Her Telden (13.Eylül.2019)

Her Telden (13.Eylül.2019)

Yayın: 12.09.2019 23:14 |Güncelleme: 13.09.2019 08:48
Paylaş:
A+ A-

DÜNYA ÜZERİNDE “EN İYİ 800 İLE 1000 ÜNİVERSİTE ARASINA..” KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DE GİRDİ VE ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALANDI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,geçtiğimiz günlerde “DÜNYA ÜZERİNDE,EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ..” demişti.
Bunu birkaç kez yazdık.
AÇIKLANDI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DÜNYA ÜZERİNDE 800 İLE 1000 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI ve bu anlamda başta Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT olmak üzere TÜM KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HOCALARINI,ÇALIŞANLARINI,ÖĞRENCİLERİNİ KUTLUYORUZ.
Biz geçtiğimiz günlerde bunu yazdık..
“OLMAZ EFENDİM,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ NE HAKLA,DÜNYA ÜZERİNDE İLK 1000 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRECEKMİŞ..” falan gibi yorum yazanlar olmuştu..
BUYURUN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İLK 800 İLE 1000 ÜNİVERSİTE ARASINDA ve ÜLKEMİZDEN 11 ÜNİVERSİTE bu yönde değerlendirildi.bu çok ama çok büyük bir başarı değil mi..?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN yüzde 12 öğrencisi yabancı uyruklu
Geçenlerde 6500 YABANCI ÖĞRENCİMİZ VAR diye yazmıştık..
Tebrikler REKTÖR HOCAM,Tebrikler HOCALARIM,ÖĞRENCİLER..
Yürekten tebrikler,bu kente büyük değer kattınız..

ESKİPAZAR HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ İÇİN,KARABÜK VALİSİ SAYIN FUAT GÜREL’İN TURİZM BAKANLIĞI NEZDİNDE GİRİŞİMLERİ SÜRÜYOR
Kazı çalışmalara sürdürülen ESKİPAZAR HADRİANAPOLİS ANTİK Kenti için Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’İN Turizm Bakanlığı nezdinde çok ciddi girişimler yaptığına işaret ediliyor.
HADRİANAPOLİS ANTİK KENTİ “TURİZM AÇISINDAN..” çok ciddi bir gelişimin sınırlarında ve burasının TURİSTİK ÖREN YERİ kapsamına alınması noktasında İLGİLİ BAKANLIK düzeyinde çalışmalar/çabalar sürdürülüyor.
Özellikle Vali Sayın FUAT GÜREL bu çalışmaların üzerinde hassasiyetle duruyor ve sanıyoruz Bakanlık düzeyinde ki en etkili isimlerle temaslarını sıklaştırdı..
HADRİANAPOLİS BU YÖRE AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ.
Aslında,yalnızca bu Yöre açısından da değil,TARİHE IŞIK TUTULMASI açısından da çok büyük önemi var HADRİANAPOLİS ANTİK Kentinin ve bu anlamda yapılan kazıların biraz daha hız kazanması başta olmak üzere bir dizi yeni destekler gerekiyor.
Vali Sayın FUAT GÜREL bu yönde çok ciddi çabalar harcıyor..
Dileriz çok yararlı sonuçlar alacak Vali Sayın GÜREL.
Yöremiz turizm potansiyeli,bu çabalarla, doruk noktalara çıkacak..

