ELLER YUKARI

ELLER YUKARI

Yayın: 29.12.2023 10:25
Paylaş:
A+ A-

ELLER YUKARI

 

Hayat ; kurallara sığamayacak kadar büyük, kısıtlanmasını  kaldıramayacak kadar kısa, bayağılaştırılamayacak  kadar ulvi, heba edilemeyecek kadar kıymetliydi. Hayat  her zaman çok bilinmeyenli bir  denklemdi, denklemi çözmek için, matematikte usta olmak bile  yeterli değildi ! O sabit duramazdı anbean değişirdi,  bilinmeyenlerin sayısal değeri de  sabit duramaz değişirdi, öyle ise nasıl çözülebilirdi ki. Onu, önünde bulduğunca yaşamak geremiyor muydu.? Düşünmeden, tartmadan, planlamadan, olduğu gibi kabul edip, umudunu da bırakmadan yaşamak ! Tam teslimiyet bu muydu.

 

Tam teslimiyet, ne büyük rahatlıktı. Öylenin böylenin yokluğu. Ah bu zihnini  bir durdurabilseydin. Düşüncelerini öyle başı boş  bırakabilseydin. Saldım çayıra yapabilseydin.

Onları  hizaya sokmak için boşa kürek çekmekten yıldığına göre, artık  vazgeçmek zamanı olabilir  miydi. İç sesin bağıra bağıra  havlunu at rahayla diyor.. Dinlesen ya onu. Olanı olduğu gibi yaşasan ! Olanla aksan, nereye diye düşünmeden etmeden.

 

Hak şerleri hayr eyler

Zan etme ki ğayr eyler

Ârif ânı seyr eyler

Mevlâ görelim neyler

Neylerse güzel eyler

 

Dememiş mi Erzurumlu İbrahim Hakkı. Mevlam bizim şer olarak gördüklerimizden hayırlar çıkarır. Zannetme ki, O  hayırdan başka bir şey yapar. O’nun yaptığı her şey  hayırlıdır. Mânevî tecrübeyle mârifet ve hakîkat mertebesine erişen kimse  gönül rahatlığı içinde anı seyreder,  endişe etmez. Sabırla Mevlamızın nasiplerini bekle. Senin için her ne nasipse, güzel olan da odur diyor. Ne kadar doğru diyor.

 

Pazar günü yeni bir yılı daha karşılayacağız. Bu yılbaşımda İbrahim Hakkının söylemini düşünmek istiyorum. Önümdeki gelecek olan yılı, ellerim yukarıda karşılamak emelindeyim…

 

Sevgiyle

Dyt. Güner Erbay

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Gençlik Haftası”nda Milli ve Manevi Değerlere Sahip Çıkmanın Önemi Vurgulandı

Yayın: 20.05.2024 10:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, ‘Gençlik Haftası’nda birbirinden özel etkinliklerin adresi oldu.  15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısı ile Safranbolu, Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilen etkinliklerle gençlerin bir araya gelerek milli ve manevi değerlerin daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir platform oldu.

Safranbolu’da, Gençlik Haftası’nın anlam ve önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen programlar Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma etkinliği ile başladı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, emniyet mensupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Safranbolu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Adakan tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda yer alan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Haftası konulu şiir ve kompozisyonlar yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve çelenk sunma programı sona erdi.

 Safranbolu‘daki fener alayına katılan herkesin ellerinde Türk Bayraklarıyla görüntülendiği yürüyüş ilgi gördü. Akşam saatlerinde Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen müzik etkinlikleri göz doldurdu. Müzik etkinlikleriyle dolu dolu geçen bu özel haftaya katılan herkesin coşkusu ve birlikte olma duygusu oldukça etkileyiciydi. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikler, gençlere milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları konusunda önemli bir mesaj verdi. (Esra Oğuzkağan Özkan)