blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2025 00:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Zonguldak’ta pelet sobası yangın çıkardı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen yangında pelet sobasından çıkan alevler baca kenarında bulunan izolasyonları tutuşturunca çatı katında ufak çaplı yangın çıktı.
Edinilen bilgiye nazaran olay, gece saatlerinde ilçenin Çay Mahallesi’nde bulunan Yeni Cami’nin karşısındaki C.T.’ye ilişkin 4 katlı meskenin çatı katında meydana geldi. Konutta yakılan ve pelet sobasından çıktığı kestirim edilen yangın konutun bacasında bulunan izolasyonları tutuşturunca yangın meskenin çatı katına sıçradı. Alevlerin büyümesinin akabinde mesken sahibi durumu Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bildirdi. Ayrıyeten olay yerine 112 Acil Sıhhat ve polis grupları de sevk edildi. İtfaiye grupları olay yerine intikal etmesinin akabinde çatıda çıkan yangına müdahale ederek kısa müddette alevleri denetim altına alarak söndürdü ve sonrasında soğutma çalışması başlatıldı.
Olayda yaralı ve can kaybı olmazken, çıkan yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çaycuma’da yeni projeler hayat bulacak

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde misyon yapan ulusal ve mahallî medya çalışanlarının temsilcileri ile sahipleri İlçe Kaymakamı Adem Kaya’yı makamında ziyaret etti.
Kaymakam Kaya, gazetecilere Çaycuma’da bölgenin en büyük ve en kapsamlı sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinin inşaatında son etaba gelindiğini belirtti. Merkezin yaklaşık bir ay içinde tam kapasiteyle hizmete girmesi bekleniyor.
Kaya, "Ameliyathaneler ve idari ofisler kuruldu. Köpeklerin mamaları da burada makinelerle üretilecek. Bu merkez süreksiz değil, kalıcı ve profesyonel bir rehabilitasyon alanı olacak. Doğal ömür alanları da sağlanacak" dedi.
Projede Vilayet Özel Yönetimi, Kaymakamlık ve Belediye’nin ortak çalıştığını belirten Kaya, merkezin tamamlanmasının akabinde etraf belediyelerle birlikte bir birlik kurularak hizmet verileceğini söz etti. Kaya, "Bu barınak ileride bir hayvanat bahçesine de dönüşebilir. Buraya büyük bir yatırım yapılıyor" diye konuştu.
Manda OSB Türkiye’de Birinci Olacak
Kaymakam Kaya, ilçeye büyük katkı sağlayacak öteki bir projenin de Manda Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi. Pirler Köyü’nde atıl durumda olan 800 dönümlük arazinin 400 dönümünün bu proje için ayrıldığını belirten Kaya, "Köy halkıyla görüşmeler yapıldı. Proje çizildi. Bakanlık da takviye veriyor" dedi.
Türkiye’de birinci sefer manda yetiştiriciliğine özel bir OSB kurulacağını vurgulayan Kaya, "Manda sayısını artıracağız, ıslah ve tohumlama çalışmalarıyla Çaycuma’yı teşvik kapsamına alacağız" diyerek kelamlarını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.