Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 15:53 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı törenle kutlandı

Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü nedeniyle Valilik binası önünde merasim düzenlendi.

Törene, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu Zonguldak AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, AK Parti milletvekili Saffet Bozkurt ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının akabinde hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa ait günün mana ve değerini belirten konuşma yapan Zonguldak Belediye Lider Vekili Atınç Kayınova, Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104 yıldönümünü kutladı. Kayınova yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kafanızı kaldırdığınızda her yerde “Uzun Mehmet” ismini görürsünüz “Karaelmas” ismi sokaklarda, caddelerde, binalarda, toplantı salonlarında hatta apartman isimlerinde bile karşımıza çıkar. Uzun Mehmet yalnızca Zonguldak için değil, aslında Osmanlı Devleti sürecinde 1800’lü yıllardan itibaren ve genç Cumhuriyetin sanayi ihtilalini gerçekleştirdiği devirde Türkiye’nin güç muhtaçlığını karşılayan taş kömürünü bulan ve milletin hizmetine sunan bir isim olarak tarihi bir kimliktir. Bu nedenle, Uzun Mehmet’i anarken tıpkı vakitte Zonguldak’ın Fransız işgalinden kurtuluşunu da birlikte kutlamak tahminen birinci bakışta bir çelişki üzere görünse de; aslında bir tarafıyla anma, bir tarafıyla kutlama olan bu gün, Zonguldak’ın sırf askeri manada değil, ekonomik ve stratejik olarak da kazandığı büyük bir zaferin tabiridir. Zonguldak’ın kurtuluşu, ulusal servetimiz olan madenlerin milletin malı hâline dönüşmesiyle sağlanmış ve bu istikametiyle ülkemizin sanayi ihtilalinin önünü açan çok kıymetli bir kazanım olmuştur” dedi.

Konuşmaların akabinde Zonguldak ilkokulu Halk oyunları grubu halk oyunu şovları gerçekleşti. Şovların akabinde program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin