Hitit Üniversitesi öğrencileri Hitit Yolu’nda yürüyüş ve çevre temizliği yaptı

Hitit Üniversitesi öğrencileri Hitit Yolu’nda yürüyüş ve çevre temizliği yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.11.2023 16:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Hitit Yolu'nda yürüyüş ve çevre temizliği yaptı.

Çorum Gençlik Merkezince öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek amacıyla Boğazkale ilçesindeki Hitit Yolu'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Alacahöyük ve Hattuşa Ören yerlerini gezen 50 kişilik grup, ardından Hitit Yolu'nda doğa yürüyüşü yaptı.

Yürüdükleri güzergahtaki doğal olmayan atıkları toplayan öğrenciler, topladıkları çöpleri Boğazkale Belediyesi'ne teslim etti.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ali İzzet Yılmaz, AA muhabirine, doğa dostu öğrenciler yetiştirmek için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Hattuşa, Yazılıkaya ve Alacahöyük Ören yerlerinin Çorum'un önemli turizm mekanlarından olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Bölgede doğa turizminin önemli bir parçasını oluşturan trekking rotalarını da öğrencilerimize tanıtmış olduk. Özellikle turizm sektörünün içinde bulunan kişilerin doğa dostu ve çevreye saygılı bireyler olması gerekmektedir. 'Doğada sadece ayak izimiz kalsın' sloganıyla düzenlediğimiz etkinliği vesile ederek tüm doğaseverlere seslenmek istiyorum ki doğayı temizlemek değil, kirletmemek daha önemlidir. Öğrencilerimize de bu alışkanlığı kazandırmak amacıyla benzer etkinliklerimizi sık sık düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky, Facebook işletme hesaplarını hedef alan yeni bir kimlik avı saldırısını keşfetti

Anadolu Ajansı
Yayın: 14.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Siber suçlular, işletme hesaplarına sahte askıya alma uyarıları göndermek için gerçek Facebook işlevlerini kullandıkları bir yöntem geliştirdi.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, saldırı, hesapların askıya alınması tehdidiyle aldatıcı e-postalar gönderiyor ve yasal Facebook altyapısını kullanarak kullanıcılara güven vermeye çalışıyor. Siber suçlular, işletme hesaplarına sahte askıya alma uyarıları göndermek için gerçek Facebook işlevlerini kullandıkları bir yöntem geliştirdi.

Facebook kaynaklı bu e-postalar, “İnceleme Talebinde Bulunmak İçin 24 Saat Kaldı. Nedenini Gör” gibi endişe uyandıran mesajlar içeriyor.

E-posta bağlantısına tıklandığında kullanıcı benzer bir uyarı gösteren gerçek bir Facebook sayfasına yönlendiriliyor. Devamında kullanıcı Meta markasıyla gizlenmiş bir kimlik avı sitesine yönlendirilerek sorunun çözülme süresi 24 saatten 12 saate indiriliyor. Son olarak kimlik avı sitesi başlangıçta zararsız bilgiler isteyip, ardından hesabın e-posta, telefon numarası ve şifresini talep ediyor.

Saldırganlar bu bildirimleri göndermek için ele geçirdikleri Facebook hesaplarını kullanıyor. Hesap adını tehdit mesajı ve profil resmini ünlem işaretiyle değiştirdikten sonra, hedeflenen işletme hesaplarından bahseden gönderiler oluşturuyor. Teslimat gerçek Facebook altyapısı aracılığıyla gerçekleştirildiğinden, bildirimlerin hedeflenen alıcılara ulaşması garanti altına alınmış oluyor.

İşletmelerin sosyal medya hesaplarını korumaları için Kaspersky uzmanları, şüpheli e-posta mesajlarındaki bağlantılara tıklamaktan kaçınılması gerektiğini vurgularken, kuruluş hesabıyla oturum açılması gerekiyorsa, adresin manuel olarak yazılması gerektiğini veya bir yer imi kullanılması gerektiğine değiniyor.

Şirketi çeşitli tehditlere karşı korumak için, her büyüklükteki ve sektördeki kuruluşlar için gerçek zamanlı koruma, tehdit görünürlüğü, EDR ve XDR'nin araştırma ve yanıt yeteneklerini bir arada toplayan Kaspersky Next ürün serisindeki çözümlerin kullanılmasını tavsiye eden Kaspersky uzmanları, mevcut ihtiyaçlara ve kaynaklara bağlı olarak, buradaki en uygun ürün katmanını seçebiliyor ve siber güvenlik gereksinimleri değişirse kolayca başka bir ürüne geçilebileceğinin altını çiziyor.

Personeli en son bilgilerle güncel tutmak için siber güvenlik kurslarına yatırım yapılmasını gerektiğine dikkati çeken uzmanlar, pratik yapmaya odaklı Kaspersky Expert eğitimi ile InfoSec uzmanlarının personelin becerilerini geliştirebileceğini ve şirketleri karmaşık saldırılara karşı savunabileciğini belirtiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Kaspersky Güvenlik Uzmanı Andrey Kovtun, meşru görünen ve Facebook gibi güvenilir bir kaynaktan gelen bildirimlerin de aldatıcı olabileceğini belirtti.

Kovtun, “Özellikle sizden veri girmeniz veya ödeme yapmanız isteniyorsa, takip etmeniz istenen bağlantıları dikkatle incelemeniz çok önemlidir. Bu, işletme hesaplarınızı kimlik avı saldırılarından korumada önemli bir fark yaratabilir.” ifadelerini kullandı.