Kastamonu’nun ilçelerinde karne töreni düzenlendi

Kastamonu’nun ilçelerinde karne töreni düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 15.06.2024 20:22
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya, Küre ve İhsangazi ilçelerinde karne töreni düzenlendi.

Tosya'da 591'i okul öncesi, 1689'u ilkokul, 1670'i ortaokul ve 1547'si lise olmak üzere toplam 5 bin 497 öğrenci karnelerini aldı.

Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Kaymakam Ünsal, mezun olan öğrencileri kutlarken, karne alan öğrencilere de tatilde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

– İhsangazi

İhsangazi ilçesinde 405 öğrenci karne aldı.

Kaymakam Neslihan Sönmezoğlu ve Belediye Başkanı Hayati Sağlık, okullarda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı.

Sönmezoğlu, öğrencilere güzel bir tatil geçirmelerini diledi.

– Küre

Küre ilçesinde düzenlenen törende de karnesini alan 471 öğrenci yaz tatiline çıktı.

Törenlere katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Yılmaz, karne alan öğrencilerin güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Köse’den Safranbolu Adına Üst Düzey Girişim

Yayın: 27.06.2024 10:25
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 26-27 Haziran 2024 tarihlerinde Konya’nın Karatay ilçesinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) toplantılarına katıldı. Başkan Köse, toplantı kapsamında Safranbolu’nun Unesco Dünya Mirası ve Cittaslow üyesi kimliği doğrultusunda sürdürülebilir turizm ve kültürel miras konularında yaptıkları çalışmaları öne çıkaran bir konuşma yaparak UNESCO Şehri Safranbolu’nun UCLG-MEWA Kültür Elçiliği adaylığını açıkladı. Ekim ayı içerisinde açıklanacak sonuçlara göre Safranbolu seçilirse UCLG-MEWA’ya üye 250 yerel yönetimi Birleşmiş Milletlerde (BM) temsil edecek.

250’yi aşkın doğrudan üyesiyle 16 ülkeyi kapsayan bir coğrafyada faaliyetlerini sürdüren bölgesel bir yerel yönetim birliği olarak bilinen ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin Denetim Kurulu Üyesi olduğu UCLG-MEWA üyeleri Konya’nın Karatay ilçesinde bir araya geldi. Şehircilik tartışmalarında Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesi’nin bakışını yansıtma, kentler arasında ortak projeler ve kardeş şehir programlarıyla sinerji oluşturma, önemli küresel gündemleri yerele ulaştırma ve yerel yönetimlerin uluslararası platformlarda temsilini sağlama ana gündemleri ile gerçekleşen buluşmalarda Safranbolu’nun Dünya çapında ses getiren bir turizm potansiyeline kavuşması için çalışmalar yürüten Başkan Köse önemli girişimlerde bulundu. Toplantıda, Safranbolu’nun Unesco Miras Şehri ve Cittaslow üyesi olarak UCLG-MEWA – Kültür Elçiliği’ne adaylığını açıklayan Başkan Köse burada yaptığı konuşmada şehrin kültürel zenginliklerini koruma ve sürdürülebilir turizm alanında ilerleme sağlama konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Başkan Köse tarafından atılan bu adım, Safranbolu’nun uluslararası alanda daha fazla tanınmasında ve küresel turizmde öne çıkmasında katkı sağlaması beklenirken Ekim ayı içerisinde açıklanacak adaylık sonuçlarına göre Safranbolu seçildiği takdirde, UCLG-MEWA’da yer alan yaklaşık 250 üyeyi  BM’de temsil edecek.

Öte yandan 2024 yılı Ekim ayı toplantısı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Diyarbakır’da yapılacak ve Safranbolu’nun aday olduğu UCLG-MEWA Kültür Elçiliği sonuçları burada açıklanacak.