blank
Anadolu Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kürsünün zirvesinden inmeyen milli muaythaici Sudenur, yeni şampiyonluklar peşinde

ZONGULDAK (AA) - GÖKHAN YILMAZ - Muaythai ile kick boks branşlarında ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren dünya şampiyonu Sudenur Basancı, madalyalarına yenilerini eklemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Halk Eğitim Merkezi'nde 6 yıl önce açılan muaythai kursunu izledikten sonra bu spora yönelen 19 yaşındaki Sudenur, azmi ve çalışkanlığıyla kısa sürede milli formayı giymeye hak kazandı.

Katıldığı yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda Türkiye'yi başarıyla temsil eden Sudenur, Malezya'da düzenlenen Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda, İtalya'daki Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda ve Antalya'da yapılan Uluslararası Muaythai Açık Kupası'nda kürsüde ilk sırada yer aldı.

Son olarak Mersin'de şubat ayında gerçekleştirilen Üniversiteler Türkiye Muaythai Şampiyonası'nda 57 kiloda şampiyonluğa uzanan Sudenur, bu başarılarına yenilerine eklemek için çalışmalarına antrenör Cemal Kocabaş yönetiminde Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde devam ediyor.

Milli sporcu, 2 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak Spor Toto Muaythai Süper Ligi yarı final müsabakalarının ardından, 14-18 Ağustos'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 1. Türk Dünyası Muaythai Şampiyonası ve ekim ayında Katar'da gerçekleştirilecek Üniversiteler Muaythai Dünya Şampiyonası'nda zirvede yer almayı hedefliyor.


- "Her zaman için başarı peşinde koşanlardanız"

Sudenur Basancı, AA muhabirine, her müsabakaya aynı ciddiyetle hazırlandığını söyledi.

Mersin'deki şampiyonanın kendisi için çok iyi geçtiğini belirten Sudenur, "İyi bir kamp dönemi geçirmiştim zaten. Bu nedenle çok zorlanmadım. Şimdiki çalışmalarım da aynı şekilde düzenli, programlı ve yoğun geçiyor. Yakında yarı final müsabakam olacak." dedi.

Sudenur, yeniden dünya şampiyonu olmak istediğinin anlatarak, şöyle devam etti:

"Zor şartlarda işimizi yapmaya çalışıyoruz. Maddi ve manevi olarak yoruluyoruz ama pes etmiyoruz çünkü bu işi seviyoruz. Her zaman için başarı peşinde koşanlardanız. Antrenörüm bana o azmi, o isteği aşıladı. 'Ne olursa olsun asla pes etme. Birinci olacaksın, başaracaksın ve bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandıracaksın.' dedi. Bu şekilde ilerliyoruz, çalışıyoruz ve istiyoruz."

Hedefinin her zaman zirvede yer almak olduğunu vurgulayan Sudenur, "7 yıldır bu sporun içerisindeyim, kişiye çok şeyler katıyor. Olimpiyatlarda branş olarak yer alma hayalimiz var. Sabrederek, tek tek çıkıyoruz basamakları. İnşallah güzel şeyler olacak, pes etmiyorum. Daha çok şampiyonluklar yaşamak istiyorum." diye konuştu.

Sudenur, çok isteyerek ve çalışarak başarılar kazandığını, aynı disiplinle yeni zaferleri kariyerine eklemek istediğini dile getirdi.


- Antrenör Kocabaş: "Başarılı olacağını biliyordum"

Antrenör Cemal Kocabaş, milli sporcunun ilk günkü aşkla çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Sudenur'un her zaman daha iyisini yapmak için disiplinli şekilde çalıştığını aktaran Kocabaş, "Sudenur da çok memnunum. Başarılı olacağını biliyordum. Bunu da kanıtladık. Ülkemizi uluslararası müsabakalarda gururla temsil etti. Şampiyonluk serisine devam ediyor. Üniversite hayatında şampiyonluklar yaşadı." ifadelerini kullandı.

Kocabaş, hedefleri yüksek tuttuklarına değinerek, "Çok güzel bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Sudenur gibi nice çocuklarımızı spora kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Destek olunduğu takdirde nice başarılar elde edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sudenur'un şampiyonlara yakışır şekilde çalıştığını vurgulayan Kocabaş, eğitim ve spor hayatında da örnek bir başarı sergileyen milli sporcuyu her zaman destekleyeceklerini sözlerine ekledi.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Şafak Zeki Akca tarafından
13 Mayıs, 2025 00:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KÖY NEYİME DEMEYİN!

