blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
23 Aralık, 2024 15:56 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Etiketlerin Değişim Hızı Baş Döndürüyor!

Yeni asgari ücretin açıklanmasına ramak kala, hem zincir marketler hem de bakkallar, fiyat etiketlerini değiştirmek için yoğun bir çaba içine girdi.

Asgari ücret zammının duyurulmasına kısa bir süre kala marketlerde belirgin bir hareketlilik yaşanıyor. Karabük'te, zincir marketler ve yerel işletmelerdeki çalışanlar, sabah saatlerinden itibaren barkod okuyucular ve fiyat güncelleme listeleriyle reyonlarda aktif bir şekilde çalışmaya başlıyor. Gıda, temizlik ürünleri, kozmetik ve ambalajlı gıdalar gibi birçok kategoride fiyatların güncellenmesi dikkat çekti. Özellikle zincir marketlerin temel gıda ve temizlik ürünlerinde hızlı bir fiyat artışı yaptığı iddia ediliyor, yerel marketlerde de benzer bir durumun yaşandığı bildiriliyor.

Vatandaşlar Tepkili

Asgari ücret zammı açıklanmadan önce marketlerdeki fiyat artışları, vatandaşların tepkisini çekiyor. Market raflarındaki etiketlerin sık sık değiştiğini gören vatandaşlar, bu durumu fırsatçılık olarak değerlendiriyor. "Maaş henüz açıklanmadı ama etiketler çoktan değişti" diyen vatandaşlar, markette alışveriş yaparken bir hafta öncesine göre fiyatların ciddi oranda yükseldiğini belirtiyor. “Her maaş artışında benzer bir tabloyla karşılaşıyoruz. Önce zam geliyor, sonra maaş. Sonuçta yine mağdur olan bizleriz. Etiketlerin değişim hızını yakalayamıyoruz” diyen vatandaşlar, marketlere girdiklerinde her seferinde yeni bir sürprizle karşılaştıklarını ifade etti.

Bugün aldıkları ürünlerin yarın aynı fiyatta olmayacağını vurgulayan vatandaşlar, "Bu kadar hızlı değişen fiyat etiketlerine yetişemiyoruz," şeklinde konuştular. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, market fiyatlarının daha sıkı bir şekilde denetlenmesi ve bu tür ani fiyat artışlarının önlenmesi gerektiğini dile getirdi. "Asgari ücret artışını kutlayacak durumda değiliz. Zam gelmeden cebimizden çıkıyor," diyen vatandaşlar, fiyat artışlarının durdurulması için yetkililerin acilen harekete geçmesini talep etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bal ve çaydanlık seti çalan zanlı yakalandı

Bartın’da iki farklı iş yerinden bir kavanoz bal ve bakır çay ocağı setini çalan bayan, evvel kameralara akabinde polise yakalandı.
Bartın Orta Mahalle’de dün meydana gelen olayda, bakır eserler satan bir iş yerinin önünden geçen kimliği bilinmeyen bayan, iş yerinde kimse bulunmadığı bir anda tezgahtaki eserlere bakma mazeretiyle dükkana yaklaştı. Gözüne kestirdiği ve yaklaşık 5 bin TL bedelindeki bakır çaydanlık setini yanındaki bebek otomobiline koyan bayan süratle oradan uzaklaştı. Bir mühlet sonra dükkana gelen iş yeri sahibi çaydanlık setinin olmadığı fark ederek polisi aradı. Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Ofisi takımları İnceleme başlatan gruplar, güvenlik kamera imajlarından bir bayan tarafından setin çalındığını belirledi.
Kadının eşkal ve kimlik bilgileri için çalışma yürüten gruplar, bugün ise Kemerköprü Mahallesi’nde bulunan ve bal satan bir iş yerinden 1 kavanoz balın çalındığı ihbarını aldı. İhbar üzerine iş yerinde inceleme yapan takımlar, güvenlik kamera manzaralarından bayanın eşkalini tespit etti. G.S. isimli bayan, takımlar tarafından yakalanarak emniyete götürdü. Bayanla birlikte çaldığı bal ve çaldanlık setinin de ele geçirildiği öğrenilirken, iş yeri sahiplerinin ise bayandan şikayetçi olduğu belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.