İŞ-KUR e Posta Kodu Oluşturdu

İŞ-KUR e Posta Kodu Oluşturdu

Yayın: 11.06.2015 09:50
Paylaş:
A+ A-

Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce işverenleri kapsayacak, kurumsal bilgilendirmeler yapabilmek amacı ile e posta grubu oluşturulduğu haber verilirken, bu gelişme ile birlikte e posta grubu üzerinden çalışma mevzuatı ile işverenlere yönelik teşvik ve düzenlemelerin duyurulması amaçlanmakta olduğu haber verildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bu kapsamda ilk olarak, İŞKUR tarafından, işgücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI hakkında sizlerle e posta ekinde bilgi notu paylaşılmıştır.2 ve üzeri işçi çalıştıran işverenlerimizin yararlanabileceği bu uygulamada, sizlere kendi işçinizi kendiniz yetiştirme imkanı sağlanmakta ve bu süreçte en fazla 6 ay olmak üzere, işçiye aylık 950-TL ücret ve yine program boyunca işçinin İş Kazası Primleri ile GSS primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Program sonunda katılımcılara 6331 sayılı İSG Kanunu kapsamında mesleki eğitim belgesi de verilmektedir. Ayrıca yetiştirilen bu kişilerin program sonunda işe alınmaları halinde 30 aydan 42 aya kadar da sigorta priminin işveren hissesi işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır. Daha detaylı bilgi için İş ve Meslek Danışmanlarımız sizlere yardımcı olacaktır, 444 75 87 & 412 38 29 – Dahili 134, 133, 135, 142, 116, 117” bilgilerine yer verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akaryakıt Fiyatlarında İndirim: Benzin ve Motorine Düşüş!

Yayın: 08.05.2024 12:55
Paylaş:
A+ A-

8 Mayıs 2024 tarihinde brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonucunda, Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları da değişim gösterdi. Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, vatandaşlar indirimli fiyatlarla yakıt temin edebilecekler.

Benzine litre başına 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim geldiği duyuruldu. Bu indirimler, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.

İstanbul’da motorin litre fiyatı 40.12 TL’den, benzin litre fiyatı ise ortalama 42.64 TL’den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.