Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver
blank
Haber Merkezi tarafından
24 Şubat, 2025 11:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

CHP Gençlik Kolları Karabük’te Basın Açıklaması Yaptı

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, 81 ilde eş zamanlı olarak "Senin Yerin CHP" konulu basın açıklaması düzenledi. Karabük'teki  açıklama Hürriyet Caddesinde CHP Karabük Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cem Esirgen tarafından yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cem Esirgen, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sert bir dille eleştirdi. Esrgen yaptığı açıklamada;  hukukun işlemediği, adaletin zedelendiği, basın özgürlüğünün kısıtlandığı ve toplumun baskı altına alındığı ifade ederek, "Milletimizin sefalete, devletimizin felakete sürüklendiği günler yaşıyoruz" dedi.

Esirgen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizler Cumhuriyetin faziletlerini özümsemiş, özgür ve demokratik bir Türkiye mücadelesine gönül vermiş, geleceğini karanlığa teslim etmemeye ant içmiş, Atatürk’ün partisinin neferleri olmaktan onur duyan gençleriz.

Milletimizin sefalete, devletimizin felakete sürüklendiği günler yaşıyoruz. Hukuk sistemimiz çalışmıyor, adalet terazisi tersyüz olmuş halde. Suçlular sokakta gezerken, doğruları söyleyenlerin, baskıya karşı çıkanların, adeta toplama kampına dönüşmüş Silivri Cezaevi’ne gönderildiği günleri hep birlikte yaşıyoruz. Millete hizmet etmesi gereken belediye başkanları cezaevinde.  Gazeteciler, sendikacılar, siyasetçiler cezaevinde. İşçiler de işverenler de tehdit altında. Tek bir eleştiriye, farklı sese tahammülü kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız.

Bu iktidar Gençlik Kolları Genel Başkanımızı haftanın 3 günü imzaya çağırarak bizlere de gözdağı vermek istiyor. Biz bu gözdağını yemeyiz.  Bu memleketin gençleri bu gözdağını yemez!  Söz veriyoruz ki dünden daha çok çalışacağız. Tüm yetkiyi elinde tutan iktidar, sorumluluk almıyor. Daima başkalarını suçluyor.

Sürekli sorun ve kriz üreten, en ihtiyacımız olduğu anda can ve mal güvenliğimizi dâhi sağlayamayan bu düzen; halkı yoksulluğa, ülkeyi suskunluğa, gençleri karamsarlığa mahkum ediyor.

Bozulmuş düzenin sonuçları, her gün gözümüzü açtığımızda karşılaştığımız yeni bir skandal ve rezalet oluyor. Şiddet, tahammülsüzlük ve tekinsizlik normalleşiyor. İşte, bu gidişat, bizlere Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı şu vasiyeti hatırlatıyor:

“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Cumhuriyetimizi muhafaza ve müdafaa etme vaktimiz tam da şu andır.

2025 Türkiye’sinde, şanlı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemizin uçurumun kenarına sürüklenmesine karşı tarihimizin en büyük, organize ve demokratik gençlik hareketini başlatıyoruz.

Bundan sonra kırmızı yeleklerimizi giyecek, çarşıda-pazarda yediden yetmişe herkesle buluşacağız.

81 ilde kırmızı yeleklerimizle, tüm caddeler ve sokaklarda, her köşe başında arı gibi çalışacak, 86 milyon vatandaşımızla konuşacağız. İktidarın puslu havada görünmez kıldığı umudu, azim ve kararlılıkla mücadele ederek, pırıl pırıl bir güneş gibi ortaya çıkaracağız.

İktidar, nafile çabalara girişecektir. Muhalefete tuzaklar kuracak, bizi birbirimize düşürmeye çalışacaktır. Deniyorlar, görüyoruz ve gülüp geçiyoruz. Bu oyunlar, tuzaklar, tezgahlar ve kumpaslar bize sökmez. Hakikati yalana boğdurmayız!

Bilinsin ki halkın umudunu örgütlediğimiz, partimizin tüm kurul ve örgütleriyle iktidar olmaya hazır olduğu, şafağın sökmesine ve aydınlık yarınlara en yakın olduğumuz dönemde bizler korkmayacağız, yılmayacağız, partimizin kuşatılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Güçlü ve erdemli bir dayanışmaya sahibiz. Halkımızın yarınları için mertçe mücadeleye hazırız!

Ne yaparlarsa yapsınlar, varsın kumpaslara devam etsinler. İnadına, biz daha çok birleşeceğiz, daha çok güçleneceğiz, daha çok biriktireceğiz, daha emin adımlarla yürüyecek, ayağımızı yere daha sağlam basacağız.

Çünkü, Parasızlıktan okulunu bırakmak zorunda kalan genç kardeşlerimiz var. İnşaatlarda çalışmak zorunda kalıp, canından olan, hayalleri yiten dostlarımız var. Kalacak yeri, cebinde harçlığı olmayan öğrenciler var.

Mülakat denen ucubelikle hakkı yenen, adalet bekleyen milyonlar var. Sokakta güvenle yürüyemeyen kadınlar var. Olanaksızlıktan evlenemeyen, aile kuramayan çiftler var. İşsizlik yüzünden karamsarlığa sürüklenmiş, evine kapanmış görünmez bir ordu var. Düşündüğünü söylemekten çekinen, Silivri’nin soğuğu ile terbiye edilmeye çalışılan koca bir gençlik var. AKP ülkeyi yönetemez haldedir. Kurdukları sistemle birlikte felç olmuştur. Mazlumların, mağdurların, dışlananların, yani memleketimizin çoğunluğunun yegane umudu iktidar değişikliği haline gelmiştir. Sevgili genç arkadaşlarımız, Bu şartlar altında bizlere düşen, baba ocağımızda birleşmektir. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve zulme teslim olmayanlara diyoruz ki: Senin Yerin CHP! Partimiz, çok yakında Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanını seçecek. Ve Cumhurbaşkanı adayımızla birlikte, o erken seçim sandığını en kısa sürede milletimizin önüne getireceğiz. Tam yol ileri diyerek başlayan yolculuğumuz, gençliğin rüzgarıyla hızlanacak. Biz gençler, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak, devletimizi ve ülkemizi zorba azınlığın elinden kurtarmak için mücadelemizi büyüteceğiz. Bugün dünden güçlüyüz, yarın daha da güçleneceğiz. Biz kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız. Türkiye kazanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Akrobasi hareketleri pahalıya patladı: Kovalamaca ile yakalanan motosikletlilere 65 bin lira ceza

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Düzce’de akrobasi hareketleri yaparak ilerleyen motosikletliler kovalamaca sonrasında yakalandı. 3 şoföre 65 bin 412 lira cezai süreç uygulandı.
Olay, Kuzey Etraf Yolu’nda meydana geldi. Güzergah üzerinde akrobasi hareketleri yaparak ilerleyen motosikletli küme trafik takımlarının takibine takıldı. Çamköy temas yoluna girerek süratle uzaklaşmaya başlayan motosiklet şoförleri trafik gruplarının kovalamacası sonrasında Koruköy Kavşağı’nda yakalandı. Orta sokaklara girerek kaçmaya devam eden şoförler ise şahin takımlarının çalışması ile yakalandı. Yapılan denetimlerde şoförlerin ehliyetsiz olduğu, kask takmadığı, adapsız ışıkların ve tarzına uygun olmayan aparatların olduğu belirlenince şoförlere 65 bin 412 lira cezai süreç uygulandı. 2 motosiklet yediemin otoparkına çekilirken, takımların şok kontrollerinin ise devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.