Karabük’ün Yüksek Rakımlı İlçelerinde Kar Yağışı Etkili Oldu

Karabük’ün Yüksek Rakımlı İlçelerinde Kar Yağışı Etkili Oldu

Yayın: 21.01.2024 14:22
Paylaş:
A+ A-

İl merkezi ve ilçelerde dün başlayan sağanak, gece saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışının ardından Keltepe Kayak Merkezi, Eflani, Eskipazar, Safranbolu Sarıçiçek Yaylası, Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi, D-100 kara yolu ve ilçelerin yüksek kesimleri beyaza büründü. Trafik ve Karayolları ekipleri, Karabük-Bartın ve D-100 kara yolunda kar yağışına karşı önlem aldı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Engelli Engelsiz Derneği 4. Temsili Asker kına etkinliği düzenledi

Yayın: 11.05.2024 16:02
Paylaş:
A+ A-

Geçen ay kongre yaparak isim değişikliğine giden Karabük Engelli Engelsiz Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği geleneksel hale getirdiği temsili askerlik kına etkinliğinin dördüncüsü gerçekleştirdi.

10-16 Mayıs engelliler haftası dolayısıyla Tüccarlar iş merkezi zemin katındaki dernek lokalinde üyelerine özel temsili asker eğlencesi organize eden Engelli Engelsiz Derneği Başkanı Sevim Karaman Karadayı davet edildikleri halde etkinliğe ilgi göstermeyen il protokolü, siyasi parti ve STK başkanlarına sitem etti.

Zorluklar içinde derneği ayakta tutmaya çalıştıklarını ve yaptıkları etkinliklerde birlik ve dayanışmayı esas aldıklarını kaydeden Başkan Karadayı, Sayın valimiz başta olmak üzere, kurum müdürlerimize, siyasi partilerimizin tüm il başkanlarına, Esnaf Odaları Birliği’ne ve STK başkanlarına tek tek davetiye ulaştırmamıza rağmen söz birliği etmişçesine bir kaçı dışında hiç katılan olmadı. Anlam veremediğimiz bu durum karşısında gerçekten şaşkınlık yaşadık. Senede bu tarz birkaç etkinliğimiz oluyor ve istiyoruz ki şehrimizde söz sahibi olan yöneticilerimiz, başkanlarımız engelli kardeşlerimizle bir araya gelsin ve bir dayanışma oluşsun. Tuhaf bir biçimde sanki protesto ediliyoruz. Bolu’da bir günlüğüne askerlik eğitimi alacakları için tertip ettiğimiz etkinlikte askere gidecek askerlerimiz ve onların aileleri adına yalnız bırakıldığımız için kırgın ve üzgün olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyoruz. Ancak her şeye rağmen derneği kurduğumuz ilk günlerde belirttiğimiz gibi bir taraftan engelli bireylerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini gündeme getirmeye çalışacak, diğer taraftan da çeşitli etkinliklerle birlik beraberlik için dayanışma sağlamaya çabalayacağız” dedi.

Engelli Engelsiz Derneği Başkanı Sevim Karaman Karadayı açıklamasında ayrıca, temsili askerlik kına eğlencesine katılım sağlayanlara da teşekkür ederek, “Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı İsmail Özer beye, Saadet Partisi İl Başkanı Muhsin Çebi beye, YRP Kadın Kolları Başkanı Sıdıka Seven hanıma, Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Ergenekon Mahallesi Muhtarı Sabahattin Çorbacı beye, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu beye, Soğuksu Mahallesi Muhtarı Serkan Beşevli beye, Karabük köyü mahallesi muhtarı Serkan Nurtin beye Çatalzeytinliler Derneği Başkanı Ozan Şentürk beye, Vefa Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sevda Doğaner hanıma ve hocalarımıza, Turgay Ulusoy beye, Ramazan Dönmez beye, Ramazan Öksüzoğlu beye, YRP Eflani Belediye Başkan adayı Yaşar Bulut beye, Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi muhtar adayı Ömer Kayıkçı beye, Tüccarlar kooperatifi yöneticilerine, dernek yönetimimize ve her biri birinden kıymetli dernek üyelerimize bir kez daha ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.