Küresel Ports Holding 2025 yılı prestijiyle Bremerhaven’daki Columbus Cruise Terminali’nin işletmecisi olacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.10.2023 16:00
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Küresel Yatırım Holding'in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Küresel Ports Holding, 2025 yılı itibariyle Bremerhaven'daki Columbus Cruise Terminali'nin yeni işletmecisi olacak.

Global Yatırım Holding'den yapılan açıklamaya nazaran, yeni mutabakat ile ilgili ülkedeki yetkili otoritelerin Almanya'da düzenlediği basın toplantısına Almanya İktisat, Limanlar ve Dönüşümden Sorumlu Senatör Kristina Vogt, Bremerhaven Belediye Lideri Melf Grantz ve Küresel Ports Holding temsilcileri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Senatör Kristina Vogt, Küresel Ports Holding ile yapılan mutabakatın kruvaziyer terminali için yeni bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Columbus Terminali için 80 milyon avroluk yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Vogt, “Bu yatırım çalışmalarında sona geldik. Tıpkı vakitte, limanın merkez binası için de planlarımız bulunuyor. 2025 yılına kadar rıhtım kıyısında da elektrik olacak. Artık yeni bir başlangıç noktasındayız. Küresel Ports Holding üzere farklı lokasyonlarda profesyonelliğini ve verimliliğini kanıtlamış bir ortak bulduk.” tabirlerini kullandı.

Bremerhaven Belediye Lideri Melf Grantz da Columbus terminalinin tarihi bir değere sahip olduğunu aktararak, “ABD'ye yapılan sistemli gemi seferleri yıllarca buradan yapıldı. Bremerhaven kruvaziyer limanı olarak 2022'de 230 bin yolcu ağırladık. Bu yıl için bu sayının 270 bini geçmesini bekliyoruz. Yeni ortağımız Küresel Ports Holding ile yeni muvaffakiyet hikayeleri yazmayı sürdüreceğiz. Bremerhaven için şunu söyleyebilirim; birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Global Ports Holding İşletme Yöneticisi Stephen Xuereb de küresel bir şirket olmalarına karşın mahallî pazarın dinamiklerine nazaran hareket ettiklerini tabir etti.

Kruvaziyer terminalinin kentin denizcilik ruhuna sıkı sıkıya bağlı olduğunu bildiklerini ve buna nazaran hareket edeceklerini kaydeden Xuereb, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yalnızca kruvaziyer gemileri ve yolcuları için değil, kent ve lokal kamuoyu için yeterli bir ortak olmaya çalışacağız. Herkes mutlu olduğunda fakat başarılı oluruz. Bremerhaven kruvaziyer limanının operasyonel verimliliğini ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız ve kendimize güveniyoruz. Kruvaziyer limanı operasyonlarındaki uzun yıllara dayanan tecrübemiz, kruvaziyer bölümüyle olan güçlü münasebetlerimiz ve global pazarlama uğraşlarımızla Bremerhaven'ın kruvaziyer destinasyonu olarak profilini yükselteceğiz.”

Global Ports Holding Mali İşler Yöneticisi Jan Fomferra ise çalışmalarını mahallî şartlara uyarladıklarını belirtti.

Fomferra, “Bunu yapmak için global uygulama standartlarımızı temel alıyoruz. Bu da bize Bremerhaven kruvaziyer limanını çağdaş sanayinin taleplerine uyarlamak için gereken ekipman ve altyapı hakkında bilgi ve deneyim sağlıyor. Bremerhaven Kruvaziyer Limanı'nın portföyümüze eklenmesi, Kuzey Avrupa kruvaziyer pazarına yönelik stratejik genişleme planımız açısından kıymetli bir adım.” görüşlerini paylaştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Burdur ve Karabük’te Kurulması Kararı Resmi Gazete’de Yayınlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.09.2024 19:04
A+ A-

Adalet Bakanlığınca Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulması kararlaştırıldı.

Adalet Bakanlığının, İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 2. maddesinin birinci ve ikinci fıkraları uyarınca, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıklarının olumlu görüşleri alınarak Burdur İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Burdur olarak belirlenmesine ve Karabük İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Karabük olarak belirlenmesine karar verildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Burdur ve Karabük’te idare mahkemesi kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Bu kararın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini kaydeden Tunç, “Böylece ülke genelinde 2002 yılında toplam 60 olan idare mahkemelerinin sayısı, 2024 yılında 33 yeni idare mahkemesinin kurulmasıyla birlikte toplamda 214’e yükseltilmiştir. Yeni kurulan idare mahkemelerinin ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331