Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
08 Kasım, 2017 23:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Lösemiye Dikkat

Hastanemiz Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı uzmanı Dr. Hüseyin Avni Aksoy çocuklarda Lösemi(Kan Kansei) hakkında bilgi verdi. Tüm çocukluk çağı kanserleri göz önüne alındığında hastalıkların yaklaşık yüzde 30’unun lösemi olduğunu görülmektedir. Bir milyon nüfuslu bir popülasyonda her yıl yeni kanser görülme sayısı 120’dir. Bunun da yüzde 30’u lösemi olacağına göre, bir milyonluk bir popülasyonda her yıl 40 çocuk lösemiye yakalanmaktadır. Çocukluk çağı kanserlerinin çok kapsamlı klinik bulguları olsa da bazı belirtilerden şüphelenilerek araştırma yapılmalıdır. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir: * Hızlı kilo kaybı * İştahsızlık * Renkte solukluk * Vücutta morluklar ya da beklenmedik bezelerin uzun süre devam etmesi veya giderek büyümesi * Karında şişlik * Eklem ağrıları * Uzun süre devam eden ve 5 günün üzerinde süren inatçı ateş
  • SEBEPLER * Tablet ve cep telefonu gibi teknolojik cihazların uzun saatler çocuklar tarafından kullanılması * Hava kirliliği * Gıda maddelerindeki katkılar * Kimyasal maddeler * Çürümüş gıdalar
 
  • ÇOCUKLAR KANSERİ DAHA KOLAY YENİYOR!
KREŞ VE OKUL ENFEKSİYONUNA DİKKAT! Bebeklerin doğumdan sonra anneden aldığı bağışıklık sistemi   yaklaşık 6-8 ay bebeği korumaktadır. Bu dönemden sonra ise çocuk kendi bağışıklık sistemini oluşturmaya başlar. Çocukların 2 yaşa kadar bağışıklık sistemi tam oturmadığı için yılda en az 5 kez enfeksiyon geçirirler. Özellikle kreş çağındaki çocuklar çok daha sık hastalanırlar. Sık enfeksiyon geçirme durumunun yani viral enfeksiyonların kanseri tetiklediği unutulmamalıdır. 3 ayda bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına kontrol yaptırılmalıdır.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 09:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Artvin’de iş makinesi kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Tepeköy Köyü girişinde meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.
Alınan bilgiye nazaran, Arif Doğan Aydın’ın kullandığı 75 İSİM 834 plakalı iş makinesi, rampa üst çıkarken şimdi belirlenemeyen bir nedenle denetimden çıktı. Araç, süratle geri gelerek yolun üst tarafına çarptı ve devrildi.
Kazada, araçta bulunan 24 yaşındaki Ali Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Araç şoförü Arif Doğan Aydın ve yanında bulunan Hacı Civelek ise yaralandı.
Kazanın akabinde etraftakilerin 112 Acil Davet Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine sıhhat takımları ve Şavşat Jandarma Komutanlığı grupları sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde Şavşat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.