İLK TÜRK DEMİRİNİ “8O YIL ÖNCE ÜRETEN,KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI…” KARDEMİR OLARAK BAŞARI İLE YOLUNA DEVAM EDİYOR..
İlk TÜRK DEMİRİNİ 80 yıl önce KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikalarında üreten Ülkemiz,bugün Dünya da,çok ciddi bir ÇELİK ÜRETİCİSİ sıfatıyla yoluna KARDEMİR olarak , çok başarılı bir biçimde devam ediyor.
80 YIL ÖNCE İLK TÜRK DEMİRİNİ KARABÜK ÜRETTİ.
Şimdi KARDEMİR olarak yoluna devam ediyor..
KARDEMİR bu noktaya gelinceye kadar ne aşamalardan geçti,neler yaşadı,bunu son 15-20 yılı hatırlayanlar iyi bilir ve bizim hep söylediğimiz Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile, Allah başarılarını daim etsin,Sayın KAMİL GÜLEÇ bu noktaları yaratan/temin eden isimler olarak TARİHE GEÇTİLER.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın Dr.HÜSEYİN SOYKAN,Ülke ekonomisi için,Karabük ekonomisi için sürekli açıklamalar yapıyor ve “KARDEMİR’İN KISA SÜRE İÇERİSİNDE,3.5 MİLYON TON ÜRETİMİ YAKALAYACAĞINA..” işaret ediyor..
Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN,bunları söylerken,ÜRETİMİN CİDDİ ORANDA ÇEŞİTLENDİRİLDİĞİNİN DE altını çiziyor elbet,bu arada RAY ve TREN TEKERLEĞİ noktasında da çok önemli atılımlar gerçekleştirildi KARDEMİR’DE.
Nerelerden,bu noktayı yakaladı KARDEMİR,bunlar unutulmasın.
“ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR NOKTASINDAN..” buralara geldi KARDEMİR..
Şimdi hedef 3.5 milyon ton üretimi yakalamak..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ELİF KÖSE “ÇOK BÜYÜK BİR PROVOKASYONA MI GELDİ..” VE YAPTIĞI SİYASİ NEZAKETSİZLİK OLAYI
Dün CHP İl Yönetiminden bazı arkadaşlarla görüştük,96 Kuruluş Yıldönümü törenleri için gelinen KENT MEYDANI’NDA Kİ çöp toplama olayında Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE’NİN çok ciddi bir provokasyona geldiğini söylediler.
ÇÖP POŞETİNİ GETİRENLERDEN SÖZ ETTİLER.
Örneğin Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’A DA çöp poşeti verilmek istenmiş,Sayın AKSOY almamış ve böyle bir eyleme hiçbir nokta da katılmamış.
Sayın ELİF KÖSE almış ve çöp toplamış o civardan.
Hatta “BİRAZ İLERİ DE KARABÜK BELEDİYESİ TEMİZLİK EKİPLERİNDEN BİR ARKADAŞ ORALARI SÜPÜRÜYORDU.ÇAĞIRIP ŞU ÇÖPLERİ DE ALIVER DEMEK İMKANI VARKEN,PROVOKATİF BİR EYLEMLE ÇÖP TOPLANMASINA GİDİLDİ..” falan gibi bilgi verenler oldu.
Olayın bu noktasında Sayın ELİF KÖSE,daha sonra Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’Yİ telefonla arayarak “BİR EMRİ VAKİ İLE BU TÜR BİR HAREKETİN İÇİNDE OLDUM.SAYIN BAŞKANIM SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM..” gibi bir girişimde bulunmuş,gibi haberler alıyoruz.
Eğer bunu yapabildiyse,çok isabet etmiş demektir..
Sayın ELİF KÖSE’NİN bağışlanması çok zor bir SİYASİ NEZAKETSİZLİĞİ oldu.

22. ZÜMRÜT YENİCE KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BUGÜN SAAT 14.00 DE START ALIYOR VE ÇEVREDE BU FESTİVALE ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR..
YENİCE İlçesi,bugün tarihi günlerine tanık olacağı 22.ZÜMRÜT YENİCE KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİNE start veriyor,Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI haftalardır bu hazırlıkları milim/milim izliyor.
FESTİVAL ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR,ÇOK GENİŞ KATILIMLARIN OLACAĞI BELLİ ve o anlamda da Yenice İlçesi tarihi günlerini yaşayacak gibi bir görüntü var..
Kültür ve Turizm Bakanlığı destek veriyor..
İş insanları,esnaflar destek veriyorlar..
En önemli olayı dile getiren Yenice Belediye Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI bakın “İMECENİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI..” şeklinde tanımladığı FESTİVAL ile yepyeni bir kavramı gündeme getiriyor.
Nedir İMECE,insanların ve Kurumların bir sosyal olgu için,ortaya koydukları fikri ve maddi,manevi katkılardır,buradan bir adım ötesi birliktir ,beraberliktir,sosyal dayanışmadır..
Bize göre FESTİVALİN en önemli yanı İMECENİN ÖN PLANA çıkmasıdır..
Bireysel tavırlardan,sekter tutumlardan sıyrılamayanlar anlayamazlar İMECE kavramını ve bu FESTİVALDE İMECENİN ÖN PLANA çıkışını,onlar çakmacılık ustasıdırlar..!!
YENİCE BUGÜN TARİHİ GÜNLERİNE YELKEN AÇIYOR..

GEÇEN AKŞAM, CHP İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR ve İL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ Sayın ERDOĞAN TERZİOĞLU,Sayın HAMZA ÇAYIR ..
Geçtiğimiz akşam,AKBANK yanında ki geleneksel yerimizde oturuyorduk,CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın ERDOĞAN TERZİOĞLU ile Sayın HAMZA ÇAYIR uğradılar yanımıza,birlikte çay içip sohbet ettik.
İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR sorumuz üzerine “CHP GELENEKSEL DEMOKRATİK ÇİZGİSİNİ HAYATIN HİÇBİR ALANINDA KAYBETMEMİŞTİR VE KAYBETMEZDE..” diyerek,İl Kongresi’ne giden yolda da,İlçe Kongrelerinde de bu anlayışın süreceğine işaret etti.
Seviyeli,düzeyli,CHP’Yİ geleceğe taşıyacak Kongreler yapacaklarına,özenle işaret etti ve “BİRKAÇ ADAYLI YARIŞ YAŞANABİLİR.KONGRE SALONLARINDAN KAZANÇLI ÇIKAN A EKİBİ,B EKİBİ OLMAZ, CHP OLUR..” anlamında bilgiler verdi.
İlçelerde de birkaç adaylı yarışların yaşanabileceğine işaret etti ve ertesi sabah gelen bir mesaj,Sayın ABDULLAH ÇAKIR’IN bu görüşünü teyit eder bir içerikte oldu.
Örneğin,o mesaj da,Sayın AHMET AYTAÇ,CHP EFLANİ İLÇE BAŞKANLIĞI görevine aday olduğunu belirtiyordu ve öyle sanıyoruz ki,başka Aday veya Adaylarda çıkacaktır..
Hemen her İlçe de çok adaylı Kongreler yaşanacak gibi CHP’DE..
CHP’Lİ Dostlarımızla uzunca süre oturduk,sohbet ettik.

ÜLKEMİZDE “MARZİNÇ TİPİ,BENZERİ KAÇ GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ VAR VE O YÖRE SAKİNLERİ NE YAPIYORLAR Kİ..” ÖRNEĞİN KAYSERİ TESİSİ
Ülkemizde MARZİNÇ TİPİ,BENZERİ KAÇ GERİ KAZANIM TESİSİ VAR acaba,örneğin KAYSERİ’DE böyle bir Tesis var ve bu Tesisin ürettiği ÇİNKO HAMMADDESİ’Nİ işleyecek,takviye hammadde kaynaklarından da yararlanacak bir ÇİNKO FABRİKASI için girişim başlatıldı..
Bu işler ile çok yakından ilgilenen bir Kardeşimiz “KAYSERİ’DE Kİ MARZİNT BENZERİ GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ KARABÜK KADAR GELİŞMİŞ VEYA BURADA Kİ KADAR DONANIMLI,İLERİ TEKNOLOJİ KULLANAN BİR TESİS DEĞİL..” gibi bilgiler vermişti.
KAYSERİ İNSANI “UYANIK DEĞİL GALİBA..” TEPKİ FALAN GÖSTERMİYORLAR..!!
Her neyse,Karabük MARZİNÇ Tesisi kapasite artırımı yapacaktı,ÇED TOPLANTISI,yaptırılmadı ve İLGİLİ BAKANLIK belki de bunu dikkate alarak MARZİNÇ kapasite artırımına izin vermedi..
Olayı biraz şeytani düşünseniz “YAHU KAYSERİ KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI KURUYOR.KARABÜK’TE MARZİNÇ YÖNETİCİLERİ DE,KAPASİTE ARTIŞI YAPARAK,DAHA SONRA ÇİNKO FABRİKASI YATIRIMI YAPACAKLARINI SÖYLÜYORLARDI.BAKANLIK KAPASİTE ARTTIRIMINA İZİN VERMEDİ,İŞ DURDU..” dersiniz.
Daha sonra da “ KAYSERİ’NİN, BU İZİN VERİLMEYİŞİNDE PARMAĞI OLABİLİR Mİ..?” gibi rahmani olmayan düşüncelere bile sapabilirsiniz,öyle olmaz mı..?
AK Partililerin bu işte hiç sesi/soluğu çıkmamıştı değil mi..?
KAYSERİ,KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI KURUYOR,HABERİNİZ OLSUN..!!

