YÖK’te “İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Toplantısı”

YÖK’te “İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Toplantısı”

Yayın: 10.12.2017 23:00
Paylaş:
A+ A-

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından, Yükseköğretimde İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Programı’nın (KGP) görüşülmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla yapılan toplantıda programın pilot uygulamasının başlatıldığı üniversiteler arasında bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da yer aldı.

British Council ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği ile yürütülen program kapsamında YÖK’te düzenlenen toplantıya Karabük Üniversitesi’nin yanı sıra Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları ile British Council ve YÖK yetkilileri de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç toplantıda yaptığı açıklamada, yabancı dil eğitimi veren yüksekokullar ile üniversitelerin yabancı dil hazırlık okullarının ulusal ve uluslararası kuruluşlarca akredite edilip edilmediği bilgisine, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda yer verilmesi hazırlığında olduklarını bildirdi.

Öncelikli hedeflerinin yükseköğretimin her kademesinde nitelikli bilgi oluşturmak olduğunu belirten YÖK Başkanı Saraç “Nitelikli bilginin vazgeçilmezlerinden birisi de bu bilginin aktarıldığı aracın, yani dilin, ister anadil olsun ister yabancı dil olsun yetkin bir şekilde kullanımıdır.” değerlendirmesini yaptı.

YÖK olarak Türk yükseköğretim sisteminde yabancı dil ağırlıklı eğitim veren üniversitelerdeki öğretim programlarının durumunun net olarak ortaya çıkarılması için British Council ile 2 yıl önce iş birliği yaptıklarını hatırlatan Saraç, “Türkiye’de İngilizce eğitiminde yaşanan sorunları gündeme getirmiştik. İngilizce programlarda bu dilin doğru kullanılamamasının ötesinde bilimsel bilgi aktarımında da sorunlar oluşturduğu ve bu durumun bilimin önünde bir bariyer olduğu konusunun altını çizmiştik.” diye konuştu.

Bu kapsamda, British Council ile iş birliği içinde Yükseköğretimde İngilizce Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Programı’nın, Adana Bilim ve Teknoloji, Atatürk, Bursa Teknik, Erciyes ve Karabük Üniversitelerinde pilot çalışma başlatılması kararını 2 yıl önce aldıklarını dile getiren Saraç, programda gelinen noktayı beş üniversitenin rektörleri ve British Council yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda ele aldıklarını bildirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

NEOHUB ve Oxentia sürdürülebilirlik odaklı girişimler için işbirliği yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – DenizBank'ın yeni nesil iştiraki NEOHUB ve Birleşik Krallık'ta inovasyon ve teknoloji alanında faaliyet gösteren Oxford Global Danışmanlık Şirketi Oxentia, sürdürülebilirlik odaklı girişimlerin küresel pazarlara açılmasını destekleyen uluslararası girişim hızlandırma programı TRUK Accelerator için iş birliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mentörlük, ağ oluşturma fırsatları, küresel çaptaki eğitimler ve özel danışmanlığı kapsayan programı başarıyla tamamlayan girişimciler, Oxtech Ventures tarafından yatırım almaya hak kazanacak.

Girişimciler, dört ay süresince Türkiye, beş ay süresince de Birleşik Krallık ekiplerinin rehberliğinde yürütülecek programın çift aşamalı yapısı sayesinde, Türkiye pazarının yanı sıra, Birleşik Krallık ekosisteminde girişimlerini geliştirme ve küresel varlık kazanma fırsatı bulacaklar. Programın başvuruları, 10 Mayıs'ta sona erecek.

– “Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini gelecek dönemde de bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen, NEOHUB Genel Müdürü Gürhan Çam, TRUK'un, sürdürülebilirliği desteklemek, doğal kaynakları korumak üzere sorumluluk alıp elini taşın altına koyan girişimlere yeni çağrıları olduğunu belirtti.

Çam, “Oxentia ile güçlerimizi birleştirdiğimiz programımızda sürdürülebilirlik odağıyla faaliyet gösteren girişimleri geleceği şekillendirecek inovasyonları hayata geçirmeleri için destekleyeceğiz. Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki bu iş birliği, faaliyetlerimizi küresel arenada genişletmek yönündeki çalışmalarımızın da önemli bir uzantısı. Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini gelecek dönemde de bütün imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

– “Amacımız, bu girişimlerin uluslararası perspektiflerini genişletmelerine destek olmak”

Oxentia Genel Müdürü Steve Cleverley, NEOHUB ile iş birliği yaparak Türk girişimlerinin küresel anlamda büyümesini desteklemekten heyecan duyduklarını vurgulayarak, “Bölgedeki çalışma deneyimimiz, Türkiye'den çok sayıda çığır açan teknolojiler üzerine kurulan, yenilikçi ve kendi yerel pazarlarında başarılı girişimler çıktığını bize gösterdi. Amacımız, bu girişimlerin uluslararası perspektiflerini genişletmelerine, potansiyellerini kullanmalarına ve yeni pazarlara ulaşarak büyümelerini hızlandırmalarına destek olmak” değerlendirmelerinde bulundu.