Karabük TSO’dan, Sınav Açıklaması

Karabük TSO’dan, Sınav Açıklaması

Yayın: 18.10.2017 00:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamada,5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almalarının zorunlu hale geldiği haber verildi.

Konu ile ilgili;”13.10.2017 tarihinde “Metal Saç İşleme” yazılı ve uygulama sınavı yapılmıştır. MYK belgelendirmesi zorunlu meslek dalları için firmalarımızın talebine istinaden yeterlilik sınavları Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacaktır. MYK belgelendirmesi zorunlu mesleklere http://www.myk.gov.tr adresinden ulaşabilir”bilgilerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İhsangazi’de gençlik merkezi açıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı.

İhsangazi Müftülüğü tarafından hazırlanan gençlik merkezinin açılışı öncesinde kermes düzenlendi.

Müftülükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kur'an kursunda hafızlık okuyan 25 öğrencimizin yanı sıra yetişkin ve 4-6 yaş grubu olarak toplam 45 öğrencimiz var. Kursumuzun yararına kermes düzenledik. Yine müftülük binamızın üst katını Diyanet Gençlik Merkezi yaptık. Beş odası bulunan, içinde kütüphane, mutfak, çok amaçlı salon, eğitim sınıfı bulunan ilçe gençlerimizin faydalanabileceği bir alan oldu.”

Açılışa İhsangazi Kaymakamı Neslihan Sönmezoğlu, İl Müftüsü Bekir Derin, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.