İlçe Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu, su kabağı işlemeciliği kursunu ziyaret etti

İlçe Milli Eğitim Müdürü Odabaşoğlu, su kabağı işlemeciliği kursunu ziyaret etti

Yayın: 08.01.2024 22:00
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, su kabağı işleme kursunu ziyaret etti.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Aşağı Tokatlı SAKEM Merkezi’nde devam eden, delme, inceltme, kesme, yakma ve boyama gibi tekniklerin uygulandığı su kabağı işlemeciliği atölyesinde kursiyerlerle sohbet eden Odabaşoğlu, el emeği ile hazırlanan işlenmiş eserleri inceledi.

Kurs yetkililerinden bilgi alan Odabaşoğlu, kurum idarecilerine çalışmalarından, kursiyerlere de ilgilerinden dolayı teşekkür etti. (AA)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AHL Pay adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – AHL Pay, adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Elektronik Para Kuruluşu lisansıyla faaliyetlerini sürdüren AHL Pay, fiziki altın satışlarında Türkiye'de önemli bir ilke imza attı.

AHL Pay markasıyla faaliyet gösteren Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ, bir yeniliği hayata geçirerek adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışlarına başladı. Şirket, Türkiye'de adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başlayan ilk lisanslı finans kuruluşu oldu.

AHL Pay kullanıcılarının mobil uygulama üzerinden satın aldıkları altın ve gümüş ürünler, siparişte belirtilen adrese sigortalı olarak teslimatı gerçekleştirilen ürünler arasında gram altın (1 gram, 2.5 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 50 gram), Cumhuriyet altını (çeyrek altın, yarım altın, tam altın), külçe altın (1 kilogram) ve gram gümüş (50 gram, 100 gram) seçenekleri bulunuyor.

Uygulama üzerinden adrese teslim satışı gerçekleştirilen ürünler, kuyumculuk web siteleri ve pazaryeri uygulamalarına kıyasla çok daha uygun fiyatlarıyla dikkati çekiyor.

– “Satış fiyatlarımız konusunda oldukça iddialıyız”

Açıklamada görüşlerine yer verilen AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, birçok bankanın ve elektronik para kuruluşunun gündeminde olan adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışı konusunda ilk uygulayan finans kurumu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çetin, Ahlatcı Holding'in bir iştiraki olmalarının bu konuda bir ilke imza atmalarında en önemli etken olduğuna dikkati çekerek, “Bu hizmetimizi Ahlatcı Kuyumculuk ve Ahlatcı Metal Rafineri işbirliği ile gerçekleştirmekteyiz. Gram altın, Cumhuriyet altınları, külçe altın ve gram gümüş kategorilerindeki 13 farklı ürünü, Türkiye'nin dört bir yanına sigortalı olarak birkaç gün içerisinde ulaştırıyoruz. Satış fiyatlarımız konusunda oldukça iddialıyız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki en uygun online satış fiyatının AHL Pay'de olduğunu gözlemlediklerini aktaran Çetin, “Ülkemizde online fiziki altın satışlarının gerçekleştiği kuyumculuk web siteleri ve pazaryeri uygulamalarına kıyasla çok daha uygun fiyatlar sunuyoruz. Üretim, kargo ve sigorta süreçlerini, sahip olduğumuz ödeme altyapısı ile özenle kurgulayarak ödeme maliyetlerinin azalmasını sağladık ve bu çalışmalarımız sonucunda satış fiyatlarını piyasadan çok daha uygun hale getirdik.” açıklamasında bulundu.