Çerkeş’te Meslek Yüksek Okulu’nun İnşaatı Başladı

Çerkeş’te Meslek Yüksek Okulu’nun İnşaatı Başladı

Yayın: 01.07.2024 14:38
Paylaş:
A+ A-

ÇANKIRI – Çerkeş ilçesinde meslek yüksekokulunun temeli atıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Çerkeş Meslek Yüksekokulu için temel atma töreni düzenlendi.
Çerkeş-Kızılcahamam kara yolu İstasyon Mahallesi’nde bulunan alanda düzenlenen temel atma töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, önemli bir güne şahitlik ettiklerini söyledi.
Yükseköğretim kurumlarının etkisinin ilçelere yayıldığını belirten Çiftçi, “Geleceğe yatırım yapmak istiyorsak, savaşta dahi olsak eğitim konusunda asla geri adım atmamamız lazım. Elimizdeki beşeri sermayeyi en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım. O yüzden eğitime yapılan yatırımlar ülkeyi her konuda kalkındıracak yatırımların en önemli unsurudur.” dedi.
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da meslek yüksekokulu serüveninin 2016 yılında başladığını dile getirerek, “İlçe halkı 2014 yılında belediye başkanı olduğumuz zaman, ‘Çerkeşe iki şey istiyoruz. Biri doğal gaz, biri de üniversite, Çerkeş Meslek Yüksekokulunun açılması’ dediler. Şükürler olsun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm AK Parti teşkilatı ile Çerkeşli hemşehrilerimiz sayesinde doğal gazımızı ve üniversitemizi Çerkeş’e getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Programa katılan Vali Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve iş insanı Namık Tanık da üniversitenin Çerkeş’e hayırlı olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dua edilerek binanın temeli atıldı.
Yüksekokul binası 3 kattan oluşurken, içinde 10 derslik, 10 çalışma ve araştırma laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 140 kişilik konferans salonu, ötelyeler, yemekhane, kafeterya ve idari ofisler bulunuyor.
Programa, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Videosu için tıklayınız.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaspersky uzmanları, gölge Telegram kanallarını analiz etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 05.07.2024 20:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbarat ekibi, gölge Telegram kanallarını analiz ederek siber suçluların Telegram'ı yeraltı pazarı faaliyetleri için giderek daha fazla kullandığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, siber suçlular, Telegram'da dolandırıcılık planlarını paylaşmaya, sızdırılmış veri tabanlarını dağıtmaya, para çekme, sahte belge düzenleme, hizmet olarak DDoS saldırıları ile daha fazla suç hizmetlerinin ticaretini yapmaya adanmış kanalları ve grupları aktif olarak kullanıyor.

Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbarat ekibi analizlerine göre, bu tür paylaşımların hacmi mayıs-haziran aylarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 arttı.

Telegram'da faaliyet gösteren siber suçlular, Telegram gölge topluluğuna giriş aşamasının düşük teknik beceri seviyesi gerektirmesinden dolayı daha kısıtlı ve daha az teknik gelişmişliğe ve uzmanlığa sahip olma eğilimindeler.

Kötü niyetli amaçları olan birinin bir hesap oluşturması ve suç topluluğunun bir parçası olduklarında bulabildikleri suç kaynaklarına aboneliği yeterli oluyor.

– “Tehdit aktörlerine güvenlik ve cezasızlık hissi veriyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbarat Analisti Alexey Bannikov, Telegram'da bir topluluk bulmanın veya oluşturmanın nispeten kolay olduğunu belirterek, “Bu da diğer faktörlerle birleştiğinde, siber suçlular da dahil olmak üzere çeşitli kanalların hızlı bir şekilde izleyici toplamasına olanak tanıyor.” ifadelerini kullandı.

Siber suç topluluğunun Telegram'a artan ilgisinin birkaç temel faktörden kaynaklandığını vurgulayan Bannikov, şunları kaydetti:

“İlk olarak, bu mesajlaşma programı genel olarak çok popüler. İkinci olarak, herhangi bir kullanıcı verisi toplamayan en güvenli ve bağımsız mesajlaşma programı olarak tanıtılıyor ve bu da tehdit aktörlerine güvenlik ve cezasızlık hissi veriyor. Telegram, çeşitli hacktivistlerin açıklama yaptığı ve görüşlerini ifade ettiği bir platform olarak ortaya çıktı. Geniş kullanıcı tabanı ve kanalları aracılığıyla hızlı içerik dağıtımı nedeniyle, hacktivistler Telegram'ı DDoS saldırılarını ve hedeflenen altyapılara karşı diğer yıkıcı yöntemleri kışkırtmak için uygun bir araç olarak görüyorlar. Ayrıca, gölge kanalları kullanarak saldırıya uğrayan kuruluşlardan çalınan verileri kamuya açık hale getirebiliyorlar.”