sefer daha gurur duymamın sebebi. Sizlerle gurur duyduk. Dünyaya Samsunspor Kulübü ve taraftarı olarak daima yeterli örnek olmaya devam edeceğiz. Teşekkürler Büyük Samsunspor taraftarı. Çok büyük bir niyet örneği verdiniz tüm dünyaya komşu ülkeden. Yeterli ki varsınız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 23:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin