Çatalzeytin’nin tüm köy yolları ulaşıma kapandı

Çatalzeytin’nin tüm köy yolları ulaşıma kapandı

Yayın: 31.01.2017 23:41
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (İHA) – Son bir haftadır etkili olan kar yağışı nedeniyle Çatalzeytin ilçesinde tüm köy yolları ulaşıma kapandı.

Son bir haftadır Kastamonu’ya bağlı Çatalzeytin ilçesinde etkili olan kar yağışı, ilçeye bağlı tüm köy yollarını ulaşıma kapadı. Çatalzeytin ilçesine bağlı 41 köyün yolu da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Son bir haftadır etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçede kar kalınlığı 25 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ve bazı köylerde 130 santimetreyi aştı.

Kar yağışı nedeniyle ilçede hayat adeta durma noktasına geldi. İstanbul’dan Çatalzeytin ilçesine gelmekte olan yolcu otobüsü, ilçeye bir saat gecikmeli ulaşabildi. Çatalzeytin’den Kastamonu’ya minibüs taşımacılığı yapan bazı minibüsçülerde, Yaralıgöz Mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücülere, Karayollarına bağlı ekipler yardım etti.

Ayrıca aniden rahatsızlanan ve kar yağışı nedeniyle yolları kapalı bulunan Yemişli Köyünde Ahmet Karadeniz, Kayadibi Köyünde Hediye Aygün ve Kavakören Köyünde Sadık Demirci, İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin yoğun çalışması sonrası kurtarılarak Çatalzeytin Devlet Hastanesine ulaştırıldı. Karda mahsur kalan hastalar, hastanede tedavi altına alındı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce’de antik kentteki kazı çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Düzce'nin Konuralp bölgesindeki Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, antik kentte 4 yıldır kazı çalışmaları yürütülüyor.

Çalışmalar kapsamında antik kentin toprak altında kalan yüzde 85'lik kısmı ortaya çıkarıldı, Apollon heykeli başı, Medusa başı ve Büyük İskender başı ile aslanlı mozaik gibi önemli bulgulara rastlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, kazı çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Burası Düzce'nin bütün tarihinin başlangıç noktası. 2020 yılından beri Düzce Belediyesinin bilfiil katkılarıyla kazılar devam ediyor. Antik tiyatronun yüzde 85'inden fazlasının kazısı bitmiş durumda. Kazılar hızlı bir şekilde ilerliyor.”

Kazıların akabinde antik tiyatronun restore edileceğini aktaran Kaltu, bu konuda Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün, Kültür ve Turizm
Bakanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Kaltu, Konuralp'in tanıtımı noktasında da çalışmalar yürüttüklerini anlatarak, ortaya çıkan eserlerin sergileneceği yeni bir müze binası kazandırmak üzere proje hazırlıklarının devam ettiğini belirtti.

Kazılarda ortaya çıkarılan önemli bulguların bölgeye ilgiyi artırdığına işaret eden Kaltu, “Bu talebi karşılamak için bir yatırımcı, otel
inşaatına başladı. Otel, mimari olarak burayı yansıtıyor.” ifadesini kullandı.