KAYSERİ İLİNE KURULACAK KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI’NDA 1100 İNSAN DİREKT,5 BİN İNSAN “DOLAYLI GELİŞMELERLE..” EKMEK YİYECEKLER..!!
KAYSERİ,İSKENDERUN ve İZMİR/ALİAĞA’DA,Karabük MARZİNÇ Tipi/benzeri GERİ KAZANIM Tesisleri var ve buralarda yaşayanlardan herhangi bir tepki geldiğini duymadık doğrusu.
BU İNSANLAR,KARABÜKLÜLER KADAR UYANIK DEĞİLLER DEMEK..!!
Buralarda üretilen çinko hammaddesi de DIŞ ÜLKELERE satılıyor ve DIŞ ÜLKELERDE işlenerek,Ülkemize ÇİNKO OLARAK geri satılıyor,ama birkaç misli fiyat farkı ile,MİLYAR DOLARLAR alınarak geri satılıyor..
Karabük’te MARZİNÇ Tesisi KAPASİTE ARTTIRIMI yapacağını söyleyerek ÇED TOPLANTISI yapmak istedi,120-130 kişilik bir grup tepkiler koyarak “YASAL OLARAK DÜZENLENEN BU TOPLANTI MUTLAKA YAPILACAK..” gibi Resmi sözlere karşılık yapılamadı/yaptırılmadı..
Bakanlıkta MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMINA  izin vermedi..
Eğer kapasite artırımı yapılsaydı,işin sonu ÇİNKO FABRİKASI olacaktı..
Şimdi ÇİNKO FABRİKASI Karabük açısından hayal,KAYSERİ kuruyor..

ÇAĞ ÇELİK VE BAĞLI ŞİRKETLERDE ÇALIŞAN 1300-1400 CİVARINDA İNSAN VE YAPIMI SÜRDÜRÜLEN 25 MİLYON DOLAR CİVARINDA Kİ YATIRIM
Karabük’te en yoğun insan çalıştıran Kuruluş KARDEMİR,ikinci sırada ise ÇAĞ ÇELİK ve BAĞLI KURULUŞLARI olsa gerektir,burada da 1300-1400 civarında insan çalışıyor,istihdam ediliyor.
Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın ÇAĞRI GÜLEÇ tarafından sevk ve idare edilen ÇAĞ ÇELİK,piyasaların durumu ortada iken,25 milyon doları aşan bir yatırımı sürdürüyor.
ÇELİK SEKTÖRÜNDE ciddi bir daralma,önemli bir durgunluk var ve birçok üretici firma,FABRİKASINI bakıma alıp,ÜRETİMİ durdurduğu bir süreçte ÇAĞ ÇELİK 25 milyon dolar yatırım yapıyor,üretimini sürdürüyor..
KARABÜK’TE BAŞKA YATIRIM VAR MI ALLAHAŞKINA..?
Çağ çelik 25 MİLYON DOLAR YENİ YATIRIM İLE İŞ ALANI AÇIYOR..

