Vestel İstanbul ve İzmir’de 16 ekspres mağaza açtı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 07.10.2024 20:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Vestel, İstanbul genelinde 9, İzmir genelinde ise 7 Vestel Ekspres mağazasının açılışını gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vestel, Türkiye genelinde yaygınlaştırdığı Vestel Ekspres mağaza konseptiyle, İstanbul ve İzmir'de yatırımlarına devam ediyor.

Mağazalarda tüketiciler satışların büyük kısmının yapıldığı dijital ekranlardan tüm ürünlerin özelliklerine ve karşılaştırmalarına ulaşabiliyor.

Şirket, iki kentte açılan yeni ekspres mağazalarında akıllı telefonlardan televizyonlara, beyaz eşyalardan küçük ev aletlerine kadar geniş bir yelpazede ürün sunacak.

Mağazalarda seçili beyaz eşya ya da televizyon alımında çamaşır makinelerinde geçerli yüzde 50 indirim, seçili beyaz eşya ya da televizyon alımında kurutma makinelerinde geçerli yüzde 50 indirim, 3'lü ankastre set alımlarında 6 bin lira indirim ve seçili ankastre set alımlarında 10 bin 599 lira değerinde ankastre mikrodalga fırın hediye kampanyaları bulunuyor.

İstanbul'daki mağazalar, İstanbul Kadıköy Erenköy Ekspres, İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit Ekspres, İstanbul Kadıköy Feneryolu Ekspres, İstanbul Üsküdar Acıbadem Ekspres, İstanbul Bakırköy Zeytinlik Ekspres, İstanbul Şişli Halide Edip Adıvar Ekspres, İstanbul Şişli Mecidiyeköy Ekspres, İstanbul Güngören Köyiçi Ekspres ve İstanbul Güngören İnönü Ekspres olarak hizmete açıldı.

İzmir'de açılan mağazalar ise İzmir Çeşme Alaçatı Ekspres, İzmir Çeşme Çarşı Ekspres, İzmir Çeşme Ekspres, İzmir Güzelbahçe Yalı Ekspres, İzmir Karaburun Mordoğan Ekspres, İzmir Karşıyaka Nergiz Ekspres ve İzmir Torbalı Ayrancılar Ekspres oldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – Medicana Bahçelievler Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, çocuk ve gençlerde büyümeyi engellemeden eğriliğin düzeltilebildiği ipli kifoz ameliyatı hakkında bilgiler verdi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, omurganın anormal bir şekilde öne doğru eğilmesi durumu olan kifoz, estetik kaygıların yanı sıra ileri vakalarda ciddi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor. İpli kifoz ameliyatı, idiyopatik kifoz (Scheuermann hastalığı/omurganın öne eğilmesi) tanısı olan ve eğrilik derecesi ilerleyen çocuk ve genç erişkinlere uygulanan yeni bir cerrahi tedavi yöntemi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, ipli kifoz cerrahisinin büyüme potansiyeli bulunan ve eğriliği esnek olan hastalara, kifozun derecesi, hastanın yaşı ve eğriliğin yeri göz önüne alınarak uygulandığını belirtti.

Pehlivanoğlu, ipli kifoz ameliyatının nasıl yapıldığına değinerek, “Bu ameliyatta eğriliğin olduğu omurlara, bir omura konulup bir omur boş bırakılarak vidalar yerleştirilir. Bu vidaların arasına polietilen esnek bir bant (ip) yerleştirilip gerdirilerek eğrilik düzeltilir ve omurganın doğru şekilde hizalanması sağlanır. Daha az vida kullanılarak hem vida konulan seviye kısaltılır, hem de daha az omura implant yerleştirilerek hareket korunur.” açıklamalarında bulundu.

İşlemin klasik cerrahide olduğu gibi sırtın ortasına yapılan büyük bir kesiden, kasları omurgadan ayırarak değil, daha küçük bir kesi ile omurgaya yapışan kasları kesmeden uygulandığını ifade eden Pehlivanoğlu, “Bu sayede ameliyat sonrası yara iyileşmesi çok daha hızlı olurken, ameliyata bağlı gelişecek yara izi de çok daha küçük boyutta olmaktadır. İpli kifoz ameliyatı, diğerlerine kıyasla daha konforlu ve avantajlı bir yöntemdir.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Hastaya çok daha fazla konfor ve hareket özgürlüğü sağlanır”

Pehlivanoğlu, füzyon ameliyatının aksine, ipli kifoz ameliyat sonrası hastanın omurgasının büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Omurgadaki eğrilik, hem sistemin düzeltici etkisiyle hem de hastanın büyümesiyle birlikte düzelmeye devam eder. Aynı zamanda hasta hareket kabiliyetini ve büyüme potansiyelini kaybetmez. Omurga, kullanılan materyalin esnek yapısı sayesinde bükülebilmeye ve hareket etmeye devam eder. Bu durum da hastaya çok daha fazla konfor ve hareket özgürlüğü sağlar. Bu teknik, kifoza bağlı olarak gelişen omurların kamalaşmasını ve şekil bozukluğunu da düzelterek hastanın anatomisini olması gerektiği normal şekline getirebilir.”

İpli kifoz ameliyatının klasik cerrahiden (füzyon) farkını ve sunduğu avantajları sıralayan Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:

“İpli kifoz ameliyatı, hastanın büyümeye devam etmesine izin verir. Füzyon cerrahisi gibi büyümeyi durdurmaz. Omurga hareketini ve esnekliğini korur. Hastanın hayat kalitesini arttırır. Profesyonel sorcuların, spora geri dönüşünü sağlar. Füzyon ameliyatındaki gibi hareketsiz bir omurga yaratmaz. Daha minimal bir cerrahidir. Füzyondan daha ufak bir kesiden, omurgaya hareket kazandıran kasları kesmeden uygulanır. Daha az cerrahi implant (vida, çubuk) kullanılır. İskelet gelişiminin tamamlanmasından önce uygulanabilir. Füzyon gibi, hastanın yaşının ilerlemesi beklenmez ve böylece eğriliğin ilerlemesinin önüne geçilir. Daha az kan kaybı ve daha az enfeksiyon riski barındırır. Çoğu hasta için tek seferlik bir cerrahi işlem gerektirir.”

Ameliyatın ardından yatış süresinin kısa olduğunu aktaran Pehlivanoğlu, hastaların 4-5 gün sonunda taburcu olduğunu, iki hafta sonunda ise dikişlerin alındığı bildirdi.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427