Amasya’da yangından etkilenen kaplumbağaya itfaiyeden yardım

Amasya’da yangından etkilenen kaplumbağaya itfaiyeden yardım

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

AMASYA (AA) – Amasya'da, arazideki yangın sırasında alevlerden etkilenen bir kaplumbağa, itfaiye ekiplerince su dökülerek serinletildi.

Otogar mevkisinde bir kişiye ait bahçedeki kuru otların tutuşması sonucu yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. İtfaiye ekipleri, bu sırada yanan otların arasında bir kaplumbağa bulunduğunu fark etti.

Alevlerden etkilenen kaplumbağayı alarak üzerine su döküp serinleten ekipler, daha sonra hayvanı güvenli bölgeye götürerek serbest bıraktı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle ilgili detaylar bulundu

Yayın: 02.07.2024 14:48
Paylaş:
A+ A-

Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıktı.

Güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, Karasu’nun olay günü bir kafile ile geziye çıktığı ve güvenlik kameralarına 5 kişilik bir grup ile beraber aracına binerken yansıdı. Ancak Karasu’nun elleri arkadan bağlı olarak bulunması, cinayet şüphesini güçlendirdi.

Ön otopsi raporu da Karasu’nun boğularak öldürüldüğünü ortaya koydu. Bu durum, cinayetin planlı ve kasıtlı olduğunu gösteriyor. Güvenlik güçleri, olayla ilgili şüphelileri gözaltına aldı; ancak 2 kişinin hala firarda olduğu öğrenildi. Eskişehir’de 5 gün önce evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Karasu’nun (59) Porsuk Çayı’nda ellerinden iple bağlanmış halde cesedi bulunmuştu.

Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle ilgili detaylar incelenmeye devam ederken, olayın ardındaki sır perdesi adım adım aralanıyor. Kamuoyu, bu cinayetin arkasındaki gerçekleri öğrenmeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Prof. Dr. Bekir Karasu kimdir?

Bekir Karasu, 1965 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde doğdu ve eğitim hayatına Konya Gazi Lisesi’nde devam etti. İ.T.Ü. Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesi alarak eğitimine devam eden Karasu, Sheffield Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevine başlayan Karasu, daha sonra Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde de eğitim vermiştir. Ayrıca Japonya’da Seramik Gelişim Teknolojisi II adlı kursa da katılmıştır.