Anadolu Ajansı tarafından
15 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye’nin en kuzey noktası Sinop, 8 ayda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı

SİNOP (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Türkiye'nin en kuzey noktası Sinop, yılın 8 ayında 1 milyon 300 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Tarihi yapıları ve milli parklarının yanı sıra uzun ve temiz sahilleriyle dikkati çeken Sinop, ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor.

Özellikle yaz dönemlerinde konaklama tesislerindeki doluluğun yüzde 100'e ulaştığı kentte ziyaretçilerin en fazla rağbet gösterdiği yerler ise Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, Erfelek Tatlıca Şelaleleri, İnceburun, Hamsilos ve Akliman gibi milli parklar oluyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Güzel, AA muhabirine, kenti özellikle bayram tatilleri ve yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiğini, bu durumun Sinop turizmi açısından memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Güzel, "2024 yılının 8 ayı, turizm açısından ilimiz adına çok verimli oldu. Bu yıl ilimizde yaklaşık 1 milyon 300 bin ziyaretçiyi ağırladığımızı söyleyebiliriz." dedi.

Sinop'a gelen turistlerin, sonraki yıllarda da yine kenti tercih ettiğini anlatan Güzel, şöyle devam etti:

"Ramazan Bayramı'nda resmi verilere göre yaklaşık 430 bin araç girişi oldu ilimize. Kurban Bayramı'nda da ortalama 160 bin araç girişi oldu. Havalimanı yoluyla, iç hatlar uçuşuyla yaklaşık 60 bin yolcu şehrimize geldi. İlimiz kum, güneş, deniz şeklinde nitelendirebileceğimiz deniz turizmi noktasında daha çok tercih edilen bir destinasyon. Bunun dışında doğa ve ekoturizm noktasında çok fazla tercih edilen alanlarımız var. Sinop, doğasıyla, tarihiyle, kültürü, doğal güzellikleriyle büyüleyici bir şehir."

- "8 ayda 20 bin yabancı misafirimiz mutlu şehrimize gelip mutlu ayrıldı"

Güzel, kentin yerli misafirlerin yanı sıra yabancı turistlere ev sahipliği yapmasının gelecek adına umut verici olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl Sinop'a 6 kurvaziyer geldi, yaklaşık 6 bin misafirimizi ağırladık. 8 ayda 20 bin yabancı misafirimiz mutlu şehrimize gelip mutlu ayrıldı." diye konuştu.

Bu yıl denizde ve karada yapılabilecek turizm amaçlı sportif faaliyetlerin parkur alanlarını belirleme çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Güzel, "Bu alanları belirlediğimizde inşallah sportif turizm noktasında da tercih edilen bir destinasyon olacağız." ifadesini kullandı.

blank
Okan Küçük tarafından
17 Nisan, 2025 12:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Okan Küçük Yorumluyor 18 Nisan 2025

Karabük İl Özel İdaresi İşçi Alımları…

Karabük İl Özel İdaresi işçi alımları eleştiri konusu halinde geldi.  32 kişi alınacaktı şu ana kadar 24 kişinin alındığını öğrendim.

Alım sürecinin kamuoyuna bir   basın  toplantısı ile herkese ulaşacak şekilde  önce duyurulmadan 3 günlük kısa süre içinde adeta bir oldu-bitti ile  sürecin yürütülmeye çalışıldığı eleştiri aldı.

Yine; sonuçların açıklanmaması sadece işe alınanlara SMS ile bilgi verilmesi eleştiri aldı.

İşe alınanların siyasilere yakın kişiler olduğu iddiaları Karabük sokaklarını adeta sardı.

Karabüklülerin adalet, liyakat ve şeffaflık istediği vurgulandı.

Temel eleştiri konusu mülakat…

Aslına bakıldığında  MÜLAKAT denilince akla gelen ilk şey nedir ?

Mesleki yeterlilik veya özel durum taşımayan alanlar haricinde   mülakat demenin TORPİL, ADAMCILIK, KAYIMACILIK VE İLTİMAS anlamına geldiğini toplumun büyük kesimi düşünüyor bana göre.

Gidin anket yapın , kamuoyu yoklaması yapın, ne yaparsanız yapın!

Vatandaşa sorun ; ‘mülakat ne demektir’ deyin, bakın yukarıdaki dediklerim gibi bir sonuç çıkacak mı, çıkmayacak mı ?

