YKS’de önceki yıla göre yüzde 200 başarı

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 18.07.2024 14:05
A+ A-

16 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan YKS sonuçlarına göre, Karabük’ten 12 öğrenci Türkiye genelinde ilk bine girerek, büyük başarı sağladılar

YKS’de önceki yıla göre yüzde 200 başarı

Karabük’ten YKS sınavına giren öğrencilerden 12 tanesi Türkiye genelinde ilk bine girmeyi başardı. Bu sonuçlardan sonra Karabük 2024 yılı YKS’de bir önceki yıla göre yüzde 200 başarı gösterdi

Sonuçların açıklanması sonrası  bir değerlendirmede bulunan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eğitim kenti Karabük projesinin olumlu sonuçlar vermeye başladığını söyledi.   Vali Yavuz, Karabük’ün eğitimde marka bir şehir olması için tüm eğitim paydaşlarımızla birlikte işbirliği içerisinde bundan sonrada çalışmaya devam edeceklerini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı .

“Öncelikle sınava giren tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum.

Eğitimde akademik başarının artırılmasının yanı sıra, öğrencilerimizin; zihinsel, sosyal, bedensel ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak güçlendirmek amacıyla Eğitim Kenti Karabük Projemizi 2023 yılının sonunda 8 ana başlıkta Valiliğimizin himayelerinde hazırlayarak uygulamaya koyduk.

Bu Projenin 8 ana başlığından birisi olan akademik başarının artırılmasına yönelik yaptığımız çalışmalar, YKS sonuçlarında somut olarak meyvelerini verdi. 2024 yılında 3 öğrencimiz Türkiye genelinde ilk 100’e girerek güzel bir başarı elde ettiler. Ayrıca, 2023 yılında ilk 1000’de sadece 4 öğrencimiz varken, 2024 yılında bu sayı 12’ye yükseldi. Bu, bir önceki yıla göre %200’lük bir artış anlamına geliyor.

16 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan YKS sonuçları doğrultusunda, Eğitim Kenti Karabük’ümüzün kitlesel başarısının önceki yıllarda yapılan sınav sonuçlarına göre önemli ölçüde arttığı açıkça görülmektedir.

Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencisi Kerem Gündüz, Sayısalda Türkiye 32.si,

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zümra Başaran, Sözelde Türkiye 79.su, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Kömeç ise Sözelde Türkiye 88.si oldu.

Elde edilen bu başarıdan dolayı, başta tüm idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm eğitim ailesini, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Karabük’ün eğitimde marka bir şehir olması için tüm eğitim paydaşlarımızla birlikte işbirliği içerisinde bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında Eğitim Kenti Karabük Projemiz kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili hazırlıklar devam etmektedir.

Karabük’te tüm alanlarda olduğu gibi eğitim sektöründe de başarının artarak devam etmesi için çalışmalarımız devam etmekte olup, çok daha başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”  dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesiyle fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.09.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MediaMarkt, “Dijital İkiz” projesi kapsamında, tüketicilerine sunduğu fiziksel mağaza deneyimini sanal gerçeklik dünyasına taşıdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt'ın TechArena konsept mağazasının Sanal Gerçeklik platformu Spatial.io üzerinde oluşturulan, cep telefonu, tablet, bilgisayar ve VR gözlüklerden ziyaret edilebilen Dijital İkizi, bu kez MediaMarkt mağazalarında konumlandırılan VR alanları üzerinden 3D internet ortamında deneyimlenebilecek. Tüketiciler Metaverse evrenindeki mağazada sanal tura çıkabilecek ve beğendikleri ürünleri satın alabilecek.

MediaMarkt'ın tüketicilere fiziki dünya alışveriş deneyiminin etkileşimli ve ileri teknoloji odaklı bir versiyonunu sanal gerçeklik ortamında sunmak amacıyla başlattığı Dijital İkiz projesi, fiziksel engelleri ortadan kaldıran VR deneyimiyle tüketicilere alternatif, etkileşimli ve eğlence dolu bir gezinti ve alışveriş deneyimi sunuyor.

MediaMarkt'ın İstanbul, İzmir ve Ankara'da bulunan mağazalarını ziyaret eden tüketiciler, bu mağazalarda konumlandırılan özel deneyim alanlarındaki VR gözlüklerini kullanarak Tech Arena mağazasının olanaklarını, ürün ve marka çeşitliliğini bulundukları yerden keşfedebilecek.

Tüketicilerin son teknoloji ürünleri Metaverse evreninin büyüleyici ortamında farklı bir bakış açısından inceleyerek deneyimleyebilecekleri VR deneyim alanları eylül itibarıyla tüketicilerin deneyimine sunulacak ve 2025'in ocak ayına kadar MediaMarkt'ın İstanbul Marmara Park Tech Arena, İzmir Optimum ve Ankara Kentpark mağazalarında ziyaret edilebilecek.