Zonguldak’ta alt yapı çalışması tehlikeye davetiye çıkartıyor
Zonguldak’ta bir mühlet evvel alt yapı çalışması için kazılan yolda güvenlik tedbirlerinin yetersiz olması ve çalışmaların bir an evvel tamamlanmamasına vatandaşlar ve esnaflar tepki gösterdi.
Terakki Mahallesi Soğuksu Cumhuriyet Caddesi’nde altyapı çalışmaları kapsamında kazılan yol, uzun müddettir tamamlanmadı. Hafriyat alanlarında kâfi güvenlik tedbiri alınmaması hem esnafı hem de vatandaşları zahmetten çıkardı. Kazılan çukurlar, sırf dubalar ve ikaz şeritleriyle çevrelendi. Lakin vatandaşlar ve esnaflar bu tedbirlerin yetersizliği dikkat çekerken, yayaların can güvenliği tehlikeye atılıyor. Açıkta kalan kanalların içine dolan çöp ve biriken sular, etraf kirliliğine de davetiye çıkarıyor.
Bölge esnafı her gün iş yerlerinin içini ve önünü temizlemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Sabah siliyoruz, öğleye kalmadan yeniden her yer toz içinde. Ne müşteri geliyor ne biz rahat çalışabiliyoruz" kelamlarıyla yansılarını lisana getirdi.
Vatandaşlar ise yetkililerin çalışmaları hızlandırmasını ve kazılan alanların bir an evvel kapatılmasını talep istedi.
BEUN “Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği” eğitimi için pilot üniversite oldu
"Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği" eğitimi için pilot üniversite olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mesken sahipliğinde, birinci çevrimiçi eğitim aktifliği gerçekleştirildi.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Metin Çoban Konferans Salonu’nda Maliye Kısmı Dr. Öğr. Üyesi Şerife Akıncı Tok’un "Türkiye’nin Malî Yapısı" dersi bağlamında gerçekleştirilen çevrim içi eğitim, Sayıştay Uzman Denetçileri Tuncay Arıduru ve İlbey Tuğrul Hayran tarafından verildi. Aktifliğin, Sayıştay Başkanlığının üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim programları kapsamında birinci sefer çevrim içi olarak yapılması, BEUN’u pilot kuruluş olarak öne çıkardı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını söz eden Sayıştay Uzman Denetçileri Tuncay Arıduru ve İlbey Tuğrul Hayran, eğitim kapsamında; Sayıştay’ın tarihi, vazife, sorumluluk ve yetkileri başta olmak üzere Sayıştay denetçiliğine ait pek çok bilgi verdi. İlgili kanun, mevzuat ve yönetmeliklerle temellendirdikleri anlatımları öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Ders sonunda ise öğrencilerle soru-cevap aktifliği gerçekleştirilerek ders mevzularının pekiştirilmesi sağlandı.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen çevrim içi eğitim programına ait açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Sayıştay’ın Türkiye’nin en esaslı ve kıymetli kurumlardan biri olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Ülkemizin en kıymetli kurumlarından olan Sayıştay’ın, öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği eğitim programının öğrencilerimizin meslek planlamaları ve çalışmaları için epey yararlı olacağına inanıyorum. Geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerimiz, kendilerini yetiştirme sürecinde Sayıştay Başkanlığına ait merak ettiklerini öğrenme imkânı buldu. Bu bağlamda bilhassa Sayıştay Başkanlığının eğitim programları aracılığıyla öğrencilerimizin Sayıştay’ı tanıması hayli değerlidir. Ayrıyeten Sayıştay’ın çevrimiçi eğitimlerinin birincisinin Üniversitemizde gerçekleşmesi bizlerin memnunluk kaynağı oldu. Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliğine ait verdikleri hoş bilgiler ve deneyim transferi için Uzman Denetçilerimiz ve Sayıştay Başkanlığı ailesi başta olmak üzere aktifliğin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı sunan tüm akademik ve idari işçimize teşekkür ediyorum."