Trabzonspor, Nwakaeme ile 2 yıllık anlaşma sağladı

Trabzonspor, Nwakaeme ile 2 yıllık anlaşma sağladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.07.2024 08:07
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı futbolcu Anthony Nwakaeme ile anlaşma sağlandığını bildirdi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da (KAP) yer alan açıklamada, serbest statüde yer alan profesyonel futbolcu Nwakaeme ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya her bir sezon için 1 milyon 575 bin avro garanti ücret ve 500 bin avro imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 2,9'u oranında ödeme yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

​​​​​​​

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

UEFA’dan Merih Demiral’a 2 Maç Ceza

Yayın: 05.07.2024 15:23
Paylaş:
A+ A-

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya maçında gol sonrası bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise bu kararı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) götürme kararı aldı.

Olayın Detayları

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım’ın golleri Merih Demiral’dan geldi. Demiral’ın attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti büyük yankı uyandırdı ve UEFA tarafından disiplin soruşturması başlatıldı.

Savunma ve Karar

TFF, Merih Demiral’ın hareketiyle ilgili olarak yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunmayı UEFA Disiplin Kurulu’na sundu. Dosyada, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu vurgulandı ve daha önce benzer olaylara ilişkin örnekler yer aldı.

Buna rağmen UEFA, Merih Demiral’a “genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması” gerekçesiyle 2 maçtan men cezası verdi.

TFF’nin İtirazı

TFF, verilen cezayı adil bulmayarak CAS’a başvurma kararı aldı. CAS’ın dosyayı hızlıca ele alıp, maç günü öğle saatlerine kadar sonuçlandırması bekleniyor.

Tepkiler

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği 2 maç cezanın futbolun bağımsızlığına müdahale olduğunu söyledi.

Sonuç ve Beklentiler

TFF’nin itirazının CAS tarafından nasıl değerlendirileceği ve Merih Demiral’ın cezasının değiştirilip değiştirilmeyeceği merakla bekleniyor. Bu karar, A Milli Takım’ın turnuvadaki kaderini de önemli ölçüde etkileyebilir.

Merih Demiral ve TFF’nin cezanın kaldırılması için mücadele etmeye devam ettiği bu süreçte, futbolseverler gelişmeleri yakından takip ediyor.