Halil Kızılyer tarafından
23 Kasım, 2023 10:57 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:31
A+ A-

KBÜ’de 2023 Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, 2023 Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (DEOR) Toplantısı”nda “Dijitalleşme” alanında “”Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlk Yardım Eğitimi” adlı proje sunumunu yaptı.  blankTürkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 katılımcının yer aldığı toplantıda, Karabük Üniversitesinin yanı sıra Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Esenler Kazım Karabekir İlkokulu, Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi ve Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü projeleri ile alakalı sunumlar yaptı. Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven’in yürütücülüğünü yaptığı “Artırılmış Gerçeklik ile Geriatrik Bireylerde İlk Yardım Eğitimi” projesiyle yaşlılara yönelik ilk yardım uygulamaları konusunda sanal eğitim modülünün hazırlanması amaçlanıyor. Hazırlanan projeyle mesleki eğitim kurumları, kamu kurumları, üniversiteler ve sağlık kurumları arasında uluslararası iş birliğinin geliştirilmesi ve yenilik transferinin sürekliliğinin sağlanması, ortak kurumların mesleki eğitim kalitesinin geliştirilmesi ile dijital eğitim altyapısının güçlendirilmesi, sanal gerçeklik teknolojisinin mesleki eğitime entegrasyonunun sağlanması ve paydaş kurumların tercih edilebilirliğinin artırılması hedefleniyor. “Geriatrik Bireylerde İlk Yardımda Sanal Gerçeklik Eğitimi” Erasmus+ Projesi kapsamında Türkiye, Almanya ve Makedonya’dan iş birliği ile “Sanal Gerçeklik Yoluyla Yenilikçi Sağlık Eğitimi Kongresi” 6-7 Aralık 2023’te gerçekleştirilecek.(Halil Kızılyer)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
14 Mayıs, 2025 10:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı Açıklandı

'Türkiye Yüzyılı'na yön veren gençlerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak.

Karabük'te, Türkiye'nin geleceği gençlerin katılımıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanacak.

Valilik tarafından açıklanan programa göre, 19 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00'da Yenişehir Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Ardından gerçekleştirilecek yürüyüş ise Şirinevler Çamlık Kent Ormanı’ndan başlayıp Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda tamamlanacak.

Kent stadyumunda saat 11.00’de ise gençlerin katılımıyla düzenlenecek kutlama programında, protokol konuşmaları, şiir dinletileri ve okulların gösterileri yer alacak. Bu anlamlı gün, gençlerin milli mücadeledeki öncü rolüne ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine vurgu yaparak ulusun birlik ve beraberliğini pekiştirmeyi amaçlıyor. Karabük halkının bu anlamlı günde düzenlenmesi planlanan programlara katılması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.