Yol Genişletme Çalışmaları Sürüyor

Yol Genişletme Çalışmaları Sürüyor

Yayın: 22.04.2015 09:44
Paylaş:
A+ A-

Merkez İlçe Kahyalar-Sipahiler-Karaağaç-Düzcam –Güneşli grup yolunun Piriçlik Mahallesi mevkiindeki ulaşımda tehlike arz eden Rüzgarlı Kaya patlatılarak yoldaki genişletme çalışmaları sürüyor.

Genel Sekreter Mehmet Uzun beraberinde İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Adakan ve Ramazan Kahrimam, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serkan İnal, Maden Mühendisi Orhan Nallı Kahyalar, Şenler, Demirciler Köyleri Muhtarları ile birlikte kaya patlatma çalışmaları yerinde izlediler.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı patlatma esnasında her hangi bir olumsuzluk yaşanmazken yapılan çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Sekreter Mehmet Uzun; “Kahyalar-Sipahiler-Karaağaç-Düzcam –Güneşli grup yolunun Pirinçlik Mahallesi Rüzgarlı Kaya mevkiindeki kayalardan yola taşların düştüğü ve tehlike arz ettiği Muhtarlarımız ve köylü vatandaşlarımız tarafından sürekli şikayet konusu oluyordu. Kırıcı ile kırmak mümkün olmadığı için dinamitle patlatmanın daha uygun olacağını planlayarak Jandarmanın da geniş güvenlik önlemleri alması sonucu bugün her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan patlatmayı gerçekleştirdik ve kayayı parçaladık. Şimdi iş makinelerimizle süratle temizleme çalışmalarını başlattık en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın daha güveneli ulaşım yapabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza Kaymakamı Ayvat’tan Ziraat Odası’na ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Kaymakam Ayvat ziyaretinde, Ziraat Odası Başkan Coşkun Genç, Yönetim Kurulu üyeleri ve Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin'le bir araya geldi.

Ayvat, Genç'ten Ziraat Odası faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Genç, 2015 yılından bu yana oda başkanı olduğunu belirterek, “Odamızın araç parkı ve tesisleşmesi çevre ilçelerde örnek gösterilecek düzeyde. Bu yıl kuralık nedeni ile tüm ürünlerde rekolte düşüşü yaşanabilir. Bunun için de ilçe genelindeki sulama göletlerinin aktif olarak kullanılması amacı ile acilen kapalı sistem sulamaya geçilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili gerekli müracaatlarımız yaptık. İnşallah sizlerin de desteğiyle kısa sürede bu sorunu çözeceğiz.” dedi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ziraat odalarının ilçelerin en önemli sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini ifade ederek, “Çiftçilerimizin birlikte ve bilinçli hareket etmesi önemli bir husus. Bu konuda ziraat odalarımıza önemli görevler düşmekte. Özellikle tarımda yaşanan teknolojik gelişmelerin çiftçiye yansıtılması büyük önem arz eden bir konu. Gördüğüm kadarı ile Havza Ziraat Odası bu konuda oldukça güzel çalışmalara imza atmakta. İnşallah kapalı sistem suluma için bizlerde elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Kaymakam Ayvat'a hediye takdim etti.