Yasalara Saygılı, Objektif ve İyi Niyetli Olmaya Davet Ediyoruz

Yasalara Saygılı, Objektif ve İyi Niyetli Olmaya Davet Ediyoruz

Yayın: 25.11.2015 10:29
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR A.Ş tarafından; “Kamuoyuna Açıklama” başlığı adı altında yapılan açıklama ile son aylar şirket yöneticilerine yönelik yapılan eleştirilere cevap verildi.

Bazı ulusal ve yerel gazetelerin bugünkü sayılarında yayınlanmak üzere, “Kamuoyuna Açıklama” ismi altında KARDEMİR yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Son Yıllarda, Tayfun Çebi ve Murat Orhan Tarafından, Akla Hayale Gelmeyecek Türden İddialarla, Asırlık Şirketimizin Yatırımcılarının Hak ve Hukukuna Yönelik, Kardemir A.Ş Yönetim Kurulunda Yer Alan Aile ve Kişilerin Yasalar ve Anayasa Tarafından Güvence Altına Alınmış Olan Meşru ve Doğal Mülkiyet Hakkına ve Ticari Faaliyette Bulanan Özgürlüğüne Göz Koyanların Haksız Girişimleri Hiçbir Şekilde Sonuç Vermeyecektir.

Bir şekilde bu kişiler ve bu kişileri yönlendiren bir grup tarafından yargıya intikal ettirilen konularla ilgili yargı süreci devam ederken, ortaya çıkan her bir rutin işlemin yerel ve hatta ulusal gazetelerde tam sayfa ilana konu yapılmasının veya haberler yaptırılmasının yargıyı etkileme gayretinden başka bir amacı yoktur.

KARDEMİR A.Ş Yönetim kurulu üyelerinin,KARDEMİR A.Ş ile ticaret yapmasına mani olacak türden mer’i ve uygulanabilir her hangi bir yargısal tasarruf bulunmamaktadır.Yönetim kurulu üyelerinin hakları olan yasal ve meşru ticaretleri devam etmektedir.

Şirketlerin ticari karar ve tercihlerinin denetim yeri şirketlerin genel kurullarıdır ve genel kurulda yapılan oylamalar ile belirlenerek alınan kararlara göre yönetilirler.

Yasalarımızdaki,”Haksız Rekabet” ile”Rekabet Etmeme” kavramlarını bir biri ile karıştırmak suretiyle, anlık kişisel beklentiler için, “Ticari alanı düzenleyen ve yüz yıllık uygulama geleneği olan temel normların manipüle edilerek kamuoyuna yanlış bilgilerle sunum yapılması,Kardemir A.Ş’ne zara vermekte,yerli ve yabancı yatırımcılar nezdinde tereddüt uyandırmaktadır.Bu manipülasyonları yapanlar,hukuki sonuçlarına da hazırlık olmalıdırlar.

Konu ile ilgili olan herkesi yasalara saygılı,objektif ve iyi niyetli olmaya davet ediyoruz”ifadelerine yer verildi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. 307 karabük

    2010 DA SENDİKA DEĞİŞTİRDİ BAHANESİ İLE EKMEĞİNDEN AŞINDAN ETTİĞİNİZ 307 SÖZÜNÜN ERİ ADAMIN HESABINI KESİP, SÖZÜNDE DURMAYAN KİŞİSEL MENFATLERİ İÇİN 15 YIL BERABER ÇALIŞTIĞI ARKADAŞLARINI SATANLARI AKRABALARINI İŞE ALARAK, İSTEDİKLERİ KADEMELERİ VEREREK, İLKOKUL MEZUNU BİLE OLSA FORMEN YAPARAK, YENİŞEHİRDEN LOJMAN VEREREK NE KADAR OBJEKTİF DAVRANDINIZ, KARDEMRİN KAPISINA GELEREK SÖZLEŞMELİ OLARAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ BU KONUDA BİZİMLE GÖRÜŞECEK YETKİLİ İSTEYEN HESABI KESİLENLERDEN BİR GURUP ARKADAŞA GÖRÜŞMEK İSTEMİYORUZ DİYEREK KAPIDAN ÇEVİREREK VE HATTA BU FABRİKADA MÜTAHİTTE AĞRININ BİLE ADAMI ÇALIŞIYORKEN BU MEMLEKETİN ÇOCUĞU, SENDİKAL KAVGAYA KURBAN GİTMİŞ İNSANLARINI MÜTAHİTTE ÇALIŞMAK İÇİN BİLE MÜRACATLARINI GERİ ÇEVİREREK NE KADAR OBJEKTİF DAVRANDINIZ, BU ADAMLAR BU KADAR KÖTÜ İSE İÇERDEKİ 1470 ESKİ METALCİYİ NASIL HAZMEDİYORSUNUZ, AZICIK BU İNSANLAR İÇİN KENDİNİZİ BUNLARIN YERİNE KOYARAK OBJEKTİF OLAMAZMISINIZ? ATTIĞINIZ ADAMDAN FAZLA İÇERDE İŞ YAPTIRAMADIĞINIZ ADAM OLDUĞUNU BİZDEN DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ, ONLARI ATMAYA CESARETİNİZ YOK AMA İŞİNDEN ATILANLARDAN GERİ ADAM GİBİ ÇALIŞANLARDAN BİR KİŞİ BİLE SÖZLEŞMELİDE OLSA ALMAYA CESARETİNİZ YOK, OBJEKTİF OLUNACAKSA SADECE İŞİNİZE GELEN YERDE OBJEKTİFLİĞİ BEKLEMEYİN BİRDE BİZE OBJEKTİF BAKIN BAKALIM BAKABİLECEKMİSİNİZ?

  2. Karabük Düşmanı

    Kardemir A.Ş. üretim için aldıklarının % 75-80 ini yolbulan,güleç ve yücel ailesinden almakta ve sattıklarının % 75 ini yine bu ailelere satmaktadır.Kardemir A.Ş. deki satınalma ve satış müdürlükleri bu ailelere fatura kesmekte yada onların kestikleri faturaları deftere işlemektedirler.Kardemirin daha fazla kar etmesi gibi bir dertleri bulunmamaktadır.Alınan malları daha ucuza almak veya satılan malları daha fazlaya satmak dertleri yoktur.Sanki koca fabrika bu üç aileye fason mal çekmektedir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum FK Teknik Direktörü Özbalta, Keçiörengücü maçını değerlendirdi:

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacakları Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak üzere çıkacaklarını bildirdi.

Özbalta, yaptığı yazılı açıklamada, pes etmeden, oyun disiplininden kopmadan mücadele ederek lig sıralamasının play-off hattında merkezi konuma ulaştıklarını belirtti.

Ligin henüz bitmediğini hatırlatan Özbalta, şunları kaydetti:

“Son haftalarda oyun ve oyunsal disiplinle mücadeleyi pes etmeden, bırakmayarak play-off hattında merkezi bir konuma geldik. Ben, ekibim ve oyuncularımız henüz bu işin bitmediğini, henüz bir şeyi garantilemediğimizin farkındayız. Planlaması yapılmış, yapılanması ile birlikte oyun kültürü oluşturulmuş, mücadele gücü yüksek, kendi sahasında oynadığı maçlara arzulu bir şekilde çıkan, çalışkan ve saygı duyulacak bir takıma karşı oynayacağımızın bilincindeyiz. Her maça olduğu gibi inatçı ve mücadeleci, iyi oyunumuzu ortaya koymak üzere çıkacağımız müsabakada, taraftarımızın da desteği ile arzu ettiğimiz sonucu almak istiyoruz.”