Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Nevzat Tarhan: “Egosu büyük olan insan mutlu olamaz”

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.01.2024 16:24
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, başarının kaynağının iç huzurda yattığını belirterek, “Asıl başarıya sahip olan insanlar iç huzura sahip insanlardır. Kendini büyük, kibirli gören insanlar vardır, kapının eşiğiyle kavga eder.” ifadelerini kullandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Tarhan, huzur kelimesinin İngilizce'de tam karşılığının bulunmadığını, Türk milletinin anladığı şekildeki huzurun batı kültüründeki yerinin farklı olduğunu kaydederek, huzur kelimesinin kültürel bir boyutu olduğunu anlattı.

Huzur kelimesinin batı kültüründe mutluluk ile özdeşleştirildiğini, oradaki mutluluğun da haz odaklı ve heyecan arayışı şeklinde tanımlandığını anlatan Tarhan, huzuru haz odaklı düşündüklerini bildirdi.

Tarhan, egosu büyük olan insanın mutlu olamayacağını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Haz peşinde olan insan modeli tanımlandı. Devamlı heyecan içerisinde. Amerika'da en ufak bir şeyde sevindirik olurlar. Her şeye sevinir, aşırı duygu tezahürü yapılır. Öyle olunca da devamlı bir heyecan arayışındalar. Böyle olunca tamamen olumsuz duyguları reddediyorlar, olumsuz duyguları yok sayan bir felsefe ortaya çıkıyor. Halbuki olumsuz duygular da insanın hayatının bir gerçeği. Bu ikisini yönetmek gerekiyor, bunu yönetemeyince hedonistik bir felsefe ortaya çıkıyor.”

Tarhan, insanların bir gerçek benliği bir de olmayı istediği benliğinin bulunduğunu belirterek, “İdeal benliğe her zaman ulaşamayız. O üç benlik arasında dengeyi sağlamak… Çünkü ideal benlik gerçekçi olmuyor. O, olması gereken benliği yakaladığı zaman huzuru yakalıyor insan. Bunun için muhakkak kişinin kendi iç yolculuğuna çıkıp kendini tanıması gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

– “Sağlık ve afiyet bir araya geldiğinde huzur olur”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sağlığın ve iyiliğin öneminden bahsederek, sağlık ve afiyet bir araya geldiğinde huzurun olduğunu vurguladı.

Dinginliğin de huzura yakın bir kelime olduğunu aktaran Tarhan, “Fırtınaların içinde sakin kalabiliyorsun. Curcuna içerisinde sessiz kalabilmek… Bunun birinci şartı kabul. Kabul edeceksin, kabul etmek teslim olmak değil. Yanlışları kabul edeceksin ama bunu yöneteceksin. Asıl başarıya sahip olan insanlar iç huzura sahip insanlardır. Kendini büyük, kibirli gören insanlar vardır, kapının eşiğiyle kavga eder.” ifadelerini kullandı.

Tarhan, şükür duygusunun insana kendini iyi hissettirdiğini belirterek, sıradan şeylerle mutlu olmanın önemine işaret etti.

Nevzat Tarhan, “Sabah kalktığımda, 'Elim kolum sağlam, sıcak bir evdeyim, çoluğum, çocuğum yanımda. Bu benim için bir şükran meselesidir', deyip hemen kafasına olumsuz düşünceleri getirmemek, sahip olduğu şeylerin kıymetini bilmek, rutin şeylerden mutlu olmak gerekiyor. İnsan bunu başardığında bir rahatlık hisseder, zor şeyleri daha rahat yapabilir ama öbür türlü motivasyonu kırılır.” değerlendirmesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fenerbahçe Petrol Ofisi, Kadın Futbol Süper Ligi’nde kendi sahasında Trabzonspor Petrol Ofisi’ni ağırlayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.09.2024 00:52
A+ A-

ANKARA (AA) – Petrol Ofisi Grubu'nun isim ve forma göğüs sponsoru olarak desteklediği Fenerbahçe ve Trabzonspor kadın futbol takımları 29 Eylül Pazar günü karşı karşıya geliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2024-2025 sezonu 4. haftasında Fenerbahçe Petrol Ofisi ile Trabzonspor Petrol Ofisi kadın futbol takımları, 29 Eylül Pazar günü saat 14.00'te Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde karşı karşıya gelecek. Maç aynı zamanda Fenerbahçe TV'den de canlı izlenebilecek.

3. haftanın geride kaldığı ligde Fenerbahçe Petrol Ofisi 9 puanla liderliğini korurken Trabzonspor Petrol Ofisi 6 puanla 3. sırada bulunuyor. Her iki takım da sezonun iddialı ekipleri arasında yer alıyor. Bu nedenle bu maç, ligdeki güç dengelerini etkileyecek kritik bir mücadeleye sahne olacak.

Ligde şu ana kadar başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe Petrol Ofisi, Trabzonspor Petrol Ofisi karşısında da galibiyet serisine devam etmeyi hedeflerken Karadeniz ekibi, deplansmanda önemli bir galibiyete imza atarak zirveye çıkmak istiyor.

Yeni sezon öncesi şampiyonluk için kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe Petrol Ofisi, Haiti A Milli Takım oyuncusu Roselord Borgella ile Jamaika A Milli Takımı kaptanlarından Konya Plummer'ı renklerine bağladı. Yeni bir yapılanmayla 18 transferle sezona başlayan Trabzonspor Petrol Ofisi'nin ise kadrosuna katılan yeni isimler arasında Gaziantep ALG Spor'dan Müzeyyen Dilek Özbiler ve İspanya'nın Deportivo Alaves Kulübü'nden Vanesa Santana ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Fenerbahçe Petrol Ofisi'nden Ece Türkoğlu ve Trabzonspor Petrol Ofisi'den Özbek forvet Diyorakhon Khabibullaeva 4 golle ligdeki Gol Kraliçeliği listesinde zirveyi paylaşıyor.

Hem sahada futbol severleri bekleyen heyecan dolu mücadele hem de iki takımın ligdeki hedefleri açısından bu maç, sezonun en önemli karşılaşmalarından biri olacak.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331