Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
25 Ağustos, 2017 00:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

SMY Yeniden Kendi Binasında

Gerçekleştirilen güçlendirme ve yenileme çalışmasının ardından tekrar kendi binasına dönen Safranbolu Meslek Yüksekokulunun 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazır olduğu haber verildi. Yenileme süreci ile ilgili olarak bir açıklama yapan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş şunları kaydetti; "Bilindiği üzere Safranbolu MYO Karabük Üniversitesi'nin nüvesi ve bölgedeki ilk yükseköğrenim kurumu. Köklü geçmişi ve eğitim tecrübesi ile şehrimiz için çok önemli bir yere sahip. Şu an yüksekokulumuza kayıtlı öğrenci sayısı 5000'in üzerinde. Bu da binamızdaki günlük insan trafiğinin en az 2500-3000 kişi civarında olduğu anlamına geliyor. Böylesine bir trafiği yönetebilmek ve SMYO'ya yakışır bir atmosfer sağlayabilmek için binamızı baştan aşağı yeniledik ve çok kapsamlı değişiklikler yaptık. Yakın dönemde faaliyete geçen, hemen karşımızdaki GSTF binası zaten kütüphane, kantin, yemekhane gibi birimleri içerdiği için, binamızda bu birimlere yer vermedik ve böylece alan kazandık. Ayrıca çatıyı yükseltip yeni bir kat üreterek ve zemin kattaki dış mekanı binaya dahil ederek yeni mekanlar tesis ettik, yeni sınıflar, atölyeler ortaya çıkardık, personel odalarının sayısını arttırdık. Bunların da ötesinde erişilebilirlik, engelli uyumu, acil tahliye ve kullanışlılık anlamında binamıza önemli özellikler kattık. Merdiven tipi engelli asansörünü kullanmaya başlayan bölgedeki ilk kurum olduk. Binamızın bütün girişlerine, standartlara uygun engelli rampaları tesis edildi. Oda kapıları için, görme engellilere yönelik Braille alfabesi ile yazılmış bilgilerin de bulunduğu kullanışlı levhalar tasarladık. Giderek artan uluslararası öğrenci profilimizi de dikkate alarak binamızdaki tüm levhalarda hem Türkçe, hem İngilizce açıklamaların olacağı bir planlama içerisindeyiz. Binamızın fiziki yapısından dolayı eni dar boyu uzun olan sınıflarımız için standart yazı tahtaları yerine, bütün duvarı kaplayacak şekilde geniş ve büyük boy tahtalar yaptırdık. Böylece öğrencilerin tahtayı daha rahat görmelerini, projeksiyondan yansıyan görüntünün bölünmemesini ve ders veriminin maksimize edilmesini hedefledik. Temizlik ve hijyen donatılarının eksiksiz olmasına özen gösteriyoruz. Yangın merdiveni ve panik barlı özel yalıtımlı kapıları ile binamız acil durumlar için çok daha uygun hale geldi. Yeni tesis edilen havalandırma ve klima sistemleri ile iç mekandaki hava kalitesinin yüksek düzeyde tutulmasını amaçladık. Bu vesile ile, yeni eğitim öğretim yılında ve yenilenen binamızda öğrencilerime ve personelime; başarı ve huzurlu çalışmalar diliyorum. Binamızdaki planlama ve imalat sürecinde desteğini esirgemeyen ve her türlü imkanı bize sunan Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat'a ve emeği geçen tüm kişilere teşekkür ediyorum."dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 17:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temsili asker uğurlama konvoyu duygulandırdı

Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri kapsamında özel bireyler için düzenlenen temsili asker uğurlama konvoyu, duygusal anlara sahne oldu.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi’nden hizmet alan bireylerin hayalini kurdukları askerlik vazifesi, sembolik de olsa gerçek oldu.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen aktiflikte, temsili askerlik merasimi öncesinde kent merkezinde asker uğurlama konvoyu yapıldı. Türk bayraklarıyla süslenen araçlar, siren sesleri eşliğinde kentte kortej oluşturdu. Engelli bireyler askerlik coşkusunu gururla yaşadı.
Konvoy boyunca araçlardan el sallayan temsili askerler, etraftaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ailelerin de duygusal anlar yaşadığı merasimde, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı gösterdi. Aktifliğe katılanlar, bu manalı konvoyun özel bireylerin hayatında değerli bir yer edindiğini tabir etti. Asker olma hayali kuran bireyler, bu sembolik vazife sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bu özel günde, engelli bireylerimizin hayalini kurdukları askerlik vazifesine sembolik de olsa adım atmalarını sağlayan bu konvoy, yalnızca bir merasim değil; tıpkı vakitte herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum ideali için atılmış anlamlıbiradımdır" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.