***

Mülakat Kamu Vicdanını Yaralayan Bir Hale Dönüşmedi Mi ?

Adamın birine işe girişte sormuşlar:
– “İkinci Dünya Savaşı ne zaman başladı?"
–"1939'da.”
“Doğru, geçtin.”

İkinci adaya sormuşlar:
– “Amerika, 1945’te hangi şehirlere atom bombası attı?”
– “Hiroşima ve Nagazaki.”
“Doğru, sen de geçtin.”

Üçüncü aday gelmiş sormuşlar:
– “Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombasında hayatını kaybedenlerin isimlerini, doğum tarihlerini ve açık adreslerini söyle.”

Bakın bu bir fıkra değil aslında. Komiklik olsun diye de anlatmadım. Bu, yıllardır mülakat adı altında yaşanan adaletsizliği, torpili, kayırmayı ifade etmek için  bir anlatı sadece.

Mülakatın, torpili olmayanın elenme, hak edenin dışlanma, garibanın umutlarının çalınma yöntemine dönüştüğüne dair yaygın bir kanı var.

Mülakat denilen şey;  hakkı olanlara kapıyı kapatıp, arka kapıdan ‘eş, dost, yandaş’ geçirme sistemine dönüştü  iddiasıyla hep eleştiriliyor zaten.

 Adı mülakat ama aslında kocaman bir hak gasp, bir haksızlık! denilmiyor mu ?

Ve en acısı, hakkı yenenin sesi çıkmıyor/çıkamıyor, daha da acısı duyması gerekenler duymuyor, görmesi gerekenler  görmüyor.

Hoş bizdeki anlamının aksine bir durumu ifade etse de,

Mizaru, Kikazaru ve Iwazaru durumu yani.
***

Karabük –Yenice Ödül Aldı

TİGAD (Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği 11-13 Nisan 2025’te   Kayseri’de  "Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı" gerçekleştirdi.   12 Nisan akşamı Kayseri’de “Kent&Başkan 2025” ödül töreni de yapıldı.

Karabük Merkez Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ‘Halka Ekmek Fabrikasından Glutensiz Ürün Satışı’ çalışmasıyla ödül almaya hak kazandı.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ‘İçme Suyu Hattı Yenileme Projesi’ ile  ödül almaya hak kazandı.

Ödüllerini emaneten  teslim aldığımı,  nasipse haftaya sahiplerine  teslim edeceğimi dün  yazmıştım.

Tekrar;  genç, dinamik, başarılı ve şimdi de ödüllü olan  her iki başkanı da tebrik ediyorum.

***

Seçimden Bu Yana 1 Yıl Geçti... Vatandaş Karneyi Bekliyor!

2024 yerel seçimlerinin üzerinden  bir yıl geçti. Seçim meydanlarında verilen sözlerin, vaatlerin, anlatılan projelerin üzerinden de koca bir yıl geçti. Artık vatandaş net olarak şunu soruyor:
"Ne yapıldı, ne yapılamadı? Neden yapılamadı?"

Karabük ve ilçeleri seçim zamanında proje cennetiydi, şimdi proje çöplüğüne mi dönüştü ? Durum kel mi yani ?  (Bana göre  yerinde sayan da , çok güzel çalışmalar yapan  da başkanlar oldu.)

Belediye başkanları bu bir yıllık süreci ne zaman halka anlatacaklar?
Örneğin; devraldıkları belediyelerin borçları neydi, şu an kasada ne var?
Personel durumu nasıldı, şimdi nasıl?
Bir yıl içinde kaç kişi işe alındı, bu alımlar hangi kriterlerle yapıldı? Liyakat mi vardı, yoksa eş-dost/konu-komşu durumu mu var ?

Peki projeler ne durumda? Hangi işler hayata geçirildi, hangileri başlamadı bile? Ne zaman başlanacak?

Kısacası; bir yılda ne başarıldı, neler eksik kaldı?
Vatandaş artık laf değil, icraat görmek istiyor. Şeffaf bir şekilde, basın toplantısıyla herkesin önünde anlatılmasını istiyor.

Sorumlu  belediye başkanları,  yıllık karnelerini açıklamakla mükellef bence. Halka, vatandaşa bunu borçlular…

Bakalım bu sorumluluklarını ne zaman yerine getirip yıllık karnelerini açıklayacaklar ?

Okan KÜÇÜK’ün Tüm Yorum Haberleri İçin Burayı Tıklayınız: https://bolgeninsesigazetesi.com/author/okank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.