Şahin; Ovacık Artık Gelişme Trendine Girdi

Şahin; Ovacık Artık Gelişme Trendine Girdi

Yayın: 21.10.2015 10:41
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin Karabük’ün eğitim hizmetleri ve kalitesi açısında Türkiye’nin en önde gelen ili haline geldiğini söyledi.

Şahin, baba ocağı Ovacık ilçesinde 16 derslik Şehit Mustafa Kızılkaya Çok Programlı Lisesi’nin temelini atarak, nüfus bakımından Karabük’ün en küçük ilçesi olan Ovacık’ın artık gelişme trendine girdiğini belirtti.

Temel atma programında konuşan AK Parti Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, Ovacıklı olarak mutluluk ve heyecan duyduğunu kaydederek, “Ovacık artık gelişme trendine girdi. Önümüzdeki süreçte nüfusu azalan değil, artan bir ilçe haline gelecek. Karabük, eğitim hizmetleri ve kalitesi açısında Türkiye’nin en önde gelen ili haline gelmiştir. Bunu abartı olarak değerlendirmeyin, inceleyen herkes bu kanata varır. Karabük üniversitemiz Türkiye’de son yıllarda en hızla gelişen üniversite haline gelmiştir. Karabük üniversitemizin kolları kanatları ilçelere kadar uzanmıştır. Gelecek yıl Ovacık Meslek Yüksek Okulunu da açarak eğitim ve öğretimin hizmetine girecek. Bütün bu çalışmalar tabiî ki Ovacık’ı ilgi odağı haline getirmek. Eğitim açısından da bir açılımı gerçekleştirmektir. Yapılması düşünülen ve hatta başlayıp ta tamamlayamadığımız projelerimizde var. Açık cezaevi ile ilgili projemiz başladı. Köy hizmetlerinden kalma binamız elden geçirilerek restore edildi. Ancak Süt ürünlerine dayalı imalat yapmak üzere projelendiren bu alanda açık cezaevini işletecek hale gelemedik. Alanın biraz genişletilmesi gerekiyor. Açık cezaevinde kalan hükümlüler orada hayvancılıkla ilgili faaliyette bulunacak. Biran önce belediye başkanımızın katkıları ile burada imar planlarının geçmesi gerekiyor. Biran önce imar planı çıkarsa kamulaştırma yapıp, açık cezaevini kısa sürede devreye sokmayı planlıyoruz” dedi.

BİZİM İŞİMİZ HİZMET

Ovacık’ta en büyük sorunun konut olduğunu da kaydeden Şahin, “Bu okullar açıldığında buraya gelecek olan öğretmen ve personel için konut sıkıntımız var. Mahalli imkânlarla TOKİ gibi kurumları devreye sokarak bunu çözmeyi planlıyoruz. Bizim işimiz hizmettir. Ülkemize memleketimize hizmet ederek kalkındırmanın ve halkımızın refah seviyesini yükseltmenin dışında başka hiçbir amacımızı yoktur. Siyasete girdiğimiz andan itibaren hep bu gaye içinde çalıştık. Bundan sonra halkımızın desteği devam ettiği müddetçe milletimize, ülkemize ve size hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Şahin konuşmasının sonunda müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak 500 gün olan inşaat süresini çok fazla bulduğunu söyleyerek, ÇPL’nin 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirme söz alarak inşaatın temelini attı.

Törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Hasan Bal, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Genel Sekreter Mehmet Uzun, İlçe Kaymakamı Hakan Şeker ve Belediye Başkanı Zafer Küpler ile protokol üyeleri katıldı.

Yorumlar

  1. yol yok yol!

    ovacık’ın daha doğru dürüst yolu yok. başta m. a. şahin olmak üzere herkesi, karayoluyla, karabük’ten boyalı köyüne gitmeye davet ediyorum. 3 km’lik dede yokuşunu nasıl çıktığınızın belgeseli tüm yaban yaşam kanallarında yayınlanabilir ama yine de yol sorununu çözemez. milleti çantada keklik görmekten vazgeçin, önce yol yapın. önümüz kış, bu millet köyde mahsur kalıp kurda kuşa yem olsun mu istiyorsunuz. yolsuzluk adetiniz olduğundan boyalıya yol yapmaktan bile acizsiniz. ayıptır, günahtır! il başkan yardımcıs, akp başkan yardımcısı, tbm başkanı vs… tüm bu ünvanlar geçer gider, lakin yolsuzluk unutulmaz, unutmayacağız!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçak kazı yapan kişi suçüstü yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.