Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 18:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BARÜ’de kalite yolculuğu Fen Fakültesi bölümlerinin akreditasyon süreçleriyle devam ediyor

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesinin üç programına, FEF Öğretim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akreditasyon saha ziyaretleri gerçekleştirildi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretim faaliyetlerinde kalite ve daima uygunlaştırma anlayışıyla yürütülen akreditasyon çalışmaları sürat kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Fen Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Biyoteknoloji ile Matematik Kısımları; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Lisan ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) Öğretim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından ziyaret edildi.
Farklı disiplinlerdeki kısımları; eğitim-öğretim, fiziki altyapı, akademisyen niteliği, program maksatları ve çıktıları ile öğretim planı üzere ölçütler çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutan FEDEK Kıymetlendirme Ekibi, kısımların dershane ve laboratuvarlarını gezerek ayrıntılı incelemelerde bulundu. Grup başkanlığını Prof. Dr. Emrah Akyar’ın, eş başkanlığını Prof. Dr. Zerrin Gül Esmerligil’in yaptığı kıymetlendirme ekibi, programlarla ilgili standartlara ait çalışmaları inceleyerek uygulamaları yerinde gördü.
Üç gün boyunca süren saha ziyaretleri kapsamında kadro üyeleri; BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Karakaş başta olmak üzere kısım liderleri, daire liderleri, öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir ortaya gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.
BARÜ’de tüm programların akreditasyon süreçleri için ağır uğraş gösterildiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak kalite süreçlerinin benimsenmesi, tabana yayılması ve bu durumun kültürel pratiğe dönüşmesi için ağır bir uğraş gösteriyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki tüm programların eğitim kalitesini, ulusal ve milletlerarası standartlara getirmek amacıyla güç birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu kapsamda eğitimde kalite maksadıyla akreditasyon süreçlerinde kıymetli bir adım atan Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Biyoteknoloji ile Matematik Bölümlerimizi tebrik ediyorum. Kurumsal ilerleyişimize yönelik özverili çalışmalarından dolayı Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Karakaş’a, Kısım Liderlerimiz Prof. Dr. Ramazan Yılmaz, Doç. Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu ile tüm insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Saha ziyaretleri ve daha düzgüne ulaşma noktasındaki pahalı yaklaşımları hasebiyle FEDEK Kıymetlendirme Grubu Lideri Prof. Dr. Emrah Akyar ile grup üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıyeten kalite eksenli çalışmalarımızdaki daimi dayanakları için YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Liderimiz Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Namaz Vakitleri

Karabuk
9
Mayıs Cuma
1446 HİCRİ Zilkade 11
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:47
  Güneş
05:31
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:51
  İkindi
16:45
  Akşam
20:01
  Yatsı
21:38

Video Haberler

blank

Gelinlik giyme hayali 65 yaşında gerçek oldu

blank

Tarlada çalışırken buldukları yavru karacalar için seferber oldular

blank

Artvin’in Ardanuç ilçesindeki Tosunlu Gölü doğaseverlerin ilgi odağı oldu

blank

Dünyaca ünlü Uzungöl’de yeni turizm sezonu için geri sayım başladı

blank

Akrobasi hareketleri pahalıya patladı: Kovalamaca ile yakalanan motosikletlilere 65 bin lira ceza

blank

Karabük’te 26 parça tarihi eser ele geçirildi

blank

Sevgilisiyle tartıştı, köprüye çıktı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 09:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gelinlik giyme hayali 65 yaşında gerçek oldu

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Samsun’da Anneler Günü hasebiyle huzurevlerinde kalan anneleri okulda ağırlayan meslek liseliler, 65 yaşındaki huzurevi sakininin gelinlik giyme hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Samsun’da, İlkadım Fatma Çavuş Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, pazar günü kutlanacak Anneler Günü nedeniyle Canik ve Atakum ilçelerindeki huzurevi yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinde kalan anneleri ağırladı. Kahvaltı programının akabinde, okulun ’güzellik ve cilt bakımı bölümü’ öğrencileri, huzurevi sakinlerine yönelik cilt bakımı ve hoşluk uygulamaları gerçekleştirdi. Programın en duygusal anlarından biri ise, huzurevinde kalan bir huzurevi sakininin yıllardır içinde taşıdığı gelinlik giyme hayalinin gerçekleştirilmesi oldu. Moda ve tasarım kısmı öğrencileri, bu özel hayali gerçeğe dönüştürerek şık bir gelinlik giydirdikleri 65 yaşındaki bayana unutulmaz bir an yaşattı.

Müdür Ersoy’dan öğrencilere teşekkür
Etkinliklerle ilgili konuşan İlkadım İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Özer Ersoy, "Okulun tüm alanlarında sevgiyle karşılanan büyüklerimizin memnunlukları gözlerinden okunuyordu. Onların memnunluğu hepimizin memnunluğu. Bu manalı aktifliğin gerçekleşmesine emek veren İlkadım Fatma Çavuş Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerine, özverili öğretmenlerimize ve gönülden katkı sunan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz" dedi.
Okulun yiyecek içecek kısmı öğrencilerinin hazırladığı sabah kahvaltısına davet edilen huzurevi sakinlerine İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürü Bakiye Can ve Canik Huzurevi Müdürü Hakan Zeren eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Namaz Vakitleri

Karabuk
9
Mayıs Cuma
1446 HİCRİ Zilkade 11
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:47
  Güneş
05:31
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:51
  İkindi
16:45
  Akşam
20:01
  Yatsı
21:38

Video Haberler

blank

Gelinlik giyme hayali 65 yaşında gerçek oldu

blank

Tarlada çalışırken buldukları yavru karacalar için seferber oldular

blank

Artvin’in Ardanuç ilçesindeki Tosunlu Gölü doğaseverlerin ilgi odağı oldu

blank

Dünyaca ünlü Uzungöl’de yeni turizm sezonu için geri sayım başladı

blank

Akrobasi hareketleri pahalıya patladı: Kovalamaca ile yakalanan motosikletlilere 65 bin lira ceza

blank

Karabük’te 26 parça tarihi eser ele geçirildi

blank

Sevgilisiyle tartıştı, köprüye çıktı