TAV Havalimanları “Engelsiz Bilişim” mükafatı aldı

TAV Havalimanları “Engelsiz Bilişim” mükafatı aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.09.2023 16:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – TAV Havalimanları'nın görme engelli yolcular için havalimanlarının erişilebilirliğini artırmak gayesiyle WeWALK tarafından geliştirilen “DANIŞ Manzaralı Dayanak Servisi” ile gerçekleştirdiği iş birliği, Manisiz Bilişim Ödülleri'nde özel bölüm kategorisinde mükafata layık görüldü.

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya nazaran, TAV Havalimanları'nın WeWALK tarafından geliştirilen “DANIŞ İmajlı Dayanak Servisi” ile herkes için en âlâ seyahat tecrübesi maksadıyla hayata geçirdiği iş birliği, Manisiz Bilişim Ödülleri'nde özel dal kategorisinde ödüllendirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin sekretaryasını yürüttüğü Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tarafından düzenlenen Manisiz Bilişim Mükafatları ödül merasimi dün BİLTEVT'23: Milletlerarası Manisiz Bilişim 2023 Kongresi açılışında gerçekleştirildi. TAV Havalimanları ismine mükafatı TAV Havalimanları Türkiye İşletmeler Yöneticisi Can Karamustafaoğlu teslim aldı.

WeWALK tarafından geliştirilen “DANIŞ Manzaralı Takviye Servisi” ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde görme engelli yolcular, WeWALK taşınabilir uygulaması üzerinden erişilebilirlik alanında uzman, profesyonel asistanlarla betimleme ve yönlendirme dayanağı sağlayan DANIŞ'tan Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarında fiyatsız yararlanabiliyor.

8 ülkede 15 havalimanı işleten TAV Havalimanları, projeyi yurtdışı havalimanlarına da taşımak üzere çalışıyor.

DANIŞ görme engelli bireylerin muhtaçlık duydukları anda akıllı telefonların kameraları kullanılarak profesyonel asistanlardan imajlı dayanak hizmeti alabilmelerini sağlıyor.

Daha evvel görme engelliler için geliştirdikleri akıllı baston teknolojisiyle TIME mecmuası yılın icadı seçilen, Edison Vakfı tarafından verilen Altın Mükafata layık görülen WeWALK grubu tarafından geliştirildi. DANIŞ özelliğine uygulama marketlerde bulunan WeWALK uygulamasının alt kısmında bulunan ilgili sekmeden erişilebiliyor.

“Asistana Bağlan” butonuna tıklayarak DANIŞ hizmeti kullanılmaya başlanabiliyor. Birinci kere DANIŞ'a bağlanıldığında, kamera ve mikrofon müsaadelerinin onaylanması isteniyor.

Bu müsaadeleri onayladıktan sonra art kamera otomatik olarak açılıyor ve dakika bazlı hizmet almaya başlanıyor. DANIŞ, etraftaki objeleri tanımlamak, istikamet bulmaya yardımcı olmak, metinleri okumak yahut genel bilgilendirme sağlamak üzere birçok farklı misyonu yerine getirebiliyor.

WeWalk takımı, DANIŞ Partner ağını genişleterek uygulamanın daha fazla noktada görme engelli bireylere fiyatsız hizmet sunmayı hedefleyen birebir vakitte uygulamayı yapay zeka altyapılarıyla geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Gençlik Haftası”nda Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkmanın Önemi Vurgulandı

Yayın: 20.05.2024 10:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, ‘Gençlik Haftası’nda birbirinden özel etkinliklerin adresi oldu.  15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısı ile Safranbolu, Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilen etkinliklerle gençlerin bir araya gelerek milli ve manevi değerlerin daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir platform oldu.

Safranbolu’da, Gençlik Haftası’nın anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen programlar Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliği ile başladı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Adakan tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yer alan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Haftası konulu şiir ve kompozisyonlar yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve çelenk sunma programı sona erdi.

 Safranbolu‘daki fener alayına katılan herkesin ellerinde Türk Bayraklarıyla görüntülendiği yürüyüş ilgi gördü. Akşam saatlerinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen müzik etkinlikleri göz doldurdu. Müzik etkinlikleriyle dolu dolu geçen bu özel haftaya katılan herkesin coşkusu ve birlikte olma duygusu oldukça etkileyiciydi. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikler, gençlere milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları konusunda önemli bir mesaj verdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)