Alperen Berber Kimdir? İşte Milli Güreşçi Alperen Berber’in Başarıları

Yeliz Karaoğlu
Yayın Tarihi: 05.07.2024 10:43
A+ A-

Milli güreşçi Alperen Berber, Avrupa şampiyonluğunu bozkurt işareti ile kutlayarak dikkatleri üzerine çekti. Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 82 kiloda altın madalya kazanan Alperen Berber’in kim olduğu ve başarıları merak konusu oldu.

Alperen Berber Kimdir?

2005 yılında Samsun’da doğan Alperen Berber, henüz 19 yaşında olmasına rağmen güreş dünyasında büyük başarılara imza atmıştır. Samsun B.Ş.B. kulübü bünyesinde ve milli takım adına yarışan genç sporcu, grekoromen stil 82 kiloda mücadele ediyor.

Başarıları

  • 2023 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası: Ürdün’ün Amman kentinde düzenlenen şampiyonada grekoromen stil 82 kilo finalinde İranlı rakibi Yasin Ali Yazdı’yı 9-1 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.
  • 2023 Dünya U23 Güreş Şampiyonası: Arnavutluk’un Tiran kentinde düzenlenen şampiyonada grekoromen stil 82 kilo finalinde bağımsız sporcu Aues Gonibov’a karşı gümüş madalya kazandı.
  • 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası: Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen şampiyonada grekoromen stil 82 kiloda final maçında, bağımsız olarak katılan Rusya adına yarışan Islam Aliev’i 4-3 yenerek altın madalyayı ülkemize getirdi.

Şampiyona Süreci

Alperen Berber, 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ikinci turda Azerbaycanlı Refik Hüseynov’u 7-1, çeyrek finalde Gürcü Gela Bolkvadze’yi 7-1, yarı finalde ise Bulgaristan adına yarışan Ayk Mnatsakanyan’ı mağlup ederek finale çıkmayı başardı. Finalde ise bireysel Rus sporcu Islam Ismailovic Aliyev’i 4-3 yenerek büyük bir zafer elde etti.

Kutlama ve Gündem

Alperen Berber, Avrupa şampiyonluğunu kazandıktan sonra zaferini bozkurt işareti yaparak kutladı. Bu sevinç gösterisi, Merih Demiral’dan sonra büyük yankı uyandırdı ve Berber’in hayatı ve başarıları gündeme geldi.

Genç yaşına rağmen güreşte önemli başarılara imza atan Alperen Berber, Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MERSİN (AA) – Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Atakaş Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Şu anda oynadığımız oyun tatmin edici oyun değil.” dedi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazanmak için sahaya çıktıkları maçta iki puan kaybettiklerini belirtti.

İki takımın da tehlikeli ataklar yaptığını ifade eden Güneş, “İlk yarıda hiçbir isabetli orta atamadık. Top kaybı sonrası tekrar bize tehlike oldu. Şu anda oynadığımız oyun tatmin edici oyun değil. Bunu zaten daha önce de paylaştık. Burada bir maç kazanarak biraz daha nefes almak istiyorduk. Puan da önemli 3 puan ama özellikle oyun olarak güçlü bir oyun istiyorduk.” diye konuştu.

​​​​​​​- “Bu oyuncuların bu oyundan daha iyi oynayacağını biliyorum”

Güneş, oyun başında yavaş da oynasalar oyun anlayışlarını gitgide dönüştürmeleri gerektiğine işaret etti.

Şenol Güneş, şunları kaydetti:

“Üzgünüz çünkü çok sabırsız bir şekilde kazanılması gereken maçlar istiyoruz. Bugün de öyleydi. Deplasmanda kazanamayan… İşte son dönemlerde baktığınız zaman bir tek galibiyeti olan bir takım olarak yani kalitemizi, isteğimizi, her şeyimizi tartışırız tabii ama çok daha çalışmaya ihtiyaç olan bir dönemdeyiz. Çok daha sabırlı, akıllı olmak durumundayız. Çünkü bu kırılganlıkları yenmenin tek yolu işimizi iyi yapmak ve çalışmak olacak. Ben yine hala oyunculara inanıyorum. Yanlışları kabul etmek ve ettirmek durumundayız. Hepimiz için yanlış yapan, eksik yapan olursa değişiklik olur ama bu oyuncuların bu oyundan daha iyi oynayacağını biliyorum. Onu da bekliyorum zaten.”

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427