SON İSTANBUL DEPREMİ VATANDAŞLARI KÖYLERİNE GİTMEYE ZORLADI.

Dedelerimizin., büyük büyük Dedelerimizin kavimler halinde yaşamış oldukları kırsal yaşam alanlarına KÖY denir.

60’LI VE 70’Lİ kuşaklar köyün ne kadar değerli olduklarını iyi bilir.

Daha sonraki kuşaklar ise Köyü gereksiz bir yer olarak görürler.

Ama şunu bilmezler ki gün gelir o ata toprakları çok değerli olur.

Bu son deprem bize bunu gösterdi.

Ve onun içindir ki köyler artık eski değerlerini kazanmaya başlamış gözüküyor.

*

Köyün en güzel yeri  neresidir? diye söylesem HARMAN dır dersiniz.

Çocukluğumuz da çok giderdik ata topraklarımıza,

Dört gözle hasretle beklerdik hafta sonu köye gidebilmek için...

Güz zamanı Harman da öküzlerle atlarla tüven sürülürdü bizlerde tüvenlerin üstüne oturur buydağın samandan ayrılmasını seyrederdik.

NE GÜZELDİ O GÜNLER..

ANLATIMAZ YAŞANIR DERLER YA...

*

Geçtiğimiz bayram köyleri biraz dolaştım kendi köyüme de gittim.

En çok dikkatimi çeken köyler de ve köyümüz de o eski ahşap evlerden o kerpiç evlerden artık eser yoktu.

Yeni yeni binalar yapılmış her taraf olmuş betonarme

Köyler köylük ’ten çıkmış yani

Şehirlerde yaşayanlar biraz parası olanlar o eski evleri yıkıp yerlerine beton evler kondurmuş o köyün estetiğinde, güzelliğinden eser yoktu sadece bizim köy için değil diğer köylerde de durum farklı değil.

O eski köyümüzden artık eser kalmamıştı.

*

Şimdiki köyler de;

O ahır kokulu evler var mı? YOK...

Bahçe ve Bostan işleri var mı? YOK...

Her evin altında inekler, keçiler, atlar eşekler var mı? YOK…

Tarlada ekin ekmek var mı? YOK...

Köy Taş Fırınlarında Çörek ve Göbü yapmak var mı? YOK

KÖY odaların da ihtiyarların toplanıp eğlenceler yapılması var mı? YOK

Köyde öküzlerle kağnı arabaları ile saman taşımak var mı?  YOK...

Horoz ve tavuk beslemek var mı? YOK...

Hatta tavuk yüzünden komşu kavgaları bile YOK...

DAHA NELER? NELER?

Biz bu değerlerimizi kaybettik.

NE OLACAK ŞİMDİ?

Yeni yetişen nesil köy yaşantısını bilmiyor.

Eski nesiller de yaşlandı artık.

Bu genç nesillere kim öğretecek bu yaşantıyı

*

Şu anki neslin yaptığı tek şey var

Eski ahşap evleri yıkmak!..

Köye gelen manav arabasından ekmek almak,

sebze ve meyve almak bunlarla beslenmek.

Tereyağını, yumurtasını sütünü etini şehre inince marketten almak.

BEN KÖYDE YAŞIYORUM MU DİYECEĞİM?

Devletimizin ve büyüklerimizin bu konuya el atması gerekir.

Köye yerleşecek misin ilk önce AHŞAP EV YAPACAKSIN

Devlet bu konuda üzerine düşen Ağaç desteğini vermesi gerekir

Ahşap ev yapanlara şart getireceksin ki Tarım ve hayvancılık yapacaksın diye

O evin mutlaka bir ineği olacak, bahçesinde tavukları olacak,

Bahçe ve bostan işlerini mutlaka yapacak

Ekip biçeceği tarlası olacak

Buna benzer konularda devlet desteği olursa o köy yaşantılarımız tekrar geriye gelir.

Yoksa ne ekonomi düzelir, ne köyler düzelir nede şehirler düzelir!..

Bu şekilde devam ederse hayat yaşanmaz hale gelir herhalde…

Ne dersiniz? Yorum sizlerin…

Kalın sağlıcakla….

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.