2 kişi görüş bildirdi

  1. Yorumcu

    Safranbolu Belediye Başkanının fikren ve ruhen Belediye Başkanlığına hazır olmadığını, Karabük’ün çöpünü toplayıp bir skandala imza atarak ve 5 aylık Safranbolu’daki icraatından anlaşılıyor.5 ayda Safranbolu’da gözle görünen tek değişiklik oto parkçılar…

  2. KARABUK

    YORUMCU RUMUZU İLE YAZAN ARKADAŞA KATILMIYORUM,SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANINI KARABÜKÜN ÇÖPÜNÜ TOPLAMAKLA SKANDALA İMZA ATTIĞINI YAZMIŞSIN,ANCAK BEŞ AYDA KARABÜKTE NE DEĞİŞTİ BIRAK DEĞİŞMEYİ KARABÜK GERİYE GİTTİ BİR TEK ÇİVİ ÇAKTIMI BELEDİYE, TEMİZLİK KONUSUNDA KARABÜK BELEDİYESİ SINIFTA KALDI ŞEHİR MERKEZİ DAHİL HER YER ÇÖPLER , POŞETLER VE PET ŞİŞELERLE DOLU TRAFİK DER8SEN İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALDI,HAVA KİRLİLİĞİ,TOPRAK KİRLİLİĞİ,SU KİRLİLİĞİNİ HİÇ KONUŞUYORMU BELEDİYE BAŞKANIMIZ BASININ ÖNÜNE ÇIKIP BEŞ AYDA ŞUNLAR ŞUNLAR YAPILDIĞI DİYE GÖRDÜNMÜ? BEN GÖRMEDİM KARABÜK HALKIDA GÖRMEDİ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Alakarga’dan Safranbolu’ya Sürpriz Ziyaret

Yayın: 26.04.2024 11:01
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, tarihî atmosferi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir turizm cenneti olarak bilinirken, son zamanlarda şehirde ilginç bir misafir daha kendini gösterdi. Safranbolu Tarihi Çarşı’da Gül Evi’nin Aquarius Cafe & Bar bahçesine gelerek penceresinde görülen alakarga (Garrulus glandarius), hem yerel halkı hem de ziyaretçileri kendine hayran bıraktı.

Alakarga, Türkiye’nin her yerinde görülebilen, 28-35 cm uzunluğunda, mavi, beyaz ve siyah renklerle dikkat çeken bir kuş türü olarak biliniyor. Üst kısmı genellikle gri-mavi olan alakarganın, kanatlarında beyaz ve mavi lekeler bulunuyor. Baş bölgesinde bulunan siyah-beyaz çizgiler ve göz çevresindeki siyah maskesiyle tanınıyor. Ayrıca beyaz kuyruk sokumu ve siyah kuyruğuyla da dikkat çekiyor. Kanadının önünde bulunan mavi renk ise onu diğer kuş türlerinden kolayca ayırt etmeye yarıyor.

Kameraya yansıyan bu anlar, kuşseverlerin ve turistlerin ilgisini çekti. Alakarga, zarif hareketleri ve muhteşem görüntüsüyle herkesi büyüledi. Pencerede uzun süre konaklayan alakarga, çevredeki insanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Ancak güzel ziyaretçi, ne kadar uzun süre kalsa da, sonunda doğal yaşamına geri dönmek üzere uçarak uzaklaştı. Safranbolu’nun turistik atmosferine dayanamayan alakarga, çekim yapılmasına adeta izin verdi ve bir süre sonra sessizce gökyüzünde kayboldu.

Bu olay, şehrin doğal zenginliklerinin sadece tarihi yapılarla sınırlı olmadığını gösterdi. Safranbolu’nun doğal yaşamıyla da ön plana çıktığını ve her zaman sürprizlere açık olduğunu bir kez daha gösterdi.

Safranbolu’nun tarihi çekiciliği ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, şehrin kendine özgü doğal yaşamıyla da ziyaretçilerini etkilemeye devam ediyor. Bu minik misafirlerin şehre renk kattığı anlar, ziyaretçiler için unutulmaz anılar olarak kalacak gibi görünüyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ..!