Mart Ayında Temel Atılacağı Bildirilmişti

Mart Ayında Temel Atılacağı Bildirilmişti

Yayın: 28.04.2016 10:09
Paylaş:
A+ A-

Emekliler Derneği şube başkanı Celal Bulut yaptığı basın toplantısında,TOKİ’yi Karabük’e getirerek hedeflerine ulaştıklarını açıklamıştı.

Bulut yaptığı açıklamada, “bilindiği gibi son olarak TOKİ Karabük Emeklileri için ilk etapta Karabük merkezde 426 konut yapılacağını açıkladı.Bu açıklamanın ardından bize gelen konut sayısının yetersizliği şikayetleri üzerine TOKİ başkanımızla Ankara’da yeni bir görüşme yaptık.Kendisi bize bu işin ucunun açık olduğunu söyledi ve etap etap konutların yapımına devam edileceğini bildirdi.İnsanlar 5-6 bin konut yapılacağını sanıyorlar.Oysa ki öncelikli olarak evi olmayan emeklilerimize konut yapılacağını o zamanda söyledik, şimdi de söylüyoruz.Yer bulundukça etap etap konutlar yapılacak.TOKİ başkanımızla en son görüşmemizde Kirkille bölgesine yapılacak 426 konut ile birlikte, Soğan tarlası mevkiinin de konut yapımına hazır olduğunu söyledik.Şimdi Soğan tarlası mevkii ile ilk etapta yapılacak konut sayımız yaklaşık bin civarına yükseldi.Tabi ki sayı bununla kalmayacak ve ikinci,üçüncü etaplarda da Aydınlıkevler ve Kapullu mahallelerine yeni konutlar yapılacak.Ancak bunun için bir tarih vermemiz şimdiden mümkün değil sözlerine yer vermişti.

MART AYININ SONUNDA TEMEL ATILACAĞI BİLDİRİLMİŞTİ

Bu gelişmelerle birlikte emeklilerimiz 9 Aralık tarihinden itibaren Halk bankasına giderek yatıracakları 500 lira ile kayıt yaptıracaklar.Bunun için emeklilerimizin tekrar bize gelmesine gerek yok.Nüfus cüzdanları ile birlikte Halk bankası şubesine kayıt yaptıracaklar.Bu kayıtlar sonrası 12 Şubat tarihinde ise kura çekimi gerçekleşecek ve kura çekimi sonrası evi çıkan emeklilerimiz TOKİ ile sözleşme yapacaklar ve Mart ayı sonunda temel atılacak.Bizim Karabük’te başlattığımız proje mecrasını buldu.Yani hedefimize ulaştık.Biz TOKİ’yi Karabük’e getirdik.Eksik,gediklerimiz olabilir ancak biz bu olayı kovalıyoruz.Ben hiçbir zaman bu işe siyaset bulaştırmak istemedim” bilgilerine yer vermişti.

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Emekliler Derneği şube başkanı Celal Bulut yeni bir açıklama yapmış emeklilere yapılacak konutların devamı niteliğinde Aydınlıkevler bölgesinde yer bulunduğunu ve bu bölgeye de 2 bin 500-3 bin civarında konut yapılabileceğini açıklamıştı.

Tüm bu açıklamaların ardından emekliler tarafından merakla beklenen Kirkille bölgesi ve Aydınlıkevler bölgesine yapılacak konut projeleri ile ilgili son gelişmenin hangi aşamada olduğu soruları sorulmaya devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.