blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 14:09 tarihinde yayınlandı

Amasya’da köy okulunu liselilerin ‘tamir takımı’ boyadı

Amasya’da ‘tamir takımı’ ismiyle bilinen meslek lisesi öğrencilerinden oluşan grup bir köy okulunun eskiyen duvarlarını istekli olarak boyayıp yeniledi.
Kızılkışlacık köyündeki ilkokul binasının eskiyen dış cephesinin yenilenmesi için gereken gereçler bir firma tarafından karşılandı. Akabinde kolları sıvayan Şehit Gültekin Tırpan Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle binaya yeni bir görünüm kazandırmak için plan yaptı. Okulun duvarları hummalı bir çalışma sonucu yenilendi. Ayrıyeten bahçedeki oyun kümeleri da boyandı.
Örnek bir toplumsal sorumluluk projesine daha imza attıklarını belirten inşaat teknolojisi alanı öğretmeni Sabri Bulut, istekli öğrencileriyle 3 yıldır çok sayıda okulu binasının yenilenmesini sağladıklarını söyledi.
Kendisinin de birinci ve ortaokul döneminde köy okulunda tahsil gördüğünü hatırlatan öğrencilerden Musa Özbaş, "Bu okul binasının dış cephesinin boyasının yenilenmesi gerekiyordu. Hepsini yaptık. Para almıyoruz. Yalnızca eğitime takviye sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. Yaptıkları işler sayesinde tecrübe kazandıklarına değinen 12. sınıf öğrencisi Yunus Emre Göl ise, "Bu yıl mezun oluyorum. Üniversite eğitimimi de inşaat alanında sürdürmeyi planlıyorum" halinde konuştu.
Okul binaları yenilenen öğrenciler ve öğretmenleri, ‘tamir takımı’ grubuna teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Temmuz, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı

Taklalar atan otomobil uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu: 5 yaralı

Bartın’da yoldan çıkan ve içerisinde 3’ü çocuk 5 kişinin bulunduğu araba uçuruma yuvarlanmaktan son anda kurtuldu.
Bartın istikametinden Amasra Bozköy istikametine gitmekte olan ve ismi öğrenilemeyen şoför yönetimindeki 34 LG 2709 plakalı araba, virajı alamayarak yoldan çıktı. İçerisinde 3’ü çocuk 5 kişinin bulunduğu araç, taklalar atarak uçuruma yanlışsız sürüklendi. Son anda uçurumun başında duran araçtaki 5 kişi yaralandı.
Yaralılar, olay yerine gelen sıhhat gruplarının müdahalesinin akabinde Bartın’daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Kaza nedeniyle ulaşımın denetimli sağlandığı yol ise aracın kaldırılmasının akabinde olağana döndü

Bizi sosyal medyadan takip edin