Karabük’te kaçak hafriyat yaptığı tespit edilen 7 kişi jandarma gruplarınca yakalandı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Vilayet Jandarma Komutanlığı ögeleri vilayet merkezinde kaçak hafriyat yapıldığı bilgisini aldı.
Yapılan saha incelemesinde 7 kişi müsaadesiz hafriyat yaparken gereçlerle birlikte yakalandı.
Şüpheliler gözaltına alınırken operasyonda birer adet elektrikli vinç, hilti, murç, 250 kilogram taşıma kapasitesine sahip elektrikli vinç ve türlü hafriyat gereçleri ele geçirildi.
Jandarmadaki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Samsun’da Anneler Günü hasebiyle huzurevlerinde kalan anneleri okulda ağırlayan meslek liseliler, 65 yaşındaki huzurevi sakininin gelinlik giyme hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Samsun’da, İlkadım Fatma Çavuş Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, pazar günü kutlanacak Anneler Günü nedeniyle Canik ve Atakum ilçelerindeki huzurevi yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinde kalan anneleri ağırladı. Kahvaltı programının akabinde, okulun ’güzellik ve cilt bakımı bölümü’ öğrencileri, huzurevi sakinlerine yönelik cilt bakımı ve hoşluk uygulamaları gerçekleştirdi. Programın en duygusal anlarından biri ise, huzurevinde kalan bir huzurevi sakininin yıllardır içinde taşıdığı gelinlik giyme hayalinin gerçekleştirilmesi oldu. Moda ve tasarım kısmı öğrencileri, bu özel hayali gerçeğe dönüştürerek şık bir gelinlik giydirdikleri 65 yaşındaki bayana unutulmaz bir an yaşattı.
Müdür Ersoy’dan öğrencilere teşekkür
Etkinliklerle ilgili konuşan İlkadım İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Özer Ersoy, "Okulun tüm alanlarında sevgiyle karşılanan büyüklerimizin memnunlukları gözlerinden okunuyordu. Onların memnunluğu hepimizin memnunluğu. Bu manalı aktifliğin gerçekleşmesine emek veren İlkadım Fatma Çavuş Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerine, özverili öğretmenlerimize ve gönülden katkı sunan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz" dedi.
Okulun yiyecek içecek kısmı öğrencilerinin hazırladığı sabah kahvaltısına davet edilen huzurevi sakinlerine İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürü Bakiye Can ve Canik Huzurevi Müdürü Hakan Zeren eşlik etti.