Halil Kızılyer tarafından
26 Ağustos, 2024 14:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ekmek Satışında Yeni Dönem!

Türk Standartları Enstitüsü, ekmeğe yeni standartlar getirdi. Yeni standartların uygulamaya girmesi halinde fırıncılar, bu uygulamanın ekmek fiyatlarına artı bir maliyet getireceğini belirttiler.

Türk Standartları Enstitüsü, ekmeğe yeni standartlar getirdi. Yeni düzenlemeye göre, ambalajlı olanlar değil fırınlarda satılan ekmeğin üzerinde fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un, son kullanma tarihi yazılacak. Ayrıca ekmek kabaracak, iyi pişecek fakat yanmış olmayacak TSE'nin fırınlardaki ekmek satışına getirdiği yeni düzenlemeler dikkat çekti. Buna göre, ekmeğin üzerine fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un ve son kullanma tarihi yazılması zorunlu olacak. FIRINLARDAKİ EKMEK SATIŞINA YENİ DÜZENLEMELER GETİRİLDİ Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlardaki ekmek satışında yeni düzenlemeye gitti. Yeni standartlar getirilirken, ekmeğin kabarması, iyi pişmesi ve yanmış olmaması zorunlu kılındı. Fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan unun adı, son kullanma tarihi yazılı olacak. Ekmeğe elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete koyulacak. FIRINCILAR TEPKİLİ Ekmeğe satışına getirilecek olan yeni düzenlemelere tüketicilerin tepkisi olumlu oldu. Kararlar fırıncılar tarafından tepkiyle karşılandı. Fırıncılar “Biz sıcak satış yapıyoruz. Ekmeği akşama kadar bekletmiyoruz. Bu uygulama ekmek fiyatlarına ekstra maliyet getirir. Etikete ne gerek var” dediler.    
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.