Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Nisan, 2016 10:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Afet Yönetimi Çalıştayı Gerçekleştirildi

TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yenice-Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli” konulu projenin çalıştayı gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karabük Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazenfer Erbay, Safranbolu Kızılay Şube Başkanı İhsan Topaloğlu ve öğrenciler katıldı. Çalıştayda alanında uzman akademisyenler geçmişte birçok heyelan ve taşkın olaylarının yaşandığı, gelecekte de bu afetlerin yaşanma potansiyelinin yüksek olduğu Yenice - Karabük arası alanın, proje kapsamında heyelan ve taşkın değerlendirmelerini yaparak tehlike potansiyelini değerlendirdi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ercanoğlu, “Yaklaşık iki yıl önce başlanan TUBİTAK destekli bir projedir. Özellikle heyelan ve taşkın üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Heyelan ve taşkınlar konusunda Karabük ve civarı problemli bir bölgedir. Bu bölgenin tehlike haritalarını üretmek ve modellendirmek amacıyla uzun süredir çalışmaktayız. Temel hedefimiz karar verici ve yöneticilerimizi yapılan çalışmalar hakkında haberdar etmek ve halkımızı bilinçlendirmektir” dedi. Yenice - Karabük Arasında Kalan Alanın Afet Potansiyeli Çalıştayı’nda sırasıyla, AFAD İl Müdürü Dr. Gazanfer Erbay “Bölgenin Afetsellik Değerlendirmesi”, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Gürer “Afetlere Genel Bakış Açımız: Türkiye Örneği”, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Gülseren Dağdelenler “Bölgenin Heyelan Potansiyeli Değerlendirmesi”, Karabük Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. İnan Keskik “ Tarihi Kent Safranbolu’nun Kaya Düşmesi Potansiyelinin Değerlendirmesi”, Gazi Üniversitesi’nden Dr. İbrahim Uçar “Bölgenin Taşkın Potansiyeli Değerlendirmesi” ve son olarak Hacettepe Üniversitesi’nden Arş. Gör. Burcu Kahraman “Bölgenin Deprem Potansiyelinin Değerlendirmesi” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.
Bizi sosyal medyadan takip edin

3 Yorum

  1. Turgay ÇETİN

    Kepazelik diz boyu… Başka yerde böyle şeyler yaşanmaz. Afete duyarlılığa bakar mısınız?..

    Burası Karabük, burda bu tayfaya depremde olsa, tusunami de olsa, bilmem neyde olsa, birşey olmaz…

    Karabük afete karşı uyuyarak mücadele ediyor. Uyuyun, birazdan geçer, gider birşeycikler kalmaz 🙂

  2. karabük düşmanı

    ÇALIŞTAYIN PROTOKOL SIRASINDAKİLERİN ÜÇÜ UYUYOR DİĞERLERİ DE GÖZ KAPAKLARINA MANDAL İSTEMİŞ .

  3. malazgirt

    afeti bunlar yönetecekse yandı gülüm keten helva.Ön sıra soldan 1,3 ve 6. arkadaşlar güzel bir uykuya dalmışlar.Bu arkadaşlar önde oturduklarına göre etkili ve yetkili arkadaşlar.Arka sıralardakileri hiç konuşmayalım isterseniz.İki koltuğu birleştirip yatan da vardır muhtemelen. Vah memleketim vah. Bu ülke ayakta duruyorsa,her bir karış toprağını kanla sulayan şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 13:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bolu’da nesli tehdit altındaki vaşak ve yavruları görüntülendi

Bolu’nun Göynük ilçesinde, kuşağı tehdit altındaki vaşak ve yavruları kamufle oldukları ağaçların ortasında görüntülendi.
Göynük Orman İşletme Müdürlüğü vazifelileri, koruma-kontrol çalışmaları sırasında ağaçların ortasında kamufle olmuş vaşakla karşılaştı. Gruplar, ormanlık alanda anne vaşak ile 2 ya da 3 yavrusunu tespit ederek, o anları cep telefonu kamerasına kaydetti. Yetkililer vaşak ailesinin izlenmeye devam edileceği ve beklenen tehditlerin önlenmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.