Yenice’de Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirildi
Şubat ayı İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kurulu toplantısı Yenice İlçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçenin eğitim öğretim faaliyetleri değerlendirildi.
Eğitim politikaları ve projelerle ilgili gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda, Bakanlık Politikaları, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2. Dönem Eğitim-Öğretim Tedbirleri, Eğitim Kenti Karabük Projesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Politikası, Akademik, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler, İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Tedbirleri, Kütüphaneler ve Eğitim Yatırımları gibi konular masaya yatırıldı.
Gündem maddeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bakanlığın güncel eğitim politikalarını yerelde uygulama çalışmalarının büyük bir titizlikle yerine getirildiğini belirterek,
"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Kütüphanelerdeyiz Projesi, Enerji Dostu Mavi Yeşil Okul Projesi, Yaşam Becerileri Projesi, Okul Sağlığı ve Afet Farkındalığı Çalışmaları gibi birçok etkinliklerin uygulamaları devam ediyor.
Eğitim Kenti Karabük Projesi başarılı bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında belirlediğimiz hedeflere yaklaşıyoruz. Öğretmenlerimiz projenin amacı ve kazanımları doğrultusunda etkinlikler gerçekleştiriyor. Proje kapsamında bütün öğrencilerimize dokunmayı hedefliyoruz.
Mesleki ve Teknik Eğitimde ise meslek lisesi öğrencilerimizin değer temelli eğitim alarak, iş dünyasının ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetiştirilmesi bizim öncelikli hedefimiz. Bu kapsamda Meslek Liselerimizde iş dünyasının ihtiyaç duyduğu mesleki alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini sağlamak ve çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak amacıyla sanayi kollarında hizmet veren sanayi kuruluşlarımız ile iş birliği içerisinde hareket etmekteyiz.
Eğitim yatırımları, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda okul inşaatlarından, pansiyonlara, teknolojik altyapının güçlendirilmesinden dijital eğitim araçlarının yaygınlaştırılmasına kadar kapsamlı iyileştirmeler yapılıyor.
Eğitimde fırsat eşitliğini daha da güçlendirmek ve her bir öğrencimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri, kendi bölgelerindeki eğitim durumuna ilişkin bilgiler paylaşarak, ihtiyaçlar ve çözüm önerilerini sundular. Toplantı, eğitim alanında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, eğitimde iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi yönünde alınan kararlarla sona erdi.
Safranbolu ilçesinde yaşayan Zehra Söylemez, tam 11 yıldır dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların hayatlarına dokunuyor. Küçük yaşlarda Sovyetler Birliği’nin Afganistan işgali sırasında Müslümanların yaşadığı zulümlerden etkilenerek yardım faaliyetlerine başlayan Söylemez, bugün Filistin'den Arakan’a, Suriye’den Somali’ye kadar birçok mazlum coğrafyada umut ışığı oldu.
Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneğini kuran Söylemez, topladığı bağışlarla 11 yılda, 11 ülkede kurban bağışları, gıda yardımları yaparken, su kuyuları, mescitler, yurtlar inşa ederek binlerce insanın hayatına dokundu.
ŞEHİDİN VASİYETİYLE "ZEHRA TEYZE" OLDU
2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı’nın 19. gününde şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın vasiyetinde, “Zehra Teyze” olarak bahsettiği Söylemez, o günden sonra bu isimle anılmaya başlandı.
Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği, bağışçıların desteğiyle çalışmalarını genişleterek dünyanın dört bir yanında yardım eli uzatmaya devam ediyor. Söylemez, bu yıl Kurban Bayramı'nda Uganda'da yardım severlerin kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Zehra Söylemez, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kurban organizasyonunun Uganda’da olacağını, Afrika'nın zor coğrafyalarında insanların senede bir kez de olsa bayramı güzel geçirebilmesi için Türkiye'deki hayırseverlerin Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine vermiş olduğu desteğe aracı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği olarak kurbanları İslam usullere uygun bir şekilde en ihtiyacı olanlara ulaştırmak üzere yola çıkacaklarını ifade eden Söylemez, “Kurban gerçekten insanlar arasındaki sevgiyi, paylaşmayı, kaynaşmayı sağlayan güzel bir ibadet. Gerçekten bunu söylerken bile çok üzülüyorum. İnsanların yiyecek ihtiyaçlarına aslında dünyanın bir tarafının israfı kat kat karşılar. Ama maalesef bir dengesizlik var dünyada. Bir taraf aç, bir taraf çok fazla israf. İnşallah bu konularda da farkındalık oluşturmak adına bizlerin Afrika'daki çalışmalarımızı bütün bağışçılarımızın titizlikle takip etmelerini istiyorum. Sadece kurbanla olmuyor. Sadece kurban bağışıyla ihtiyaçlar bitmiyor, orada en büyük problem su, temizlik içinde suyu yok. Biz Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği olarak zaten etapta su kuyularımıza ağırlık vererek oradaki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ama Kurban Bayramı’mızda da inşallah oradaki Müslümanlara sevinç olmayı, onlara ulaşmayı hedeflediğimiz için 11. yılımızda kurbanda yine ‘Afrika'ya yardımlar yağsın’ diyoruz. Kurban bağışı yapacak olan bütün hayırseverlere, bağışçılarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
MESCİTLER, SU KUYULARI, YURTLAR VE DİKİŞ ATÖLYELERİ AÇILDI
11 ülkede faaliyetlerde bulunduklarını, buralarda su kuyuları, mescitler, yurtlar ve dikiş atölyeleri açtıklarını vurgulayan Zehra Söylemez, “Tabi ihtiyaca binaen defalarca gittiğimiz ülkeler de oluyor. Su kuyularının yanında gıda yardımları çok yapıyoruz. Çünkü insanların gerçekten ağaç yapraklarını gördükten sonra benim sadece bir kurban etininki çok az miktarda düşüyor, çok kalabalık bir bölge… Gıda yardımlarımıza da çok büyük destek veren bağışçılarımız var. Onlar sayesinde bizler şu an yine gittiğimizde Kurban Bayramı'na kurbanlarımızı kesip, etlerimizi dağıttıktan sonra gıda yardımlarımızı yapacağız. Orada yetimhane kurduk, kız yetimhanemiz var. O kız yetimhanemizde 100 kız yetim hem eğitim alıyor hem barınıyor. Bu da çok gerçekten çok büyük bir hizmet oldu insanlığa, insanlık adına. Çünkü toplumu gerçekten eğiten, kadın, anne bu noktada bizler problemlerin çözümünü asıl noktaya çekerek çözmeye çalışıyoruz. Bir kız yetimhanesinde yetişecek olan o çocuklar inşallah ileride hem kendi hayatlarını hem ülkelerinin geleceklerini kurtaracaklar. Yine bu yetimhanemizde barınan yetimlerimize hamilelik yapan, onlara annelik yapan 100 annemiz var. Onlara da ayrıca çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun. Mescitlerimiz de var. Orada insanların ibadet edecek meslekleri yok. Bizlerden en çok istedikleri şey mescit. Bugüne kadar 17 mescit yaptık. Bu mescitlerimizin yanında insanlara meslek edindirecek, onlara para kazandıracak şeyler de yapıyoruz. Mesela bir örnek vermek gerekirse; dikiş atölyesi yaptık. Orada kadınların dikişleri kendi harçlıklarını çıkarması, emeklerini yemesi kadar güzel bir şey yok. Bu dikiş atölyemizde çok güzel oldu daha ilerleyen dönemlerde çok daha imkanlar el verdiğince bizler bütün insanlık adına oradaki kardeşlerimize yardımlaşma adına gayretle çalışmaya devam edeceği” ifadelerine yer verdi.
“MÜSLÜMAN TÜRK KADINI HER YERDE GÜÇLÜ”
En büyük destekçisinin eşi ve 4 çocuğunun olduğunu vurgulayan Söylemez, şunları kaydetti.
“Hayat zor ama önemli olan zor olanı başarmaktır. Kolayı herkes yapar. Allah'ın bana vermiş olduğu bir güçle inançla, heyecanla, coşkuyla gidiyorum. Tabii en büyük destekçim eşimle birlikte gitmemizin vermiş olduğu avantaj da var. Birlikte gidiyoruz. Tabii bunun yanında sadece eşim değil, 4 tane evladım var. Onların da bana destek olmamaları, engel olmamaları. Bizlerin bu hizmeti gün be gün arttırdığını görüyoruz. Elhamdülillah şükrediyoruz. Dediğim gibi hayatı kolay yaşamak bana göre değil. Ben zorluklar üstesinden gelecek kadar çok şükür güçlü bir kadınım. Elhamdülillah Müslüman Türk kadını her yerde güçlü zaten. Bunu da dünyanın başka ülkelerinde özellikle mağdur coğrafyalarda insanlar Türk bayrağını orada dalgalandırırken gururla gidiyorum, koşa koşa gidiyorum.”