İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vali Hacıbektaşoğlu, Özbağı-Eveyikli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret etti

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) takviyeli projeler kapsamında faaliyet gösteren Özbağı-Eveyikli Köyleri Ziraî Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret etti.
2022 yılında kurulan kooperatif, Devrek Özbağı Köyü’nde “Tarım Gençlerle Tesisleşiyor” projesi çerçevesinde bölgenin ziraî potansiyelini yenilikçi yaklaşımlarla pahalandırıyor. Proje kapsamında, aronya, Trabzon hurması, elma ve armut üzere bölgeye mahsus meyvelerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması ve paketlenmesi hedefleniyor. Bu çalışmalar, meyve yetiştiriciliğinde katma bedel oluşturarak hem bölge iktisadına hem de tarım dalına kıymetli katkılar sağlıyor.
Vali Hacıbektaşoğlu, kooperatifin faaliyetlerini yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bölgede üretimi artırmayı ve istihdam sağlamayı amaçlayan bu tıp projelerin değerine dikkat çekildiği ziyarette, ziraî kalkınmanın bölge halkının refahına büyük katkı sağlayacağını tabir edildi.
Kooperatif yetkilileri, ileriye dönük maksatları ve bölgenin tarım potansiyelini daha da geliştirmek için yapılacak çalışmaları paylaştı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava varsayımında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci kere bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.